Forum Polonii Strona Główna Forum Polonii
Polish Community Forum

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
Choose language:

Poprzedni temat «» Następny temat
Sklepy na Jersey,ciekawe miejsca NIE zabytki i muzea
Autor Wiadomość
Turysta 

Wysłany: Sro Lis 12, 2008 1:47 pm   Sklepy na Jersey,ciekawe miejsca NIE zabytki i muzea

Witam wszystkich, jestem swiezy na wyspie i chcialem zapytac Was, gdzie tu sa jakies wieksze sklepy jesli sa wogole, bo oprocz "King St." i bocznych uliczek nigdzie nie moge znalesc nic.
Nie ma tu zadnego centrum handlowego, argosu , czy jakis sklepow z elektornika??
Interesuje mnie tez jakis second hand gdzie mozna trafic jakas lodowke.
Aha i gdzie jest B&Q bo w panoramie firm:) znalazlem ze jest gdzies na Queen St. ale nic nie znalazlem na tej ulicy.
Moze znacie jakies fajne sklepy gdzies poza St Helier.
Jaki bar polecacie zeby zjesc cos dobrego, jakas dyskoteka fajna, jakies fajne rozrywkowe miejsca .
Muzea ani zabytki mnie nie interesuja - ale jesli znacie naprawde fajne miejsce to tez z checia odwiedze.

Moze na Guernsey sa jakies ciekawe rzeczy??

Piszcie co i gdzie mozna kupic , przydatnego lub fajnego.

Bede bardzo wdzieczny za wszystkie odpowiedzi .

Pozdrawiam

Ps. Jakby temat fajnie sie ulozyl to mozna by zrobic tego taka informacje dla nowoprzyjezdnych.

Bedzio

Wysłany: Sro Lis 12, 2008 3:21 pm   

do B&Q dojedziesz z miasta ze stacij autobusem 5 praktycznie pod sam sklep. Z większych sklepow jest jeszcze market Saveway on miesci sie niedaleko stadionu ale dokładnie Ci nie wytłumacze może ktoś bedzie umiał. Pozdro

Turysta 

Wysłany: Sro Lis 12, 2008 5:03 pm   

ten saveway to wiem gdzie jest,tylko ze to praktycznie sam spozywczy,a gdzie jakies agd/rtv,w innych miastach nie ma jakiegos tesco czy cos?a moze zamawial ktos z was jakis sprzet z Play.com?gdzie kupic tanio laptopa?

Bedzio

Wysłany: Sro Lis 12, 2008 5:18 pm   

agd/rtv to jest własnie B&Q są 2 budynki jeden to agd/rtv drugi ogrodnicze itp.
Ja zamawiam z Play.com dość często nigdy nie było żadnego problemu więc polecam.
Pozdro

skaut 
Site Admin

Wysłany: Czw Lis 13, 2008 12:28 pm   

Turysta napisał/a:
ten saveway to wiem gdzie jest,tylko ze to praktycznie sam spozywczy,a gdzie jakies agd/rtv,w innych miastach nie ma jakiegos tesco czy cos?a moze zamawial ktos z was jakis sprzet z Play.com?gdzie kupic tanio laptopa?

Tesco to nie gabaryty na ta wyspe. Jersey chodzi w nizszej klasie :roll: Saveway to jeden z najwiekszych sklepow na wyspie.

Odpowiedz do tematu