|
Forum Polonii
Polish Community Forum
|
Choose language:
|
TV licence |
| Autor |
Wiadomość |
BlackMamba

Pomogła: 4 razy Dołączyła: 19 Mar 2007 Posty: 140 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Sro Wrz 24, 2008 8:45 am TV licence
|
|
|
Dobra wiadomość dla wszystkich, którzy z jakichś powodów chcieliby zrezygnować z opłaconej TV licence (np. wyjazd do kraju). Wystarczy wysłać notice na adres TV Licensing w UK, a otrzymacie czek zwrotny na należną Wam kwotę (11.29/miesiąc - za kolorowy TV). Czas oczekiwania ok. tygodnia. I pieniądze nie przepadają.
Adres:
TV Licensing
Bristol
BS98 1TL |
|
|
|
 |
|
|
benek1981

Pomógł: 3 razy Dołączył: 16 Mar 2007 Posty: 112 Skąd: Mielec
|
Wysłany: Pon Wrz 29, 2008 2:02 pm
|
|
|
Hejka.
Dzieki za wiadomosc. Jednak mysle, ze mialas duzo szczescia z nimi. Ja ze swojego doswiadczenia wiem, ze maja niezly burdel w swoim systemie !!!! (przynajmniej tak bylo kilka lat temu). Dawno temu pisalem i dzwonilem przez rok, zeby potwierdzic, ze nie mam zadnego odbiornika telewizyjnego i ze nie bede nic placil. Najpierw kazali mi napisac list potwierdzajacy i tak zrobilem. Pozniej kazali mi przyslac jeszcze jeden bo ten stary podobno sie gdzies zawieruszyl w archiwum czy cos a poznije kazali dzwonic, podac swoj adres i tlumaczyc o co chodzil. I tak tez robilem. Tylko w tym rzecz, ze co miesiac przychodzilo dalej powiadomienie z Bristolu, ze dalej nie mam wykupionego abonamentu i ze mnie moze czekac kara pieniezna lub sad. Wiec znow lapalem za telefon i jak znow rozmawialem z inna osoba to dostawalem rozniste odpowiedzi: albo, ze nic takiego jeszcze nie slyszeli ode mnie, albo, ze dziekuja i zrobili up-date'a we swoim systemie (bardzo popularne) albo moje ulubione, ze budynek w ktorym mieszkam zostal juz rozebrany i nie powinien istniec ??!!!! Hahahaha ... usmialem sie przy slychawce i to dobrze. Pozniej sie przeprowadzilem kilka razy do innych mieszkan i przestalem dzwonic. Daje sobie reke uciac, ze powiadomienia dalej przychodza do mnie na stary adres ale jak to mowia: mnie to juz rybka
Wiec jesli chodzi o to cale TV Licence i ta firme to mam zle slowo o nich i doswiadczenia.
To tyle jezeli chodzi o mnie.
Pozdrowka |
_________________ .... Bog mi dal dwa kola bo wszystkie skrzydla byly juz zajete |
|
|
|
 |
BlackMamba

|
Wysłany: Pon Wrz 29, 2008 3:21 pm
|
|
|
Możliwe z tym szczęściem , do mnie też wysyłali po kilka razy, że nie mam zapłacone jak już dawno miałam. Dlatego też stwierdziłam, że skoro oni tak tego pilnują, to ja się o swoje upomnę i było warto. Szczerze to wysłałam ten notice, ale głównie z ciekawości, czy działa. Nie spodziewałam się żadnego odzewu z ich strony. No i proszę, miła niespodzianka. Próbować zawsze można. |
|
|
|
 |
|
|
o90
|
Wysłany: Pon Wrz 29, 2008 3:52 pm
|
|
|
zdziwiony jestem ze reagujecie na te pisemka
skierowane do niejakiego 'Present Occupier' u mnie nikt o taki nie mieszka
ja po skresleniu adresu wrzucam do skrzynki z dopiskiem 'not at this address'
dzwonic i wyjasniac ze sie nie jest wielbladem no sooooory
raz nawet doczlapal sie kontroler
- czy moge wejsc - zapytal
- nie - odpowiedzialem
i po sprawie.
wrzuccie na luz i olejcie sprawe szkoda czasu, zycie mija |
|
|
|
 |
BlackMamba

