|
Forum Polonii
Polish Community Forum
|
Choose language:
|
szkola jazdy (prawko)??????? |
| Autor |
Wiadomość |
monia28
|
Wysłany: Wto Maj 24, 2011 4:46 pm szkola jazdy (prawko)???????
|
|
|
????zna moze ktos dobra szkole jazdy na jersey tzn godna polecenie z fajnymi instruktorami????????wszystkie inne informacje na ten temat i inny zwiazany z prawkiem mile widziane
Ps. szukam rowniez dobrego fryzjera )) |
|
|
|
 |
|
|
krzychuurs7
|
Wysłany: Sro Maj 25, 2011 9:40 pm
|
|
|
| Właśnie jak na Jersey z prawkiem? Dobry temat poruszyłeś, ale niestety nie mogę Ci nic przybliżyć bo jeszcze jestem w kraju, a tez zamierzam tam zrobić. Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Marceli
Pomógł: 18 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 229 Skąd: z nikąd
|
Wysłany: Czw Maj 26, 2011 9:18 pm
|
|
|
1.Wszyscy instruktorzy maja rating zdawalnosci, ktory jest ogolnie dostepny, niestety nie online. Trzeba sie gdzies przejsc, gdzie? grzebnij w necie, ja kiedys to znalazlem, dzisiaj nie pamietam. Wybierz instruktora na podstawie tego ratingu.
2.Byc moze na pierwsza jazde bedziesz czekal nawet kilka tygodni.
3. Pamietaj ze za kierownice wolno ci wsiasc tylko z prawem jazdy, Provisional kosztuje w parish hallu chyba 40 funtow i przychodzi do domu w okolo tydzien, wazny przez pol roku. Jak sie nie wyrobisz w pol roku mozesz wypelnic wniosek o drugiego provisionala. Nie robia problemow.
4.Nie ma limitu godzin do przejechania. To instruktor decyduje kiedy sie nadajesz do egzaminu i podpisuje ci papier(wniosek o egzamin) w DVS'ie. Stad ten rating - dobry instruktor nie musi Cie kroic na godzinach, wystarczy, ze jest dobry i ludzie pchaja sie do niego.
5. W miedzyczasie ucz sie do egz teoretycznego, zapisz sie i zdaj.
6. Mozesz jezdzic z osoba ktora ma Jersey'owskie prawo jazdy nie krocej niz trzy lata. To najlepszy sposob, na nauke.
Godzina jazdy kosztuje okolo 25 funtow. Mysle, ze jak bedziesz jezdzil duzo z kims, to 10 godzin z instruktorem wystarzy. Egzamin jest tu zdac o wiele latwiej niz w Polsce(co nie oznacza ze kazdy dostaje hahaha:))Pozdrawiam. |
_________________ Pomogłem? Nie krępuj się, wciśnij "Pomógł". |
|
|
|
 |
|
|
evita

Pomogła: 5 razy Dołączyła: 26 Mar 2007 Posty: 153 Skąd: warszawa
|
Wysłany: Pią Maj 27, 2011 9:57 am
|
|
|
Jest troszke inaczej niz napisal Marceli bo zaczynasz od wyrobienia sobie provincionala (formularz + 2 zdjecia ) w parishu kosztuje to 15 funtow i 7 dni czekania na postmana uczysz sie testow i zdajesz egzamin ktory trzeba zobookowac online w DVS 28 funtow, trzeba zaliczyc 30 z 35 pytan . Dostajesz potwierdzenie zdania i z tym DOPIERO mozesz startowac ,a nawet kupic starego grata ubezpieczyc go na siebie i znalezc kierowce z prawkiem (3 lata) i cierpliwoscia ktory nauczy cie podstaw i zaryzykuje jazde z toba no i oczywiscie L (naklejki) bez tego nie ruszaj , jak jestes gotowa do egzaminu to zdajesz masz 6-miesiecy ! No jest opcja na instruktora ale to juz wydatek od 18-35 za godzine , plac manewrowy jest przy forcie jest free ale troche busy wiec trzeba poczekac albo wieczorami cwiczyc tyle wiem ach polecam wykuc te najbardziej nonsensowne pytania
powodzenia .... |
| Ostatnio zmieniony przez evita Pią Maj 27, 2011 10:03 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Szkolenia bhp Wrocław |
Szkolenia PPOŻ |
Audiobooki |
wyspa Jersey | Logo dla firmy
• dom budowa • zabawki edukacyjne • szkolenia rachunkowość • noclegi kotlina kłodzka • szkolenia rachunkowość | |
|