|
Forum Polonii
Polish Community Forum
|
Choose language:
|
Samolotem w ciazy |
| Autor |
Wiadomość |
hkate
|
Wysłany: Pią Sty 11, 2008 12:53 pm Samolotem w ciazy
|
|
|
| Kolezanka we wczesnej ciazy (pierwsze tygodnie) wybiera sie samolotem do Polski i zastanawia sie czy moze przechodzic na lotnisku przez bramki jako ze slyszala ze moga byc szkodliwe dla dziecka-ktos cos wie na ten temat? |
|
|
|
 |
|
|
BlackMamba

Pomogła: 4 razy Dołączyła: 19 Mar 2007 Posty: 140 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Pią Sty 11, 2008 5:42 pm
|
|
|
Wydaje mi się, że najlepiej jak spyta lekarza prowadzącego lub położną. Lot samolotem ze względu na duże różnice ciśnień nie jest raczej wskazany w ciąży, ale to zależy od stanu zdrowia kobiety. Co do bramek to podobno nie szkodzą. Odsyłam na fora internetowe
http://www.babyboom.pl/fo...739/index2.html |
|
|
|
 |
Aga
|
Wysłany: Pią Sty 11, 2008 7:58 pm
|
|
|
| Ja sama bedac w ciazy latalam duzo samolotem, i dowiadywalam sie wczesniej, czy jest to szkodliwe. Zarowno tutaj jak i w Polsce lekarze nie stwierdzali zadnych przeciwskazan. Linie lotnicze zwykle biora na poklad pazazerki do 28 tygodnia ciazy bez zadnych przeszkod, pozniej nalezy przedstawic zaswiadczenie od lekarza ze nie ma przeszkod zdrowotnych |
|
|
|
 |
|
|
maja
|
Wysłany: Pią Sty 11, 2008 10:51 pm
|
|
|
to też zależy od lini lotniczych, wiem że linie Flybe: pomiędzy 28-34 tyg ciąży wymagany jest certyfikat tzw medical certificate, a powyżej 34 tyg podróżowanie niedozwolone
British Airways: certyfikat jest potrzebny pomiędzy 28-36 tyg ciąży dla jednego dziecka i pomiędzy 28-32 tyg w przypadku blizniaków. Taki certyfikat może wydać położna lub lekarz, a jeśli sie jej zapyta to powinna udostępnić taką informację tzw: Travel Policies for Expectant Mothers lub po prostu idz do biura podróży i zapytaj sie. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Szkolenia bhp Wrocław |
Szkolenia PPOŻ |
Audiobooki |
wyspa Jersey | Logo dla firmy
• szkolenia firmy • USŁUGI KSIĘGOWE LUBLIN • szkolenia podatkowe • odzieź ostrzegawcza • wyrówniarka | |
|