Cześć.
Chciałabym uzyskać parę informacji na temat ślubu na Jersey, interesuje mnie ślub cywilny, chciałabym wiedzieć czy jest to w ogóle możliwe by polska para mogła sie tu pobrać? Zaznaczę że na ślub kościelny mam już datę w Polsce a tutaj interesuję mnie tylko cywilny.Jeżeli jest ktoś kto wie co powinnam zrobić, proszę o odpowiedź.
cze.ślub bierze sie łatwo tylko potrzebujesz metryki urodzenia przetłumaczone na angielski przez tłumacza przysięgłego (musisz miec te dwa dokumenty razem bo urzędnik sprawdza ich zgodność) i z tym do parish hall st.helier . cala ceremonia trwa 30 min. ślub kosztuje ok 100 fontów. obsługa jest bardzo mila i pomocna (nawet uczą sie jak wymawiać poprawnie nasze imiona i nazwiska) POWODZENIA
aniaza9
Wysłany: Wto Maj 20, 2008 2:43 pm
hej, z tego co wiem to idziesz do najbliższego konsulatu i tam urzędnik - Polak udziela Wam ślubu:) potrzebne są dokumenty tożsamości obu osób.
chyba że na wyspie nie znajduje się polska placówka dyplomatyczna ( a zapewne jest w Londynie taka) to proponuję sposób mojego poprzednika:)
pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum