Forum Polonii Strona Główna Forum Polonii
Polish Community Forum

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
Choose language:

Poprzedni temat «» Następny temat
Toddlers & Mums Groups
Autor Wiadomość
JS

Wysłany: Pią Wrz 14, 2007 9:04 pm   Toddlers & Mums Groups

Proponuje ranking Toddlers & Mums Groups :D

Napiszcie ktore grupy odwiedzacie i ktore wedlug Was sa OK......

1. Methodist Church kolo Biblioteki w St Helier - wtorki 10.00 - 12.00
fajnie chociaz robi sie troche tloczno; i mala grupka sympatycznych polskich Mam z pociechami :D

radiaga

Wysłany: Pią Wrz 14, 2007 9:23 pm   Re: Toddlers & Mums Groups

JS napisał/a:
Proponuje ranking Toddlers & Mums Groups :D

To może na początek napisz co to za ustrojstwo jest? :wink: :?:

Gierma 
Nikt Wazny

Wysłany: Sob Wrz 15, 2007 2:15 am   Re: Toddlers & Mums Groups

radiaga napisał/a:
To może na początek napisz co to za ustrojstwo jest? :wink: :?:

hehe
Bylem w ten wtorek po raz pierwszy... Forumowiczka mnie przygarnela 8)
Generalnie - miejsce, gdzie mozesz zabrac dzieciaka zeby sie pobawil z innymi pod nadzorem rodzicow.
Fajna sprawa dla dzieciaka, moja Mala byla wniebowzieta nowymi "przyjacielami" i zabawkami...

noleczka

Wysłany: Sob Wrz 15, 2007 9:53 pm   

Doświadzeni, proszę napiszcie, czy byłby sens na takie spotkanie zabierać juz 6miesięczne maleństwo?
W The Bridge mają właśnie takie grupy dla maciupkich dzieci.
Ale czy tam gdzie są Polskie Mamy też są takie dzieciątka?

Aga

Wysłany: Nie Wrz 16, 2007 8:26 pm   

czesc noleczka, ja mam 7 miesieczna corcie, tez bym sie gdzies z nia wybrala, ale nie wiem za bardzo gdzie, jest jeszcze taka kuszynka. Jesli bys wiedziala o czyms, daj znac, ja bym sie chetnie podlaczyla z moja Gosia. Pozdrawiam serdecznie

Gierma 
Nikt Wazny

Wysłany: Pon Wrz 17, 2007 1:57 am   

Na tej grupie co bylem Agata (15 miesiecy) byla najmlodsza. Nie wiem gdzie z takimi maluchami, co na razie sie tylko czolgaja, mozna isc.
Z reszta nadal nie wiem gdzie moglbym jeszcze z corka pojsc ;)

noleczka

Wysłany: Wto Wrz 18, 2007 8:35 am   

Cześć Aga.Nie ma sprawy. Jak tylko coś będę wiedzieć to postaram się z wyprzedzeniem napisać na forum. A jak z Gosią? Wracasz do pracki, czy jeszcze pobędziecie razem?

Aga

Wysłany: Wto Wrz 18, 2007 6:48 pm   

Czesc Noleczka, ja wrocilam do pracy, gdy Gosia miala 4 miesiace. Ale dlugo sie nie napracowalam, bo po trzech miesiacach nie dalismy rady, mama, ktora sie opiekowala mala, musiala jechac do Polski i jestem znowu w domu. Ale nie narzekam. A Ty pracujesz czy tez w domu?
Aga
Ps widzialam na forum ogolnym twoj post z liniem na strone malego Wiktorka. Strasznie mnie to poruszylo, bo on sie urodzil 8 dni po mojej Gosi. Jak myslisz, moze by sie dalo cos zorganizowac, jakas pomoc pieniezna? W koncu mieszkancy wyspiarze do najbiedniejszych naleza. Tak tylko sobie myslalam....

Annie

Wysłany: Wto Wrz 18, 2007 7:35 pm   Fajne m&t groups

Moj malutki ma 14 m-cy i chodzimy na rozne M&T, zaczelismy jak mial 6 m-cy bo zalezalo mi na kontakcie z innymi mamami i dziecmi. Taka fajna grupa tylko dla najmlodszych od urodzenia do 12 -cy jest prowadzona przez Trudy w Communicare St. Brelarde w pon.. od 14 do 16:30 wstep wolnyi nie trzeba byc punktualnie!! . Sa zabawki, porady, ulotki, herbatka i na konice spotkania spiewanie rymowanek - polecam.

