|
Forum Polonii
Polish Community Forum
|
Choose language:
|
PRAWA CZLOWIEKA NA JERSEY/ CZY JEST LAMANE |
| Autor |
Wiadomość |
Marceli
Pomógł: 17 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 221 Skąd: z nikąd
|
Wysłany: Nie Cze 14, 2009 8:04 am
|
|
|
| BlackMamba napisał/a: | | Rzeczywiście bardzo ugeneralnione , teoretycznie koszt małego mieszkania na Jersey to mniej więcej średniej wielkości mieszkanie w Polsce. Raty mniej więcej takie same, a kredyt na Jersey dostać łatwiej. Dla osób, które chcą tu zostać na stałe to idealna opcja. Po co płacić komuś całe życie. Na stare lata jak zachce mi się wrócić do Polski, to przynajmniej moje dziecko nie bedzie musiało wynajmować. |
| o90 napisał/a: | teoretycznei wygląda fajnie, teoretycznie.
ale, pamiętajcie że na mieszkanie które będziecie spłacać z ewentualnego najmu
także nałożone sa kwalifikacje lub ich brak
pytanie brzmi czy uzyskasz z najmu owe 500/833 miesiecznie + koszt kredytu |
jezeli chodzi o opcje "buy for rent", jest to delikatna sprawa, sporo poczatkujacych teraz na tym poplynelo, wlasciwy balans miedzy rata kredytu a czynszem jest teraz trudny do utrzymania, nalezy tez pamietac ze koszty przedzakupowe(prawnik, podatek, stampsy...) to nawet 15 k przy nieruchomosci 250 k, plus wyposazenie lazienki i kuchni - drugie tyle.
wiem ze banki daja kredyt na 3-4 wielokrotnosc rocznych zarobkow, czasami 5 krotnosc, zalezy od banku i twojej historii zarobkow |
|
|
|
 |
|
|
canicattinese
|
Wysłany: Pon Cze 15, 2009 11:45 am
|
|
|
Nie mam zamiaru ubiegac sie o zasilek dla bezrobotnych i mam nadzieje ze ubiegac nie bede sie musial,a ty obeznany swiatowcu gdybys choc na chwile wychylil nos z tej pipidowy wiedzialbys ze gdzie indziej tez masz raczej bardzo marne szanse na jego otrzymanie.
[ Dodano: Pon Cze 15, 2009 12:49 pm ]
I byloby na tyle cos za bardzo zaczyna mnie draznic ten temat.Pozdrawiam.Bartek
komp_koniec.jpg KONIEC |
 |
| Plik ściągnięto 2 raz(y) 33,17 KB |
|
| Ostatnio zmieniony przez canicattinese Pon Cze 15, 2009 11:50 am, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
BlackMamba

Pomogła: 4 razy Dołączyła: 19 Mar 2007 Posty: 140 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Pon Cze 15, 2009 1:01 pm
|
|
|
| Taka mała jeszcze jedna uwaga, na Jersey raczej nie sprzedają mieszkań w stanie surowym, bez wyposażenia łazienki i kuchni. To chyba tylko w Polsce oddają gołe ściany. A cena jest podobna do mieszkań w UK. |
|
|
|
 |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Szkolenia bhp Wrocław |
Szkolenia PPOŻ |
Audiobooki |
wyspa Jersey | Logo dla firmy
• pieczątki warszawa • drzwi stalowe • przewozy osób • drzwi stalowe • astygmatyzm soczewki | |
|