|
Forum Polonii
Polish Community Forum
|
Choose language:
|
UWAGA OSZUSCI!!!!!!!!!!!!!!! |
| Autor |
Wiadomość |
donqaz
|
Wysłany: Sob Sie 29, 2009 1:24 am UWAGA OSZUSCI!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
Wiatm zakladam nowy watek, bo trzeba przestrzegac siebie nawzajem o oszustwach firm.
Chodzi mi o znana wszystkim firme posiadajaca banery nawet na tej stronie czyli Airtel Vodafone.
Po zauwazniu znikniecia wiekszej sumy pieniedzy z mojego konta zadzwonilem do swojego banku zeby wyjasnic sprawe i dowiedzialem sie ze vodafone pobral z mojego konta sume wielokrotnie wieksza niz abonament za internet. Wiec udalem sie do siedziby tej pseudo firmy zeby wyjasnic sprawe i co ciekawe na miejscu zostalem poinformowany iz Airtel z ktorym podpisalem roczna umowa na internet z limitem 10 GB transferu danych na miesiac legalnie ukradl mi pieniadze!!!! Modem posiada wbudowany licznik ktory powinien ostrzegac przed przekroczeniem transferu, jednak jest to tylko podpucha.
Moj licznik wskazywal 8GB jednak uprzejmy pan poinformowal mnie ze licznik ten nie uwzglednia danych ktore zostaly wyslane z mojego komputera, PARANOJA!!!!!!!!!!!!!!
co ciekawe z ich bilingu wynika ze wiecej danych wyslalem niz przyjalem co jest niemozliwe poniewaz Moj torrent pokazuje ze wciagu calego okresu ktory jest zainstalowany (okolo 10 miesiecy) wyslal zaledwie 5.45 GB... Czyli dla mnie sa poprostu zwyklymi zlodziejami!!!! |
|
|
|
 |
|
|
Marceli
Pomógł: 18 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 229 Skąd: z nikąd
|
Wysłany: Sob Sie 29, 2009 2:56 pm
|
|
|
bardzo lekki i prosty programik, liczy wyslane i pobrane dane, nigdy mnie nie zawiodl
http://www.shaplus.com/bandwidth-meter/ |
_________________ Pomogłem? Nie krępuj się, wciśnij "Pomógł". |
|
|
|
 |
radiaga

Dołączył: 13 Mar 2007 Posty: 196 Skąd: St. Helier (z Warszawy)
|
Wysłany: Sob Sie 29, 2009 4:38 pm Re: UWAGA OSZUSCI!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
| donqaz napisał/a: | | ...internet z limitem 10 GB transferu danych na miesiac legalnie ukradl mi pieniadze!!!! ... Moj torrent pokazuje ze wciagu calego okresu ktory jest zainstalowany (okolo 10 miesiecy) wyslal zaledwie 5.45 GB... Czyli dla mnie sa poprostu zwyklymi zlodziejami!!!! |
Coś mi się nasuwa biblijne "niech rzuci kamieniem, ten co jest bez winy"...
No chyba, że torrenta używasz do przesyłania wakacyjnych zdjęć/filmów do rodziny |
_________________ Pozdrawiam,
Radek
(w GG jestem w godzinach pracy - znaczy do 17) |
|
|
|
 |
|
|
donqaz
|
Wysłany: Nie Sie 30, 2009 12:01 am
|
|
|
Jednak zlodziej zlodziejowi nie rowny drogi imienniku
ja co najwyzej okradam bogate firmy... a oni biednego polaczka i do tego legalnie
jak to mowila moja wychowawczyni : ,,co wolno wojewodzie to nie tobie w gminie'' pozdrawiam |
|
|
|
 |
bdamianus
|
Wysłany: Nie Sie 30, 2009 11:09 am
|
|
|
Upewnij się co jest napisane w Twoim kontrakcie. Opłaty powinny być pobierane za dane ŚCIĄGANE z Internetu, nie WYSYŁANE. Tak jest w Sure i tak jest w JT.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Szkolenia bhp Wrocław |
Szkolenia PPOŻ |
Audiobooki |
wyspa Jersey | Logo dla firmy
• kurs księgowosci • odszkodowania komunikacyjne • noclegi w krakowie • centrale telefoniczne • kosmetyki Barry M | |
|