|
Forum Polonii
Polish Community Forum
|
Choose language:
|
rezydencja |
| Autor |
Wiadomość |
mimozaje
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 16 Maj 2010 Posty: 16
|
Wysłany: Pią Wrz 17, 2010 12:01 am rezydencja
|
|
|
| mam pytanie odnosie rezydencji a konkretnie na jak dlugo mozna opuscic wyspe w ciagu roku aby nie stracic tych wczesniejszych lat? |
|
|
|
 |
|
|
BlackMamba

Pomogła: 4 razy Dołączyła: 19 Mar 2007 Posty: 140 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Nie Wrz 19, 2010 7:35 pm
|
|
|
Są różne rodzaje rezydencji, ciężko w jednym zdaniu zawrzeć interesujące Cię info, poniżej link, może znajdziesz coś dla siebie:
http://www.cab.org.je/ind...d=657&Itemid=66
pozdrawiam |
| Ostatnio zmieniony przez BlackMamba Nie Wrz 19, 2010 7:38 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
mimozaje
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 16 Maj 2010 Posty: 16
|
Wysłany: Sob Wrz 25, 2010 12:27 am
|
|
|
bardzo dziekuje za info, ale chodzilo mi o piecioletnia rezydencje, po ktorej mamy juz prawa do "lepszej" pracy itp. mieszkaniowe mnie jeszcze nie dotycza slyszalam kiedys ze mozna opuscic wyspe na trzy miesiace w ciagu roku, ale jednorazowo na 6 tygodni zeby nie przepadly te wszczesniejsze lata spedzone tutaj, tylko nie wiem czy to prawda... |
|
|
|
 |
|
|
Marceli
Pomógł: 18 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 229 Skąd: z nikąd
|
Wysłany: Sob Wrz 25, 2010 1:04 pm
|
|
|
| Slyszalem rozne wersje 30,60,90 dni. Pewne jest tylko, ze okres na ktory mozesz opuscic wyspe jest krotszy, jezeli jestes tu mniej niz 5 lat. Cos ostatnio tez zmienilo sie w tej materii. Musisz dopytac w Social Security. |
_________________ Pomogłem? Nie krępuj się, wciśnij "Pomógł". |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Szkolenia bhp Wrocław |
Szkolenia PPOŻ |
Audiobooki |
wyspa Jersey | Logo dla firmy
• zaproszenia ślubne • OBUWIE ROBOCZE • drzwi • agencja interaktywna katowice • przeprowadzki | |
|