|
Wysłany: Pon Wrz 29, 2008 8:55 pm
|
|
|
| dobre hahah, ja to taka uczciwa jestem, że jak raz sie przyznałam i zapłaciłam, to potem sie bałam jak mnie sądami straszyli hahaha, swoją drogą podziwiam za determinację tego gostka co chodzi po domach i sprawdza te licencje |
|
|
|
 |
benek1981

|
Wysłany: Wto Wrz 30, 2008 11:17 pm
|
|
|
hehe to sie nie zdziwcie jak ktoregos dnia wlepia kare. jak to mozliwe to nie wiem ale wiem, ze juz ukarali kilka osob. szkoda by bylo byc w tej dziesiatce co ?!
pzdr |
_________________ .... Bog mi dal dwa kola bo wszystkie skrzydla byly juz zajete |
|
|
|
 |
|
|
o90
|
Wysłany: Sro Paź 01, 2008 3:08 pm
|
|
|
nie moga mi wlepic kary z prostego powodu
NIE MAM TELEWIZORA
nie mam tez obowiazku informowac nikogo o jego braku
tak samo jak nie mam obowiazku informowac o braku samolotu
na ktory tez nie mam licencji
to TV LICENCE ma wykazac ze ja mam TV i nie place
niech sie chlopaki wykazuja...
co innego jak ktos ma TV wtedy lamie prawo, raz sie uda raz nie
obstawiam jednak ze czesciej sie uda |
|
|
|
 |
benek1981

|
Wysłany: Sro Paź 01, 2008 3:30 pm
|
|
|
dokladnie ... nie wlepia Ci kary bo go nie masz. ale na szczescie wiekszosci tych co maja i ogladaja telewizje sie udaje bez placenia i dobrze dodam, ze samo posiadanie telewizora nie zobowiazuje do oplacenia licencji tylko trzeba jeszcze podpiac i korzystac ze "sieciowki" albo ze satelity. wtedy mamy obowiazek zaplacic ale jak telewizor do niczego nie jest podlaczony oprocz dvd czy innego urzadzenia to nie mamy takiego obowiazku (tylko niestety w tym przypadku trzeba pisac list wyjasniajacy do bristolu).
zaznacze tez, ze jak sie ma karte telewizyjna w PCie i odbieramy programy to tez niestety trzeba zaplacic bo ogladamy telewizje.
|
| Ostatnio zmieniony przez benek1981 Sro Paź 01, 2008 3:35 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Vilfredo
|
Wysłany: Nie Gru 28, 2008 5:04 pm
|
|
|
Ja też nie mam telewizora. Kilka razy przyszło do domu pismo zaadresowane "present occupier" to wyrzuciłem do kosza. W obecnym mieszkaniu jestem już ok 7 miesięcy i nigdy nie było żadnej kontroli, mimo tych pism i ponagleń.
A w kompie jak masz kartę telewizyjna to przecież nikt ci tego nie sprawdzi. Co, wejdzie ci facet do domu i zacznie rozkręcać komputer? Bo nie sądzę, że jest na tyle łebski, żeby sprawdzić sobie konfigurację komputera z poziomu panelu sterowania. Poza tym nawet jak rozkręciłby ci ten komp, to już widzę jak rozpoznaje kartę tv:)) Tak więc to raczej niemozliwe, żeby za posiadanie kompa z taką kartą groziłoby ci coś, gdybyś nie płacił.
Ja osobiście nie mam ani takiej karty, ani telewizora, o czym już wspomniałem. |
|
|
|
 |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Szkolenia bhp Wrocław |
Szkolenia PPOŻ |
Audiobooki |
wyspa Jersey | Logo dla firmy
• systemy wystawiennicze • zaproszenia • • wypozyczalnia znakow drogowych • odzieź ostrzegawcza |