|
Forum Polonii
Polish Community Forum
|
Choose language:
|
Pytanie w sprawie macierzyńskiego |
| Autor |
Wiadomość |
Kristof83
|
Wysłany: Czw Mar 11, 2010 1:39 pm Pytanie w sprawie macierzyńskiego
|
|
|
Witam,
Słuchajcie powiedzcie mi jak to wygląda w momencie kiedy pracuje się na Jersey sezonowo(około 9 miesięcy) i w trakcie tego sezonu małżonka zachodzi w ciążę. Czy przy pracy sezonowej przysługuje macierzyńskie? Jeżeli tak to w jaki sposób je uzyskać. Pozdrawiam i czekam na odp. |
|
|
|
 |
|
|
Marceli
Pomógł: 18 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 229 Skąd: z nikąd
|
Wysłany: Czw Mar 11, 2010 9:10 pm
|
|
|
http://www.gov.je/Benefit...yAllowance.aspx
We take the date that your baby is due and we look back at your contribution record roughly between 12-15 months.
tam jest kalkulator, kliknij sobie
"roughly between 12-15 months" jest dla jerseyowcow, moje tlumaczenie masz tutaj:
licza sie skladki rok wstecz plus pelny kwartal kalendarzowy do planowanego dnia rozwiazania, czyli jezeli wasze dziecko ma urodzic sie 4 listopada 2010 to was interesuja skladki twojej zony od 1 sierpnia 2009(ostatni kwartal) do momentu wystapienia o maternity allowance
reszte wszystko masz w linku, reszte wytlumacza ci w social'u
aha i jeszce maly myk, twoja zona musi miec przekroczony tak zwany lower treshold, czyli jezeli w ktoryms miesiacu z tych "roughly between 12-15 months" zarobila mniej niz tenze lower treshold(cos okolo 750 funtow) to roznice musisz doplacic w okienku
pozdrawiam |
_________________ Pomogłem? Nie krępuj się, wciśnij "Pomógł". |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Szkolenia bhp Wrocław |
Szkolenia PPOŻ |
Audiobooki |
wyspa Jersey | Logo dla firmy
• rękawice robocze • formy wtryskowe • biologiczne oczyszczalnie ścieków • drzwi ppoź • domy drewniane | |
|