|
Zakupy polskiej zywnosci przez internet |
| Autor |
Wiadomość |
o90
|
Wysłany: Pią Sty 13, 2012 10:19 am Zakupy polskiej zywnosci przez internet
|
|
|
duzo 391 produktow
tanio wysylka gratis, kuchnia polska jako jedna z szesciu kuchni swiata
polska zywnosc przez internet |
|
|
|
 |
|
|
radiaga

Dołączył: 13 Mar 2007 Posty: 196 Skąd: St. Helier (z Warszawy)
|
Wysłany: Pią Sty 13, 2012 4:57 pm
|
|
|
No szok
I faktycznie wszystko sprzedawane przez amazona - więc i przesyłka darmowa i VAT (jeśli jest) odliczą... co to się porobiło... |
_________________ Pozdrawiam,
Radek
(w GG jestem w godzinach pracy - znaczy do 17) |
|
|
|
 |
Marceli
Pomógł: 18 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 229 Skąd: z nikąd
|
Wysłany: Pią Sty 13, 2012 10:27 pm
|
|
|
SUUUPEERRRR, juz kupiłem, 24pak zupek chińskich Jest też paprykarz, ale 12 sam nie przerobie, może ktoś chętny na wziąć pół/pół?:)
Na poważnie
W UK na żywność obowiązuje zerowa stawka vatu, więc już nic nie odliczą, ale wysylka darmowa. |
_________________ Pomogłem? Nie krępuj się, wciśnij "Pomógł". |
|
|
|
 |
|
|
sasiadka
|
Wysłany: Wto Sty 17, 2012 8:16 pm
|
|
|
| Marceli napisał/a: | SUUUPEERRRR, juz kupiłem, 24pak zupek chińskich Jest też paprykarz, ale 12 sam nie przerobie, może ktoś chętny na wziąć pół/pół?:)
Na poważnie
W UK na żywność obowiązuje zerowa stawka vatu, więc już nic nie odliczą, ale wysylka darmowa. |
Moze to i jest dobre ale tylko wtedy gdy ma sie duzo miejsca do przechowywania tej ogromnej ilosci jedzenia....a pamietaj ze maja one daty waznosci ! zmuszac sie do jedzenia bo juz kupione? 24 zupki nawet w 3 miesiace to jedna zupka na 3 dni (mniej wiecej). zoladek Ci siadzie! a co jesli zamiast Zlotego Kurczaka zachce Ci sie Kurczak Curry? kupisz nastepne 24...? ja lubie sernik...ale gdybym miala go jesc przez 3 mce..sama mysl odrzuca!. ale to moje zdanie. na pewno dobrze jest ze taka opcja w ogole istnieje. sama kupuje lekarstwa przez internet |
|
|
|
 |
radiaga

Dołączył: 13 Mar 2007 Posty: 196 Skąd: St. Helier (z Warszawy)
|
Wysłany: Wto Sty 17, 2012 9:33 pm
|
|
|
Przesadzasz
Nie wiem jak zupki ale wspomniany paprykarz ma termin ważności 2 lata. Zgrzewka 12 sztuk nie jest więc niczym szczególnym. Tym bardziej, że nie trzeba do lodówki wkładać.
Ja osobiście zawsze jak się dawało wolałem robić zakupy w hurtowniach nich w marketach. Kiego groma kupować co drugi dzień kartonik mleka jak można w Makro czy Selgrosie kupić 2 zgrzewki - i będzie na cały miesiąc.
Zresztą to mleko to mnie właśnie zdziwiło na Amazonie - Łaciate kupione z dostawa do domu jest o 10p tańsze niż Jerseyskie w co-opie... dosłownie paranoja... |
_________________ Pozdrawiam,
Radek
(w GG jestem w godzinach pracy - znaczy do 17) |
|
|
|
 |
o90
|
Wysłany: Sob Sty 21, 2012 2:14 pm
|
|
|
nie wiem czy towar idzie z UK bo jakieś odliczenie jednak dają i wszystko wychodzi jeszcze taniej.
ciekaw jestem czy przy zakupie mleka nakładają cło bo podobno jest cło na produkty mleczne |
| Ostatnio zmieniony przez o90 Sob Sty 21, 2012 2:14 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|
Marceli
Pomógł: 18 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 229 Skąd: z nikąd
|
Wysłany: Nie Sty 22, 2012 3:48 pm
|
|