|
Forum Polonii
Polish Community Forum
|
Choose language:
|
wyjazd na wakacje na jersey a unieregulowany podatek |
| Autor |
Wiadomość |
slonko
|
Wysłany: Sob Lip 03, 2010 4:25 pm wyjazd na wakacje na jersey a unieregulowany podatek
|
|
|
| Zamierzam jechać na wakacje na 3 tygodnie na jersey ale przychodziły mi do Polski listy o nieuregulowanym podatku (prawie 400 funtów). Mam w związku z tym pytanie. Wiem że spokojnie wjadę na wyspę, podejrzewam że gorzej będzie z wyjazdem. Czy ktoś z was orientuje się czy wracając chcąc płynąc promem - na promowni straż graniczna ma dostęp do takich informacji, czy mogą mnie zatrzymać. I ile muszę mieć pieniędzy wjeżdżając na wyspę w odwiedziny do rodziny. Proszę o szybką odpowiedź. |
_________________ slonko |
|
|
|
 |
|
|
Marceli
Pomógł: 17 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 221 Skąd: z nikąd
|
Wysłany: Sob Lip 03, 2010 4:42 pm
|
|
|
| slonko napisał/a: | | czy mogą mnie zatrzymać |
Wydaje mi sie, ze aby cie zatrzymac, potrzebuja sadowy nakaz zatrzymania. Zabilas kogos?
| slonko napisał/a: | | I ile muszę mieć pieniędzy wjeżdżając na wyspę w odwiedziny do rodziny. |
Nic mi nie wiadomo na ten temat, ale wiem, że imigracyjni mogą się zapytać po co wjezdzasz na Jersey i czy masz gdzie sie zatrzymac. Czysta formalosc, zdaza sie pewnie raz na milion.
| slonko napisał/a: | | przychodziły mi do Polski listy o nieuregulowanym podatku (prawie 400 funtów). |
Ostatnio dowiedziałem sie, ze za starych czasow przed wprowadzeniem obecnego systemu podatkowego istniala mozliwosc unikania placenia podatku. Wiele osob korzystalo z tej "sposobnosci" i dzisiaj rozsiani po swiecie(Australia, Szkocja) splacaja stare niezaplacone podatki na Jersey. Facet ktory mi to opowiadal, wygladal raczej na zdziwionego, ze o tym nie wiem. No coz, ja tam mu wierze. |
_________________ Pomogłem? Nie krępuj się, wciśnij "Pomógł". |
|
|
|
 |
slonko
|
Wysłany: Sob Lip 03, 2010 5:02 pm
|
|
|
| trochę się obawiam bo kupie bilet na prom w powrotną stronę i okaże się że nie będę mogła popłynąć tym promem bo każą mi najpierw w taxie ten dług uregulować. Stracę wtedy dodatkowo kasę za bilet |
_________________ slonko |
|
|
|
 |
|
|
Ro.bert
Leniwiec
|
Wysłany: Sob Wrz 25, 2010 5:34 pm
|
|
|
Ja w taksie mam nieuregulowana niedoplate ktora splacam powoli.
Aktualnie pisze z polski Jakos nikt mnie nie zatrzymal.
Nic sie nie boj, to nieprawda ze Cie zatrzymaja, to niemozliwe. |
|
|
|
 |
oczkoski
|
Wysłany: Pon Wrz 27, 2010 1:14 pm
|
|
|
| i jak tam pobyt na jersey? czy musialas splacic nieuregulowany podatek? Byly jakies problemy z wyjazdem z wyspy? daj znac. pozdroslonko, |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Szkolenia bhp Wrocław |
Szkolenia PPOŻ |
Audiobooki |
wyspa Jersey | Logo dla firmy
• werbetechnik • projekty wnętrz warszawa • biologiczne oczyszczalnie ścieków • zabawki edukacyjne • posadzki przemysłowe | |
|