|
Forum Polonii
Polish Community Forum
|
Choose language:
|
prywatny ginekolog na wyspie |
| Autor |
Wiadomość |
Rybka 27
|
Wysłany: Czw Paź 04, 2007 6:01 pm prywatny ginekolog na wyspie
|
|
|
a co jesli kobieta w ciazy chcialaby tutaj chodzic do prywatnego lekaza ginekologa ktory prowadzilby cala ciaze?jest taka mozliwosc.zna ktos prywatnego ginekologa?myslimy o powiekszeniu rodzinki dlatego czytam co tutaj piszecie i troche mi sie wlosy na glowie jeza jak przeczytalam o tym ze paszport dla dziecka to trzeba do londynu jezdzic.wyciagnelam wniosek taki ze najlepiej jest rodzic w polsce. ogolem troche malo tu MAMY pisza ale i tak warto czasem zajzec:)
pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|
Aga
|
Wysłany: Pią Paź 05, 2007 10:11 pm
|
|
|
Czesc, jestem mama 8-mio miesiecznej malgosi, ktora urodzila sie cala i zdrowa w szpitalu na Jersey. Uwazam, ze porod na jersey byl najlepsza decyzja w moim zyciu. Mialam rozne powiklania w ciazy, i opieka, jaka otoczono mnie i mala, byla naprawde na wysokim poziomie. To jest moja osobista opinia, i byc moze mialam po prostu szczescie, ale nie uwazam, ze lekarze na wyspie sa w jakimkolwiek stopniu gorsi niz ci w polsce. Zdarzaja sie rozne problemy, ale czy w Polsce takich nie ma??? Ha ha, chyba nawet wiecej.
Co do prywatnego lekarza, to mozna byc pod opeka zwyklego lekarza rodzinnego - GP, i tylko na niektore badania chodzi sie do szpitala do poloznych, lub mozna wybrac tzw opieke poloznych w szpitalu. Ja wybralam wariant drugi. Ale to, ze nie ma nigdzie wzmanki o ginekologu, nic nie znaczy, bo opieka poloznych polega na tym, ze rutynowe badania sa przez nie wykonywane. jesli jest natomiast jakis problem wykryty, natychmiast jetes umawiana na spotkanie z konsultantem, i to juz jest wyspecjalizowany lekarz, ktory wie o wiele wiecej niz przecietny ginekolog w Polsce.
Ja naprawde polecam lekarzy i polozne na jersey. Nalezy tylko przelamac pierwsze lody, rozmawiac z nimi, opowiadac o sobie, to one tez nie traktuja cie jaj biednego emigranta, tylko poswiacaja ci wiecej uwagi. Taka jest prawda.:)
Polecam porod na jersey....i pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Szkolenia bhp Wrocław |
Szkolenia PPOŻ |
Audiobooki |
wyspa Jersey | Logo dla firmy
• okna aluminiowe • centrale telefoniczne • projekty wnętrz warszawa • przeszycia • noclegi kotlina kłodzka | |
|