|
Forum Polonii
Polish Community Forum
|
Choose language:
|
w jakim banku konto?? |
| Autor |
Wiadomość |
czarny2891
|
Wysłany: Sob Mar 15, 2008 6:46 pm w jakim banku konto??
|
|
|
witam!
chcialbym sie dowiedziec w jakim banku najlepiej zalozyc konto, czy jest mozliwosc robienia przelewu przez internet i jakie sa koszty przesylania pieniedzy na polskie konto? slyszalem ze hsbc jest ok i ze pracuje tam polka co byloby pomocne przy zakladaniu konta w moim przypadku
ponadto jaka siec telefoniczna wybrac?? |
|
|
|
 |
|
|
matilda
Pomógł: 3 razy Dołączył: 08 Lut 2008 Posty: 284 Skąd: St. Helier obecnie
|
Wysłany: Sob Mar 15, 2008 7:03 pm
|
|
|
W ktorym Polka NIE pracuje!?!
ja jestem w HSBC, jestem zadowolona. Kasy ostatnio nie przesylalam, ale to kosztuje wszedzie podobnie. |
|
|
|
 |
matilda
Pomógł: 3 razy Dołączył: 08 Lut 2008 Posty: 284 Skąd: St. Helier obecnie
|
Wysłany: Sob Mar 15, 2008 7:06 pm
|
|
|
Z Sure (Cable & Wireless) bedziesz mial tlefony do ojczyzny za 3 p za minute! (I do Portugalii tez albo raczej na Maderie. |
|
|
|
 |
|
|
czarny2891
|
Wysłany: Nie Mar 16, 2008 5:50 pm
|
|
|
ok dzieki za info |
|
|
|
 |
Lukasz-Siemianowice
|
Wysłany: Sob Maj 24, 2008 3:29 pm
|
|
|
| A jakie sa ceny z Jersey Telecom orientuje sie ktos??? |
|
|
|
 |
czarny2891
|
Wysłany: Pon Kwi 27, 2009 2:27 pm
|
|
|
witam!
mialem przez ten rok passporta, ale juz wygasla umowa i trzeba wybrac cos innego, nie robilem jeszcze rozeznania, ale moze ktos wie cos na ten tamat, jaki bank ma dobra oferte z kontami osobistymi?? nie wiem czy zostac w hsbc czy przejsc do jakiegos innego moze lepszego banku ?? |
|
|
|
 |
|
|
Marceli
Pomógł: 17 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 219 Skąd: z nikąd
|
Wysłany: Pon Kwi 27, 2009 4:35 pm
|
|
|
| ja tez mialem passporta, po skonczeniu umowy (jezeli nie zdecydujesz inaczej) automatycznie zmienia ci konto na jakies inne - current, albo basic lub jakas inna glupia nazwa, przynajmniej nie beda cie rabowac co miesiac na 5 funtow, karta zostala ta sama, nie wiem jak teraz z wysylaniem kasy do polski przez internet, ale i tak na pewno od 8 do 15 he he, a to dobre przelewy overseas przez internet od osmej do pietnastej, inaczej byc nie moze, toz to wyspy he he he |
_________________ Pomogłem? Nie krępuj się, wciśnij "Pomógł". |
|
|
|
 |
benek1981

Pomógł: 3 razy Dołączył: 16 Mar 2007 Posty: 112 Skąd: Mielec
|
Wysłany: Wto Kwi 28, 2009 9:10 pm
|
|
|
| Konto ..... tylko LLOYDS. Przelewy na PL konto walutowe to ogolnie wydatek 18f. A jezeli chodzi o telefon to raczej sure (chyba, ze masz stacjonarny to rozmowy do polandii za 1p/min). Zawsze polecam skypa bo .... FREE :okay: |
_________________ .... Bog mi dal dwa kola bo wszystkie skrzydla byly juz zajete |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Szkolenia bhp Wrocław |
Szkolenia PPOŻ |
Audiobooki |
wyspa Jersey | Logo dla firmy
• OC komunikacyjne • szkolenia otwarte • noclegi w krakowie • projektowanie wnętrz warszawa • kurs księgowosci | |
|