Forum Polonii Strona Główna Forum Polonii
Polish Community Forum

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
Choose language:

Poprzedni temat «» Następny temat
przesiadka z centralwings na flybe
Autor Wiadomość
michal7810

Wysłany: Nie Lis 11, 2007 7:50 pm   przesiadka z centralwings na flybe

witam
przylatuje niedlugo na jersey chcialbym sie dowiedziec jak jest z przesiadka na london gatwick z lini centralwings na linie flybe
prosze o dokladne informacje pierwszy raz bede lecial
dzieki

ParkPersonnelDL 
domo77jsy

Wysłany: Pon Lis 12, 2007 10:49 am   Przesiadka

Wybrales chyba najgorsze polaczenie z mozliwych. Centralwings notorycznie sie spoznia po kilka godzin na lotach do / z Londynu wiec masz duze szanse zeby sie spoznic na kolejne polaczenie z Fly Be, albo jak tutaj sie mowi Fly MayBe. Czyli albo polecisz albo nie. A jak polecisz to o 1 w nocy jak ja kiedys. Rozumiem ze takie polaczenie to czasami oszczednosc pieniedzy ale przy przesiadkach lepiej wydac wiecej np na British Airways i miec pewnosc ze dolecisz bez dodatkowych kosztow, np. za nowy bilet jesli spoznisz sie na przesiadke.

Powodzenia

radiaga

Wysłany: Pon Lis 12, 2007 12:00 pm   

Prawdą mówisz, ale można do tego podejść trochę inaczej.
Jak ja chciałem zaoszczędzić na podróży (czytaj: użyć CentralWings) to po prostu rezerwowałem bilety zakładając max. możliwe (w granicach rozsądku oczywiście) opóźnienie.
Czyli jak CW ma przylecieć do LON o 10:00 - trzeba rezerwować bilet na Jersey na godzinę 16:00-18:00. Trochę się człowiekowi nudzi siedzieć na lotniskach, ale przynajmniej ciężko się spóźnić :)
Natomiast czy FlyBe czy BA - to jedna chwała. FlyBe w połączeniu z CW ma taką przewagę, że startują (chyba) z tego samego terminala (South). Na BA musisz się przejść na North.
Jeśli chodzi o cenę - to już zupełnie nie ma żadnej zasady. Jak leciałem na początku listopada BA miało bilety o 40f (!) niższe niz FleBe - więc za każdym razem trzeba po prostu dokładnie sprawdzić.

Rafal_D

Wysłany: Pon Lis 12, 2007 5:24 pm   

Plusem BA jest jednak to,ze jezeli pierwszy samolot z lotu laczonego BA sie spozni to nie bedziesz musial kupowac nowego biletu tylko BA Ci go zrefunduje lub polecisz kolejnym lotem.
W przypadku CW czy FlyMaybe to niemozliwe.
Lecialem raz laczonym do Gdanska z dwoma roznymi liniami i to byl moj ostatni raz.

Pozdrawiam

Gierma 
Nikt Wazny

Wysłany: Pon Lis 12, 2007 5:51 pm   

Tak, ale jesli lecisz z Wawy (a stamtad BA jeszcze lata na Heathrow chyba) tp musisz wkalkulowac transport z lotniska na lotnisko. Sam czasami tak latam.
Oczywisce jak BA zacznie latac z Wawy na Gatwick - problem bedzie rozwiazany (przynajmniej dla mnie). I to bedzie najwygodniejsze rozwiazanie.
Natomiast moje standardowe polaczenie FlyBe z CentralWings - rzeczywiscie biore spory zapas na ew. spoznienia i tyle. Laze bez celu po terminalach...

michal7810

Wysłany: Wto Lis 13, 2007 1:47 pm   

witam
dzieki za info niestety mam juz bilety z wawy na 21 listopada na godzine 8.05
leci ktos tym samym lotem??
pozdrawiam

o90

Wysłany: Wto Lis 13, 2007 10:35 pm   

poruszanie sie po lotnisku jest BANALNIE PROSTE
nie panikuj
absolutnie KAZDY kto robi cokolwiek na lotnisku
pokaze Ci w ktora strone sie kierowac
na obojetnie jakiej bramce pokaz bilet i pokaza Ci droge

http://www.gatwickairport...airport=Gatwick

przylecisz, wysiadziesz, pojdziesz do punktu gdzie leza wszyscy, popatrzysz na ktory podajnik wyleca bagaze (strefa Baggage reclaim ), pojdziesz po bagaz i wio dalej a da sie w jedna strone.
wyleziesz na hale przylotow i kierujesz sie w prawo, wychodzac jak w pysk
na strefe check in, FlyBe jest bodajze w zonie F ale popatrz na tablice, robisz piekny check-in, zostawiasz bagaze, i wio o 90 stopni w prawo przez bramki, tam rentgen i macanko i juz jestes po drugiej stronie, hipnoza tablicy odlotow, az wysliwetla Twoj lot, wio na ostatnia bramke wg numeru na tablicy, w samolot, i witamy na Jersey. Jak sie zgubisz to krzycz. zawsze dziala

michal7810

Wysłany: Sro Lis 14, 2007 6:21 am   

ten krzyk mi sie podoba :D

ParkPersonnelDL 
domo77jsy

Wysłany: Czw Lis 15, 2007 4:31 pm   FlyBeeeeeeeee

Polskie Radio Londyn / PP/14:01

Awaryjne lądowanie samolotu w Birmingham
Kilka minut po starcie pasażerowie poczuli nieprzyjemny, duszący zapach. Temperatura w kabinie wzrosła o kilkanaście stopni. W efekcie samolot musiał lądować awaryjnie. Maszyna linii FlyBe leciała z Birmingham do Stuttgartu - podaje Polskie Radio Londyn.
Maszyna zawróciła na lotnisko w Birmingham. Żaden z 24 pasażerów nie ucierpiał.

Okazuje się jednak, że to nie pierwsze kłopoty techniczne w samolocie FlyBe. Miesiąc temu załoga odmówiła lotu maszyną, w której również czuć było spaliny. Z kolei podczas innego lotu, dwóch stewardów straciło przytomność po zatruciu spalinami - przypomina Polskie Radio Londyn.

Odpowiedz do tematu