|
Forum Polonii
Polish Community Forum
|
Choose language:
|
przeprowadzka z birmingham |
| Autor |
Wiadomość |
lachmadzunn
|
Wysłany: Sro Maj 21, 2008 8:34 am przeprowadzka z birmingham
|
|
|
| witam mieszkam w birmingham i zastanawiam sie nad przeprowadzka do jersey,czy ktos moze mi poiwedziec jak wyglada po krotce zycie na tej wyspie(zarobki,czynsz itp) moj zawod to fryzjer czy jadac tam moge liczyc na polskie salony? pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|
Neo

|
Wysłany: Sro Maj 21, 2008 11:22 pm
|
|
|
Zycie na Jersey/1osoba:
mieszkanie ok 500Ł za m
zycie ok 200 Ł za miesiąc
wynagrodzenie ... hmm fryzjer kolo 7-10Ł za h - brak polskich salonów
podatek na start 20% + ubezpieczenie 6% odciagane co miesiac od wypłaty
koszty podróży do kraju wysokie
To tak po krótce...
Jak bym miał drugi raz możliwośc wyboru to pojechał bym na Islandie
Pozdrawiam |
| Ostatnio zmieniony przez Neo Pią Maj 23, 2008 8:42 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
lachmadzunn
|
Wysłany: Czw Maj 22, 2008 7:15 am dlaczego islandia?
|
|
|
| dlaczego islandia? co jest takiego czego nie ma na jersey? moge zapytac czemu wybrales jersey?a nie london? |
|
|
|
 |
|
|
Neo

|
Wysłany: Czw Maj 22, 2008 11:59 am
|
|
|
| Islandia ze względu na zarobki. A wybrałem Jersey, po prostu, przez przypadek. Nie znałem języka a tu miałem kogoś kto mi pomógł. Jersey jest wprawdzie rajem podatkowym, ale tylko dla tych którzy tu nie mieszkają. Emigracja nie ma tu już takiego miodu |
|
|
|
 |
lachmadzunn
|
Wysłany: Czw Maj 22, 2008 4:15 pm
|
|
|
| a na jersey jts cieplo? bo na islandii napewno nie bedzie |
|
|
|
 |
Neo

|
Wysłany: Pią Maj 23, 2008 8:40 am
|
|
|
Jersey to mała wyspa. Całą objedziesz samochodem do około w ciągu godziny. Wszędzie woda i dmucha od oceanu przez cały rok. Zimą nie ma mrozów, temperatura spada minimalnie okolo 0, (spradycznie poniżej) Lato w miarę ciepłe 25-30 stopni. Cały rok bardzo duża wilgotność powietrza i wieje co daje odczucie zimna lub jak kto woli świezości |
|
|
|
 |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Szkolenia bhp Wrocław |
Szkolenia PPOŻ |
Audiobooki |
wyspa Jersey | Logo dla firmy
• rekuperatory • badanie OCT siatkówki • USŁUGI KSIĘGOWE LUBLIN • mozaika szklana • alufelgi | |
|