|
Tu nie oddaja depozytu |
| Autor |
Wiadomość |
mcmt
|
Wysłany: Sob Wrz 20, 2008 11:15 am Tu nie oddaja depozytu
|
|
|
Les Huriaux
La Grande Route de St Ouen
Jersey JE3 2HR
Goraco nie polecam, infantylna, malobogacka rodzinka Huges (czy jakos tak), uwazajaca, ze maja wszystko z USA i najlepsze a na dodatek, ze wszystko bylo zawsze nowe, zwlaszcza przed Twoim wprowadzeniem sie.
Nie obylo sie bez rekoczynow (probowano mnie wyrzucic sila ) i policji. Duza czesc depozytu 450GBP zostala odzyskana tylko dzieki takiej awanturze.
(proponuje topic przykleic) |
| Ostatnio zmieniony przez mcmt Sob Wrz 20, 2008 11:17 am, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
|
|
lotta
|
Wysłany: Wto Lis 11, 2008 9:20 pm
|
|
|
Tez mam problem z depozytem z agencji jersey self catering
Jakis czas temu wybralam sie z chlopakiem do hotelu washington, gdzie byly pokoje do wynajecia;na miejscu okazalo sie ,ze jednak nie ma aneksu kuchennego,a za parking dodatkowa oplata 20f/tydzien.
Dziewczyna,ktora nas oprowadzala,(Ola) wziela od nas 200f depozytu,mowiac,ze w ciagu 2 tygodni mozna sie wprowadzic.Nie podpisywalismy umowy, dostalismy tylko potwierdzenie zaplaty. 2 dni po tym wydarzeniu i podliczeniu kosztow zamieszkania tam (kupno pralki,instalacja,kuchenka itp itd), rozmyslilismy sie i chcielismy zwrotu depozytu, zaczely sie schody.
Tlumaczono nam,ze nastapi to dopiero za miesiac,bo to specjalne konto;poza tym zbywanie, urywanie telefonow,totalna ignorancja.
Czekam teraz na rozprawe w Petit Debts Court,ktory zajmuje sie drobnymi wykroczeniami.Od czasu wniesienia pozwu, ani slychu od menedzera hotelu ani kogokolwiek z agencji.
Jestem zbulwersowana tym, co sie dzieje,zostalismy potraktowani jak gorsi ludzie, glupi emigranci,ktorym mozna wmowic rozne bajeczki..Mam nadzieje,ze sprawa pojdzie gladko, bo to zlodziejstwo w bialy dzien. |
|
|
|
 |
matilda
Pomógł: 3 razy Dołączył: 08 Lut 2008 Posty: 284 Skąd: St. Helier obecnie
|
Wysłany: Sro Lis 12, 2008 12:25 pm
|
|
|
Radze uwazac tez na Harry Holdings Ltd. , nie dac sie wrobic w placenie za naprawe uszkodzen, ktore byly od poczatku...
Najrozsadniej jest obfotografowac cale mieszkanie, szczegolnie usterki w dniu wprowadzenia sie, aparatem z datownikiem. Ale to za malo! Trzeba rowniez powtorzyc sesje w momencie opuszczania mieszkania! Bo mi sie przydarzylo ze ''usterka'' wystapila po mojej wyprowadzce a przed odebraniem depozytu....:-// (Cheeky bastards!) |
|
|
|
 |
|
|
o90
|
Wysłany: Czw Lis 13, 2008 3:56 pm
|
|
|
najlepsza metoda :
- obfotografowanie miejsca
- jak najbardziej szczegolowa umowa
- zaniechanie placenia czynszu bo cos tam
- niech potraca z depozytu
- wyczyszczenie w ten sposob depozytu.
- adios z dnia na dzien
z chamami po chamsku.
o liscie do Tax Office z zapytaniem czy Landlord uiszcza podatek od najmu
jako praworzadny obywatel nawet nie wpominam bo to oczywiste. |
|
|
|
 |
AgaKaraskiewicz
|
Wysłany: Pon Lis 24, 2008 6:41 pm Radzimy uwazac na HDM Property Ltd
|
|
|
Witam,
po naszych ostatnich doswiadczeniach radzimy uwazac na HDM Property Ltd- oglaszaja na www.jerseyrent.com Studio Flat na 43 St Saviours Rd - Pentland Apt.
