|
Forum Polonii
Polish Community Forum
|
Choose language:
|
Wrrrr... Grrr... ceny biletów ;) |
| Autor |
Wiadomość |
radiaga

Dołączył: 13 Mar 2007 Posty: 196 Skąd: St. Helier (z Warszawy)
|
Wysłany: Pią Paź 19, 2007 9:48 pm Wrrrr... Grrr... ceny biletów ;)
|
|
|
No za chwilę będę kupował bilet na święta... pewnie niepotrzebnie sprawdzałem ale okazało się, że podróż (tam i z powrotem) dla mnie kosztuje TYLE SAMO co podróż dla reszty rodzinki (1+2) w przeciwną stronę - przewoznik/daty/godziny - jednakowe - tylko osób 3x więcej. Jedyna różnica to kierunek lotu.
Ja rozumiem mechanizmy rynkowe (stąd zresztą taki pomysł, żeby sprawdzić ten drugi kierunek) - ale z lekka wnerwiające to jest
|
_________________ Pozdrawiam,
Radek
(w GG jestem w godzinach pracy - znaczy do 17) |
|
|
|
 |
|
|
Gierma
Nikt Wazny

|
Wysłany: Sob Paź 20, 2007 4:20 am
|
|
|
Welcome to Jersey
Zgadnij, dlaczego nie latam/jezdze na swieta do PL?
Wezme urlop w polowie stycznia, ceny powinny sie ustabilizowac... |
|
|
|
 |
Rafal_D
Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Mar 2007 Posty: 234 Skąd: Najstarsze miasto w Polsce
|
Wysłany: Sob Paź 20, 2007 10:28 am
|
|
|
| Dwa lata temu w przyplywie swojej glupoty kupilem bilety Jersey - Krakow za 630 funtow... Bez komentarza. |
|
|
|
 |
|
|
radiaga

|
Wysłany: Sob Paź 20, 2007 4:17 pm
|
|
|
Wiesz...
Jakbym miał jechać w odwiedziny do mamy, taty, wujka czy braci - to by mi nawet do głowy nie przyszło
Za 600 funtów to dobrą wycieczkę można kupić
Ale jako cena spędzenia współnych świąt - w zasadzie jest to kwota pomijalna |
Radek
|
|
|
 |
P
|
Wysłany: Sob Paź 20, 2007 6:19 pm
|
|
|
A ja sie wlasnie zastanawiam jak jechac. Urlop wziety wiec nie bardzo wypada zostac.
Samochodem wyjdzie ok 550 co przy podzieleniu na 2 osoby jest calkiem calkiem ale pewnie jakies zimowki by sie przydaloby kupic a to nastepne 150.
Samochodem troche dluzej ale zato ile rzeczy mozna wziac
Samolotem do Warszawy tez mi pewnie zejdzie caly dzien bo lotnisko trzeba zmienic wiec chyba samochod wygra tym razem. |
|
|
|
 |
Gierma
Nikt Wazny

|
Wysłany: Sob Paź 20, 2007 8:58 pm
|
|
|
Ja samolotu uzywam tylko w ekstremalnych sytuacjach. Nie wyobrazam sobie braku auta w PL jesli jestem dluzej niz 2-3 dni. Niby moge wziac siostry, ale to nie to samo. No i te bahny w Niemczech |
|
|
|
 |
|
|
radiaga

|
Wysłany: Nie Paź 21, 2007 9:41 am
|
|
|
Samochód sie przydaje - to fakt
Ostatnio testowałem fajną wypożyczalnię - www.albertcar.pl - człowiek odebrał mnie (a w zasadzie całą rodzinkę) z lotniska, załatwiliśmy formalności - i potem zamiast do domu pojechaliśmy najpierw na zakupy do supermarketu
Oddałem autko 1.5 godziny przed odlotem, przy czym odbierający tylko przesiadł się ze mną i podrzucił mnie na odloty.
Natomiast jesli chodzi o sam czas lotu/poróży...
W tej chwili są 3 możliwe opcje (poza jakimiś zupełnie odlotowymi) na trase J-WA:
- Jersey - Gatwick - Warszawa
- Jersey - Heathrow - Warszawa
- Jersey - Gatwick - Heathrow - Warszawa
Ostatnia wyglada oczywiscie dziwacznie ale ma jeden zasadniczy plus - obsluguje jedna linia - wiec w razie obsuwy sa zobowiazani do znalezienia jakiejs alternatywy - w zeszlym roku lecialem na swieta ponad 48 godzin z dwoma noclegami (na koszt linii ).
Mam nadzieje, że w tym roku bedzie lepiej bo z takim opoznieniem nie zdążę na kolację wigilijną |
Radek
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Szkolenia bhp Wrocław |
Szkolenia PPOŻ |
Audiobooki |
wyspa Jersey | Logo dla firmy
• okulary ray ban • operacja zaćmy • dom weselny • ubranie robocze • leuchtreklame | |
|