|
Forum Polonii
Polish Community Forum
|
Choose language:
|
Sklepy na Jersey,ciekawe miejsca NIE zabytki i muzea |
| Autor |
Wiadomość |
Turysta
|
Wysłany: Sro Lis 12, 2008 1:47 pm Sklepy na Jersey,ciekawe miejsca NIE zabytki i muzea
|
|
|
Witam wszystkich, jestem swiezy na wyspie i chcialem zapytac Was, gdzie tu sa jakies wieksze sklepy jesli sa wogole, bo oprocz "King St." i bocznych uliczek nigdzie nie moge znalesc nic.
Nie ma tu zadnego centrum handlowego, argosu , czy jakis sklepow z elektornika??
Interesuje mnie tez jakis second hand gdzie mozna trafic jakas lodowke.
Aha i gdzie jest B&Q bo w panoramie firm:) znalazlem ze jest gdzies na Queen St. ale nic nie znalazlem na tej ulicy.
Moze znacie jakies fajne sklepy gdzies poza St Helier.
Jaki bar polecacie zeby zjesc cos dobrego, jakas dyskoteka fajna, jakies fajne rozrywkowe miejsca .
Muzea ani zabytki mnie nie interesuja - ale jesli znacie naprawde fajne miejsce to tez z checia odwiedze.
Moze na Guernsey sa jakies ciekawe rzeczy??
Piszcie co i gdzie mozna kupic , przydatnego lub fajnego.
Bede bardzo wdzieczny za wszystkie odpowiedzi .
Pozdrawiam
Ps. Jakby temat fajnie sie ulozyl to mozna by zrobic tego taka informacje dla nowoprzyjezdnych. |
|
|
|
 |
|
|
Bedzio
|
Wysłany: Sro Lis 12, 2008 3:21 pm
|
|
|
| do B&Q dojedziesz z miasta ze stacij autobusem 5 praktycznie pod sam sklep. Z większych sklepow jest jeszcze market Saveway on miesci sie niedaleko stadionu ale dokładnie Ci nie wytłumacze może ktoś bedzie umiał. Pozdro |
|
|
|
 |
Turysta
|
Wysłany: Sro Lis 12, 2008 5:03 pm
|
|
|
| ten saveway to wiem gdzie jest,tylko ze to praktycznie sam spozywczy,a gdzie jakies agd/rtv,w innych miastach nie ma jakiegos tesco czy cos?a moze zamawial ktos z was jakis sprzet z Play.com?gdzie kupic tanio laptopa? |
|
|
|
 |
|
|
Bedzio
|
Wysłany: Sro Lis 12, 2008 5:18 pm
|
|
|
agd/rtv to jest własnie B&Q są 2 budynki jeden to agd/rtv drugi ogrodnicze itp.
Ja zamawiam z Play.com dość często nigdy nie było żadnego problemu więc polecam.
Pozdro |
|
|
|
 |
skaut
Site Admin

|
Wysłany: Czw Lis 13, 2008 12:28 pm
|
|
|
| Turysta napisał/a: | | ten saveway to wiem gdzie jest,tylko ze to praktycznie sam spozywczy,a gdzie jakies agd/rtv,w innych miastach nie ma jakiegos tesco czy cos?a moze zamawial ktos z was jakis sprzet z Play.com?gdzie kupic tanio laptopa? |
Tesco to nie gabaryty na ta wyspe. Jersey chodzi w nizszej klasie Saveway to jeden z najwiekszych sklepow na wyspie. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Szkolenia bhp Wrocław |
Szkolenia PPOŻ |
Audiobooki |
wyspa Jersey | Logo dla firmy
• znaki drogowe • zaproszenia • szkolenia • zaćma operacje • alufelgi | |
|