|
Ruszyła polska grupa chrześcijańska |
| Autor |
Wiadomość |
Promonter
|
Wysłany: Pią Maj 21, 2010 6:00 pm Ruszyła polska grupa chrześcijańska
|
|
|
Drodzy,
Polacy na Jersey z różnych kościołów utworzyli nową wspólnotę chrześcjańską, która nie jest kościołem ale oparta jest na nauce Jezusa Chrystusa. Pragniemy żyć na codzień Jego słowem w oparciu o moc i znaki Ducha Świetego, wspierać się w chrześcijańskim życiu i pracy na codzień. Spotykamy się w każdą środę wieczorem 19-22 w sali kościoła metodystycznego na Halkett Place. Zapraszamy każdego kto szuka prawdziwej społeczności wiary.
Kontakt Przemek tel 07700705150
ZAPRASZAMY  |
| Ostatnio zmieniony przez Promonter Pią Maj 21, 2010 6:07 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|
JotKa
JotKa
|
Wysłany: Pią Maj 21, 2010 9:12 pm
|
|
|
z opisu wynika , ze to jakas sekta?
"prawdziwej spolecznosci wiary" - co to wlasciwie znaczy? |
|
|
|
 |
Promonter
|
Wysłany: Pią Maj 21, 2010 10:59 pm
|
|
|
| JotKa napisał/a: | z opisu wynika , ze to jakas sekta?
"prawdziwej spolecznosci wiary" - co to wlasciwie znaczy? |
Dziękujemy za sektę, tak dokładnie okreslono uczniów Jezusa (zob. Dzieje 24:14) więc to prawdziwy komplement i nie wiem tylko czy jesteśmy godni.
Co do wiary i społeczności - wiarę można budować przez tradycję i ludzkie nakazy a może ona wypływać z osobistego spotkania z Jezusem, który daje ci takie osobiste pragnienie, które dokonuje potężnej transformacji pragnień z egoistycznych na inspirowane przez Ducha Świętego. Nie mówię, że taką wiarę mamy ale po to właśnie jest społeczność z innymi by do tego dążyć. Szalom |
|
|
|
 |
|
|
Aga
|
Wysłany: Sob Maj 22, 2010 7:49 am
|
|
|
| Czy moglbys moze cos wiecej napisac o tej spolecznosci? Co robicie na tych spotkaniach, modlicie sie, spiewacie, macie jakies rytualy? Czy praktykowanie innej religii jest w sprzecznosci z waszymi ideami? Na jakim tlumaczeniu Biblii oieracie swoja wiedze o Chrystusie itp itp. Jesli wolisz to napisz na priva, ale bardzo prosze - bardzo jestem ciekawa, a w chwili obecnej nie mam mozliwosci uczestnictwa w tych spotkaniach???? |
|
|
|
 |
Promonter
|
Wysłany: Sob Maj 22, 2010 9:06 pm
|
|
|
| Aga napisał/a: | | Czy moglbys moze cos wiecej napisac o tej spolecznosci? Co robicie na tych spotkaniach, modlicie sie, spiewacie, macie jakies rytualy? Czy praktykowanie innej religii jest w sprzecznosci z waszymi ideami? Na jakim tlumaczeniu Biblii oieracie swoja wiedze o Chrystusie itp itp. Jesli wolisz to napisz na priva, ale bardzo prosze - bardzo jestem ciekawa, a w chwili obecnej nie mam mozliwosci uczestnictwa w tych spotkaniach???? |
Witaj Aga.
Prawda jest taka, że jak zaczęlibyśmy praktykowac rytuały to wiara by umarła, została by sucha doktryna bez mocy. Nie mamy nic takiego jak program, każdy ma prawo być użyty przez Ducha Świętego. Jest modlitwa, też całkiem swobodna ale śpiew na razie nie bo nie mamy takiego daru wśród nas (póki co). Co do innej religii - sami nie uważamy się za religię, bo ta stanowi jakiś kanon obyczajów ale jeśli wyznajesz innego boga to idź tam gdzie się go wyznaje, niech będzie porządek. Co do Pisma, ulubione tlumaczenie to Warszawska ale odniesieniem jest tylko oryginał grecki lub aramejski. Przy tym idealnym odniesieniu nie ma problemu by używac innego tłumaczenia, np katolickiego, w sumie nie ma tłumaczenia doskonałego, więc je uzpełniamy. Wierzymy, że sam Bóg wie lepiej i wszystko lepiej ułoży, więc naszym głównym zadaniem jest słuchać Ducha Świętego. |
|
|
|
 |
Neo

|
Wysłany: Nie Maj 23, 2010 8:25 pm
|
|
|
A ile bracie wynoszą składki? Kto utrzymuje to zgromadzenie? |
|
|
|
 |
|
|
o90
|
Wysłany: Pon Maj 24, 2010 9:51 pm
|
|
|
sekta panie
ale bez
wolnej miłości taka sekta panie to nuda panie
polski film
ile razy jeszcze guru bedzie nawiedzał forum w poszukiwaniu frajerów ? |
|
|
|
 |
JotKa
JotKa
|
Wysłany: Pon Maj 24, 2010 9:59 pm
|
|
|
guru?
