Forum Polonii Strona Główna Forum Polonii
Polish Community Forum

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
Choose language:

Poprzedni temat «» Następny temat
WROZKA
Autor Wiadomość
need a help 

Wysłany: Wto Sty 10, 2012 8:35 am   

zaszlam w ciaze po wielu latach pracy zrezygnowalam z niej zeby zajac sie dzieckiem...staralam sie o dofinansowanie w social sec. ale powiedzieli ze moj "partner" za duzo zarabia i nic mi nie dadza...teraz on wylozyl "lage" pojechl sobie do polski na urlop ja mysle zeby od niego odejsc ale boje sie ze social znow mi nie pomoze albo wysle mnie do domu samotnej matki z dzieckiem nie mam kasy nawet na depozyt jak bym chciala sie wyprowadzic...niewiem co zrobic bo boje sie ze nie dostane tu pomocy na wyspie...nawet jak beda chcieli mi dac jakies pieniadze to znow pewnie to potrwa prawie 3 miesiace jak ostatnio a z czego bede zyc przez ten czas...niemam tu nikogo wiec nawet z dzieckiem nikt mi nie zostanie zebym mogla isc chociaz na jakiegos part tima...

Vega 

Wysłany: Wto Sty 10, 2012 8:43 am   

No to teraz powinnas pojsc jeszcze raz i wyjasnic, ze partner nie wspomaga cie w zaden sposob. Masz 5 lat rezydentury na wyspie??

need a help 

Wysłany: Wto Sty 10, 2012 8:52 am   

tak mam...niby przysluguje mi cos chyba...no ale nie moge dlugo czekac a oni poprostu maja to w dupie i odesla mnie pewnie do tego domu sam matki a ja niechce tulac sie z dzieciakiem...masakra

Vega 

Wysłany: Wto Sty 10, 2012 9:09 am   

Wiesz co, znam dziewczyny, ktore tam mieszkaly i wcale im to na zle nei wyszlo, bo poznaly inne mamy i teraz, juz po najgorszym, bardzo sobie pomagaja i czesto opiekuja sie swoimi dziecmi na zmiane, kiedy ktos idzie do pracy... Nie taki diabel straszny...
Bardzo czesto mlode mamy nie chca zostawic partnera, jaki on by nie byl, bo boja sie pogorszenia jakosci zycia... Ale chyba nie tedy droga... Najwazniejsze jest wydaje mi sie, miec spokoj i aby dziecko go mialo, nie...? Czasem trzeba przejsc przez trudny etap, ale to nie bedzie trwalo wiecznie!
Nie jestem w stanie pomoc ci finansowo, ale jesli potrzebujesz aby ci cos przetlumaczyc czy tez pogadac po prostu, to podam ci wieczorem moj nr gg. (nie pamietam teraz a nie jestem w domu...)

need a help 

Wysłany: Wto Sty 10, 2012 9:31 pm   

dziekuje ci za pomocna dlon...boje sie tego domu samotnej matki chce normalnie zyc miec swojkat a nie tulac sie z dzieckiem po takich przytulkach.. jestem juz prawie 7 lat na wyspie i nic nie mam dzieki niemu.. oddalam mu wszystkie oszczednosci i tak wlasnie jest jak komus ufasz... boje sie sie samotnosci i wogole teraz mam taki metlik w glowie!!

Vega 

Wysłany: Sro Sty 11, 2012 1:13 pm   

Wyslalm ci moj gg jakby co, mam nadzieje ze dostalas, bo tutaj to wysylanie wiadomosci dziala CZASEM! - jak zauwazylam... Ale Administratorzy nie przejmuja sie zazaleniami... Ech! (Moze zreszta tez nie dostali moich wiadomosci! :alien59: )
Ostatnio zmieniony przez Vega Sro Sty 11, 2012 1:14 pm, w całości zmieniany 1 raz  

platyna37

Wysłany: Pon Lut 27, 2012 10:43 pm   wrózka?

Już dawno się tak nie uśmiałem. Jedyna rozsądna rzecz to , rzeczywiście powinnaś chyba zapytać ks.Jana o pomoc. Nawet jeśli on ci nie pomoże to zna naprawdę wielu ludzi na wyspie którzy chętnie pomogą.No i w dyskrecji ma się rozumieć. W kupie siła!!! A... i głowa do góry.

miiika 

Wysłany: Wto Mar 20, 2012 11:37 am   Re: WROZKA

need a help napisał/a:
:jawa: CZY ZNA KTOS MOZE WROZKE NA WYSPIE? MOZE KTOS Z WAS MIAL OKAZJE SPODKAC SIE Z JAKAS TU NA WYSPIE...JUZ NIE WIEM CO ROBIC I POTRZEBUJE SIE DORADZIC NIGDY NIE KOZYSTALAM Z TAKICH USLUG TROCHE SIE BOJE NO ALE COZ MUSZE COS ZROBIC :(
:grin: szukasz nadal tej wrozki?!?! bo znam jedna tylko anglojezyczna,ale da sie wszystko zrozumiec i jak czegosc nie bedziesz wiedziec to ci wytlumaczy:)jest bardzo dobra,bylam raz i naprawde podniosla mnie na duchu:)

patrad 
p.r.

Wysłany: Pią Kwi 06, 2012 11:36 pm   

Moja kumpela byla w domu samotnej matki-nie zbyt polecam.Dodam tez ze wrozka raczej nie pomoze bo zajmuje sie ona przepowiadaniem przyszlosci lub czytaniem ludzkich mysli i reakcji..jezeli chcesz by partner powrocil to ciezko bedzie znalezc osobe ktora moze to dla ciebie zrobic.Mam namiary na b-dobra jezeli chcesz.I wierz mi ze Twoja sytuacja to pikus przy mojej.. :jawa: Idz do tego sociala i wytlumacz co jest grane musza ci pomoc jak jestes rezydentem..jak potrzebujesz pogadac napisz!3maj sie cieplutko xxx

Odpowiedz do tematu