|
Forum Polonii
Polish Community Forum
|
Choose language:
|
Znakomość angielskiego... |
| Autor |
Wiadomość |
iawks_
|
Wysłany: Wto Kwi 20, 2010 1:52 pm Znakomość angielskiego...
|
|
|
Witam!
Wybieram się na Jersey początkiem maja i mam takie pytanie... Czy perfekcyjna znajomość angielskiego jest wymagana do podjęcia pracy? Jestem na poziomie liceum i studiów z językiem (raczej podstawy). Jestem w stanie sporo zrozumieć, gorzej z wysłowieniem! Czy znajdę pracę z takimi umiejętnościami? Dzięki za każdą odpowiedź! |
|
|
|
 |
|
|
skaut
Site Admin

|
Wysłany: Wto Kwi 20, 2010 7:46 pm
|
|
|
| Wszystko zależy od rodzaju szukanej pracy. Jeśli w finansach to możesz mieć trudności z zatrudnieniem ... |
|
|
|
 |
iawks_
|
Wysłany: Sro Kwi 21, 2010 9:00 am
|
|
|
A na jaką pracę mam szansę? Powiem szczerze, że na początek nawet "zmywak" mnie interesuje!
Chcę mieć kontakt z językiem, by się go "osłuchać" i przełamać swój lęk przed wysłowieniem... |
|
|
|
 |
|
|
Ro.bert
Leniwiec
|
Wysłany: Sro Kwi 28, 2010 5:49 am
|
|
|
Generalnie dasz radę porozumieć się tu nawet łamanym językiem, ludzie są pod tym względem tutaj bardzo wyrozumiali.
Nie wiem z drugiej strony czy jest duży sens jechania do obcego kraju bez w miarę dobrej znajomości języka. Na kuchni czy zmywaku to się osłuchasz najczęściej polskiego, portugalskiego lub (coraz cześciej rumuńskiego).
Sporo ludzi tutaj nie zna ani slowa po angielsku i daja rade, chociaż nie chciałbym być w ich skórze kiedy przychodzi do załatwienia mieszkania/sprawy w banku czy urzędzie. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Szkolenia bhp Wrocław |
Szkolenia PPOŻ |
Audiobooki |
wyspa Jersey | Logo dla firmy
• szkolenia finansowe • klimatyzacja • domy drewniane • klimatyzacja Poznań • odzieź ochronna | |
|