Ogladalismy mieszkanie kiedy jeszcze bylo zamieszkane - wygladalo OK wiec wplacilismy depozyt £300.
Po dwoch tyg zadzwonili do nas,ze mozemy sie wprowadzac - tego samego dnia kiedy poprzedni lokator sie wyprowadzil. Wtedy zobaczylismy wilgoc na scianach za meblami, brak obiecanego lozka, brud a przede wszystkim arogancje przedstawicielki biura Donny (ktora mimo pytan wprost nie chciala podac swojego nazwiska).
Jej komentarze ograniczaly sie do stwierdzenia: zaplaccie czynsz bo nie mam czasu a pozniej moze cos sie da w pokoju zrobic.
Zdegustowani oswiadczylismy,ze nastepnego dnia potwierdzimy czy sie wprowadzamy i umowilismy sie na spotkanie z Donna o 6.30pm. Poniewaz jeszcze tego samego dnia ogloszenie ponownie ukazalo sie na www.jerseyrent.com uznalismy ze przeprowadzka nie ma sensu i probowalismy skontaktowac sie z firma aby uzgodnic odbior depozytu.
I tu zaczely sie schody:
- z 5 (!) numerow telefonow wszytkie byly albo zajete albo wylaczone
- na umowione spotkanie oczywiscie nikt z firmy sie nie zjawil
Po 20 min czekania i probach kontaktu tel Donna odebrala mowiac, ze nie ma czasu i moze przelozymy spotkanie na inny dzien.
Po odmowie z naszej stony, naleganiach i stwierdzeniu ze wiemy gdzie miesci sie siedziba biura oraz znamy (dzieki pracownikom innej agencji) jej nazwisko, Donna wraz z pracownikiem firmy pojawili sie po 5 minutach, bez slowa wyjasnienia wcisneli nam na ulicy pieniadze do reki i odjechali!! |
|
|
|
 |
benek1981

Pomógł: 3 razy Dołączył: 16 Mar 2007 Posty: 112 Skąd: Mielec
|
Wysłany: Wto Gru 16, 2008 12:26 am
|
|
|
No prosze co sie porobilo w morde jeza. Ja kiedys szukalem mieszkania przez biura ale takich jaj to nie mielismy.
Radze tez uwazac na firme/biuro na Mont Fallu w St.Peter (dawne Dudley Holdings LTD) jerseyselfcateringltd. Pan Alexander Burnett a w szczegolnosci szkot Ed/Eddy wlamuje sie do mieszkan aby ogladnac stan a w momecie wyprowadzki chce to wszystko odciac z depozytu. Rachunki za gaz oraz za prad przychodza kosmiczne po 400-500f na kwartal (nawet w sezonie letnim) i wszystko sie wiaze z tym, ze nie chce oddac depozytu (w naszym przypadku peawie 1300f) i jeszcze chce aby koszty naprawy byly pokryte !!!!!
Wiec jezeli kiedykolwiek bedziecie mieli wynajmowac mieszkanie od tego szkota albo drugiego goscia to radze trzymac sie z daleka.
|
_________________ .... Bog mi dal dwa kola bo wszystkie skrzydla byly juz zajete |
|
|
|
 |
|
|
lotta
|
Wysłany: Pią Gru 19, 2008 1:00 pm
|
|
|
Czesc Benek!
Dzieki,ze wspominasz o Edzie Gibbsie. Wlasnie przeciwko temu nieuczciwemu czlowiekowi mam wytoczona sprawe w sadzie Petite Debts Court- opisalam te historie powyzej. Gosc pracuje w jersey self catering,agencja w Mont Fallu,St. Peters.
13 stycznia odbedzie sie tzw. mediacja, bo OKLAMAL sad, ze nie kontaktowalismy sie z nim i trzymalismy depozyt, a on przez ten czas nie mogl wynajac pokoju.
