|
Forum Polonii
Polish Community Forum
|
Choose language:
|
Wymiana funtów Jersey'owych na Brytyjskie |
| Autor |
Wiadomość |
Szlonce
|
Wysłany: Sob Gru 29, 2007 9:07 pm Wymiana funtów Jersey'owych na Brytyjskie
|
|
|
| jak w temacie - chce zabrać kilka tysięcy funtów do Polski ale większość mam w "tutejszych". Gdzie można wymienić wiekszą gotówkę? Z banku mogę dostać max 1000/miesiąc w GBP. Czy skoro tutaj na Jersey w obrocie są funty brytyjskie i tutejsze to Wielkiej Brytanii analogicznie można używać Jersey'owskich? Czy można w tamtejszych bankach/kantorach wymienić? Bo w sklepach tutaj po 5 czy 10 funtów o tak troche nie bardzo. Może macie jakieś rady/doświadczenia w tej kwestii? |
|
|
|
 |
|
|
Gierma
Nikt Wazny

|
Wysłany: Nie Gru 30, 2007 12:19 am
|
|
|
W UK nie wymienisz (choc slyszalem ze w bankach mozna).
Tutaj zalezy od banku. W Natwescie wymieniam ile chce, w Lloydzie tez (oczywiscie jesli tyle maja). W HSBC limituja do 300(!!!), w innych nie wiem (mialem kiedys w Szkockim - nie lubilem tego banku za obsluge i Barclaysie). Dlaczego Ci limituja 1000/miesiac??? Nawet jesli nie chca Ci wymienic jednorazowo wiecej niz xxx, wroc po pol godzinie do innego kasjera
Kolejny przyklad tego, ze posiadanie tylko jednego konta nie jest wskazane
W razie czego mozemy sie umowic i moge Ci pomoc zamienic korzystajac z moich kont. |
_________________ Gierma |
|
|
|
 |
Szlonce
|
Wysłany: Pon Gru 31, 2007 3:25 pm
|
|
|
No mi w natwescie tylko po cichu wymieniono i to tylko 200. Z tego co mi mowia to nie wymieniaja normalnie, jedynie jak ktos ma konto w danym banku i to tylko po wczesniejszym zamowieniu. Ty wymieniales jakos po znajomosci czy tak "z ulicy"? Ja mam Barclays'a i tam wlasnie mam taki limit |
|
|
|
 |
|
|
Gierma
Nikt Wazny

|
Wysłany: Pon Gru 31, 2007 3:28 pm
|
|
|
Z ulicy
Na kiedy potrzebujesz? Mozemy sie przejsc w srode... |
_________________ Gierma |
|
|
|
 |
aniaS
|
Wysłany: Wto Sty 01, 2008 3:32 pm
|
|
|
| mozesz wyplacac w bankomacie przy Elizabeth terminal.ten bankomat wydaje tylko anigielskie pieniadze.to troche klopotliwe ale zawsze jakis sposob.ewentualnie mozesz zapytac, najlepiej popoludniami w tamtejszej restauracji, bo przeciez duzo tam turystow sie przewija i placa w angielskich.wiem, bo tam pracuje i sama wymieniam znajomym jak potrzeba:) |
|
|
|
 |
Szlonce
|
Wysłany: Sro Sty 02, 2008 1:43 pm
|
|
|
| Gierma napisał/a: | Z ulicy
Na kiedy potrzebujesz? Mozemy sie przejsc w srode... |
gierma, odezwij sie do mnie na komorke bo nie mam neta teraz - nr podalem ci w prywatnej wiadomosci na forum (PW). |
|
|
|
 |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Szkolenia bhp Wrocław |
Szkolenia PPOŻ |
Audiobooki |
wyspa Jersey | Logo dla firmy
• okna PCV • centrale telefoniczne • agencja reklamowa katowice • przedłuźanie rzęs Wrocław • drzwi aluminiowe | |
|