Kolejna grupa jest we srody od 10 do ok 12 w St. Matthews Church Hall kolo Glass Church w St. Lawrence - autobusy z St.H. staja tuz pod wejsciem, nr 8, 9, 12, 15. Hall jest duzy sa pojazdy samochodowe, klocki, zjezdzalnie, dla maluzskow jest miejsce oddzielene. Grupa platna 1 funta.

Polecam rowniez dla wszystkich grup wiekowych spotkania we czwartek od 14 do 16 (polecam byc na czas bo spiewy sa na poczatku):). Wsetp 1 funta. W St. Andrews church w St. Lawrence. Wejscie w kosciele. Zaraz za kosciolem jest sliczny park wiec mozna potem tam sie wyganiac lub pospacerowac.

Ja zapisalam malego na JELLY club bo slyszalam ze jest fajny, tylko platny za 10 tyg chyba 70 funtow, ponoc swietnie rozwija umiejetnosci dziecka - no zobaczymy.

alez sie rozpisalam :) :roll:

pa

Aga

Wysłany: Wto Wrz 18, 2007 7:59 pm   

Annie, a gdzie sie J.E.L.L.Y spotyka? Czy jest podzial na grupy wiekowe, czytlam ze to od 0-14 lat? Pozdrawiam

Annie

Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 6:01 pm   

J.E.L.L.Y ma podzial na grupy wiekowe i zaleznie od wieku spotkania umiejscowione sa w roznych osrodkach no i o roznych godzinach. Najlepiej byloby do nich zadzwonic i poprosic o rozklad i kolejny nabor.

Ja wiele informacji uzyskalam od mojej Healath Visitor i to od niej dostalam taka ksiazeczke Activities for Kids, tam sa wszystkie telefony i adresy oraz super opisy zajec.

Planuje rowniez uzyskac wiecej informacji na temat Musical Miners sa ta ponoc swietne zajecia muzyczno rytmiczne dla maluchow. Mam znajoma i polecila mi to, no zobaczymy....

Dla starszych dzieci sa spotkania w bibliotece tylko nie wiem dokladnie w jaki dzien(chyba czw. 14) - sa czytane bajki, warto sprobowac. ?
Ostatnio zmieniony przez Annie Sro Wrz 26, 2007 7:58 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Aga

Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 7:51 pm   

Wielkie dzieki. Porozmawiam w Health Visitor. Jakos nie przyszlo mi to do glowy, bo nasza niunia ma 7 miesiecy, a juz trzy razy zmienila sie Health Visitor, i ta obecna nawet nie wie dokladnie, jak wymowic naszej corci imie....
Pozdrawiam

Gierma 
Nikt Wazny

Wysłany: Wto Wrz 25, 2007 9:19 pm   

Annie, mozesz dac namiary na te żelki i rytmike?

Co do health visitor - ostatni raz widzielismy sie z nia ponad rok temu, mala nie miala wiecej niz miesiac... Do jakiego czasu powinna sie interesowac dzieciakiem?

Ania J

Wysłany: Sro Wrz 26, 2007 2:06 pm   

Ja z moim 2 letnim synkiem chodze do St. Matthews Church Hall w St. Lawrence w środy od 9.30- 11.30 a w piątki do T&M Group przy St. Pauls Clinic w st. Helier od 9.30- 11.30. polecam oba te miejsca, sa tam dzieciaczki w bardzo roznym wieku nawet noworodki, sa miejsca wydzielone dla tych maleństw- w przypadku tej drugiej M&T jest osobny pokoj; jest tam wiele polskich mam i jest ona za free.

Annie

Wysłany: Sro Wrz 26, 2007 7:53 pm   

Health Visitor powinna byc z wami w stalym kontakcie, a w 6 s-tym i 12 s-tym m-cu zrobic pol/ i roczne zestawienie i sprawdzic rozwoj dziecka. Jesli byla z wizyta chocby raz to miala obowiazek dac caly zestaw informacji m.in. bezpieczenstwo dziecka, ulotki o roznych spotkaniach M&T, info. o szcepieniach itd. ja w tym zestawie mialam rowniez te ksiazecze rozm. A5 pt. Activities for Kids. Warto do tej HV zadzwonic i poprosic o te info. bo i tak maja to tam za darmo!!!

Polecam kontakt z HV -niech troche zapracuje na te swoja wyplate i udzieli podstawowych informacji dla rodzicow. Zauwazylam ze tu sa one wyjatkowo rozleniwione. :lol:

Jak gdzies wygrzebie te numery to oczywiscie podam... :roll:

Odpowiedz do tematu