promonter jakis... |
|
|
|
 |
Promonter
|
Wysłany: Pon Maj 24, 2010 10:43 pm
|
|
|
| JotKa napisał/a: | guru?
promonter jakis... |
Witam
W sumie to nie ma na co odpisywać, bo brak jest treści. Po prostu wam wybaczam, bo nigdy nie poznaliście jak wspaniałym być blisko Boga i kiedy On jest blisko. Modlę się teraz za was jeszcze bardziej. |
|
|
|
 |
|
|
Kristof83
|
Wysłany: Wto Maj 25, 2010 7:51 am .....
|
|
|
takich proroków to na pęczki jest..... ostatnio nawiedzają mnie co chwile JEHOWI....powiem wam, że zaczynają przeginać pałkę bo są coraz bardziej namolni....kolejne tzw "grupy wsparcia" wyłapują samotnych polaków na wyspie.....po prostu żenada!!! |
|
|
|
 |
Promonter
|
Wysłany: Wto Maj 25, 2010 9:49 am Re: .....
|
|
|
| Kristof83 napisał/a: | | :war3orc: takich proroków to na pęczki jest..... ostatnio nawiedzają mnie co chwile JEHOWI....powiem wam, że zaczynają przeginać pałkę bo są coraz bardziej namolni....kolejne tzw "grupy wsparcia" wyłapują samotnych polaków na wyspie.....po prostu żenada!!! |
Tylko pozostaje gratulować przenikliwości umysłu i wiedzy, tym, którzy nie wiedzą o czym mówią a tymczasem osądem dorównują biegłych ekspertom religioznawstwa. Jak o czymś nie wiesz to miej pokorę zapytać zamiast obrażać cudze poglądy. Czy prawo w tym kraju coś dla ciebie znaczy ? Nie wygląda na to. |
|
|
|
 |
kingdom.je
|
Wysłany: Wto Maj 25, 2010 7:26 pm Sekta
|
|
|
A ja zakładam zakon rycerzy Jedi kto chce się zapisac? |
|
|
|
 |
|
|
o90
|
Wysłany: Wto Maj 25, 2010 10:23 pm
|
|
|
nie ma czego obrażać....
apropos prawa
Panie Guru
......to Pańskie kółko różańcowe jest zarejestrowaną organizacja religijną na Jersey ?
kasujecie jakąś kase, składki, to rozliczacie się przed fiskusem a wasze sprawozdnia finansowe można gdzieś zobaczyć ??? |
|
|
|
 |
Kristof83
|
Wysłany: Wto Maj 25, 2010 10:33 pm Re: .....
|
|
|
| Promonter napisał/a: | | Kristof83 napisał/a: | | :war3orc: takich proroków to na pęczki jest..... ostatnio nawiedzają mnie co chwile JEHOWI....powiem wam, że zaczynają przeginać pałkę bo są coraz bardziej namolni....kolejne tzw "grupy wsparcia" wyłapują samotnych polaków na wyspie.....po prostu żenada!!! |
Tylko pozostaje gratulować przenikliwości umysłu i wiedzy, tym, którzy nie wiedzą o czym mówią a tymczasem osądem dorównują biegłych ekspertom religioznawstwa. Jak o czymś nie wiesz to miej pokorę zapytać zamiast obrażać cudze poglądy. Czy prawo w tym kraju coś dla ciebie znaczy ? Nie wygląda na to. |
Nie wiem czy zauważyłeś, ale nikogo nie obraziłem. Wyraziłem swoje zdanie na temat który mnie strasznie irytuje. Werbowanie ludzi w ten sposób zamieszczając posty na internecie to kompletna porażka, a konwersacja z otumanionymi ludźmi poszukującymi słabych ogniw do niczego nie doprowadzi. |
|
|
|
 |
Jack_Daniels7
|
Wysłany: Sro Maj 26, 2010 6:33 am
|
|
|
Siema. Jeżeli jest "mieszanie krwi " , wchodzę w to.... |
|