Jesli czyta to jego wspolpracownica Ola- WSPOLCZUJE,ZE PRACUJESZ DLA ZLODZIEJA, CHYBA ZE ODPOWIADA CI TAKI SZEF I TAKIE TOWARZYSTWO! W TAKIM RAZIE GRATULUJE ORYGINALNOSCI!
Radze wszystkim ,aby trzymali sie z daleka od tych osob i tej agencji- ma rowniez sprawe,ktora wytoczyly mu 2 Angielki. Nie oddal im depozytu,bo ponoc pobrudzily dywan!
SKANDAL!!! |
|
|
|
 |
matilda
|
Wysłany: Sob Gru 20, 2008 11:27 pm
|
|
|
| A ja o panie Gibbsie nasluchalam sie przypadkiem kiedy czekalam na swoja kolejke w sadzie. Jakas para Angoli opowiadala o nim, ze nie chcial im oddac £1500 depozytu... |
|
|
|
 |
lotta1
|
Wysłany: Wto Gru 23, 2008 7:48 pm
|
|
|
Drodzy forumowicze,rodacy!
Uprzejmie donoszę,ze Ola już dla ZŁODZIEJA nie pracuje (przynajmniej tak powiedziała).
To milo,ze chronisz swoja reputacje. |
|
|
|
 |
|
|
benek1981

|
Wysłany: Pon Sty 12, 2009 6:19 pm
|
|
|
Hej LOTTA.
Ja tez mialem mu wytoczyc sprawe za swoje oszustwa i naciaganie nas na wszystkie oplaty jakie sie tylko dalo ale musialem zrezygnowac gdyz pani z Citizen B. wyslala mnie do adwokatow i jak oni wycenili sprawe poczatkowa na 4tys funciakow (plus pozniejsze oplaty) to zrezygnowalem gdyz sie nie oplacalo szarpac za kilkaset funtow. Gdybym mial wiecej czasu i wiecej oszczednosci to pewnie bym mu nie popuscil i walczyl o swoje "kilka groszy" lecz niestety latwiej bylo dac sobie spokoj, usmiechnac sie, odpoczac i odwdzieczyc sie w "swoj sposob".
PS.
Glebokie wspolczucia dla poleczki ktora z nim zyje. Wspolczuje Ci kobieto !!! |
_________________ .... Bog mi dal dwa kola bo wszystkie skrzydla byly juz zajete |
| Ostatnio zmieniony przez benek1981 Pon Sty 12, 2009 6:22 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
lotta
|
Wysłany: Sro Sty 14, 2009 1:12 pm
|
|
|
A jak sie odwdzieczyles? Mozesz pisac na prv |
|
|
|
 |
benek1981

|
Wysłany: Wto Sty 27, 2009 12:22 pm
|
|
|
Hejka. Wole nic nie mowic i pozostawic to dla siebie ... sorki |
|
|
|
 |
|
|
matilda
|
Wysłany: Pon Lut 02, 2009 11:17 pm
|
|
|
| Benek: nie rozumiem czemu z Citizens Advice Bureau wyslali cie do adwokatow a nie Petty Debts Court? mnie wyslali w to drugie miejsce i poszlo swietnie! |
|
|
|
 |
benek1981

|
Wysłany: Pon Lut 02, 2009 11:51 pm
|
|
|
Hej Matilda. No sorki ale ja tez nie mam pojecia. Dobrych kilka lat temu wyslali mnie wlasnie do Petty D Court, poniewaz zaczalem od skargi na pracodawce ktory mi nie chcial zaplacic za 3tyg pracy. Wstawilem sie na rozprawe a ze pracodawca nawet sie nie wstawil w sadzie rozprawa trwala cale 15sek.
No a 2lata temu jak poszedlem o pomoc z mieszkaniem i oszustem-landlordem to wyslali mnie do Crills Advocates no i juz tak ciekawie to nie bylo.
Wiec sam sie pytam WTF ??!!!!!!!
|
|
|
|
 |
matilda
|
Wysłany: Wto Lut 03, 2009 1:03 pm
|
|
|
| Hmm..mogles i tak pojsc do Petty Debts Court, do tego nie potrzeba skierowania z CAB... |
|
|
|
 |
|
|
|
|