Forum Polonii Strona Główna Forum Polonii
Polish Community Forum

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
Choose language:

Poprzedni temat «» Następny temat
Pytanie INCOME TAX RETURN
Autor Wiadomość
BlackMamba 

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Sro Gru 02, 2009 3:33 pm   

Powiem tak, mam kilku znajomych, którzy wyjechali z wyspy i nie uregulowali podatku (a byli dłużej niż sezon) i jakoś nikt jak do tej pory ich nie ścigał, minęło już parę lat. Nie wiem jaki jest okres przedawnien podatkowych na Jersey. Ciężko coś radzić, każdy robi jak uważa. Zawsze możesz napisać do Taxa, że masz ciężką sytuację materialną i prosisz o umorzenie ;-) , w co nie wierzę, albo rozłożenie na raty. Jersey'czycy są raczej przychylni jak widzą, że ktoś ma dobre chęci.

gg 

Wysłany: Wto Gru 08, 2009 6:03 pm   

Z tego co wiem Blacklisting został wprowadzony od 2 lat - kto wyjechał wczesnie to prawdopodobnie mu sie udało - choc nigdy nie wiadomo. W kazdym badz razie jesli ktos znajdzie sie na liscie dluzników - w tym przypadku juz miedzynarodowa- mozna zapomniec o pozyczkach i tym podobnych sprawach ... I wiem ze nawet po spłaceniu zadłużenia nie jest łatwe wykasowanie swojego nazwiska z takiej listy i zazwyczaj moze to trwac nawet kilka lat.

Marceli 

Wysłany: Sro Gru 09, 2009 12:24 am   

gg napisał/a:
I wiem ze nawet po spłaceniu zadłużenia nie jest łatwe wykasowanie swojego nazwiska z takiej listy i zazwyczaj moze to trwac nawet kilka lat.

Dokladnie 5 lat, liczac od dnia splaty zadluzenia. Gdy zobowiazanie zostaje splacone, znajduje sie tam rowniez taka informacja. Zwyczajnie po splaceniu zadluzenia register jest update'owany, ze tak powiem;]
Od momentu umieszczenia Cie na liście masz 30 dni na splacenie dlugu. Jezeli zdazysz w tym terminie, skresla Cie z listy od reki. No w kazdym razie cos w tym stylu.

pzpr

Odpowiedz do tematu