Wysłany: Wto Maj 04, 2010 9:01 am ZGODA OJCA NA WYJAZD DZIECKA
CZY KTOS SIE ORENTUJE CZY JEZELI MATKA LECI Z DZIECKIEM DO POLSKI TO MUSI MIEC ZGODE PISEMNAOJCA NA OPUSZCZENIE WYSPY???JESLI TAK TO GDZIE TO ZALATWIC I CZY ZA TO SIE PLACI??PROSZE O ODPOWIEDZZ
Nie wiem jak to wszystko dokladnie wyglada, ale moge sie wypowiedziec z wlasnego doswiadczenia: moja corka miala od razu wyrobiony wlasny paszport i na podstawie tego paszportu wszedzie latala. nie bylo problemu w tym, ze byla tylko ze mna, mimo ze mamy nawet rozne obywatelstwa:) nie wiem jak to jest natomiast, jesli dziecko jest tylk owpisane do paszportu rodzica pozdrawiam
ALE ONA MA TEZ SWOJ PASZPORT BO TERAZ JUZ NIE WPISUJA DO PASZPORTU RODZICOW.TYLKO ZE MAMY ROZNE NAZWISKA I SLYSZALAM ZE NA LOTNISKU MOGA POPROSIC O POZWOLENIE OJCA NA OPUSZCZENIE WYSPY
Byłam w podobnej sytuacji.Paszport miałam z innym nazwiskiem niż córka(z tym że ona leciała na ID)ale nikt nie pytał mnie o zgodę ojca. Miałam tylko ze sobą na wszelki wypadek akt urodzenia dziecka i akt malżeństwa.
Byłam w podobnej sytuacji.Paszport miałam z innym nazwiskiem niż córka(z tym że ona leciała na ID)ale nikt nie pytał mnie o zgodę ojca. Miałam tylko ze sobą na wszelki wypadek akt urodzenia dziecka i akt malżeństwa.
O ile dobrze zrozumialem to mozna leciec do Pl.z dzieckiem ktore posiada ID.wydane na Jersey i wtedy omija nas wyjazd do Londynu po paszport?Jesli jestem w bledzie to prosze o poprawke.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum