|
Forum Polonii
Polish Community Forum
|
Choose language:
|
powrót z Jersey |
| Autor |
Wiadomość |
ferayla
|
Wysłany: Sob Gru 18, 2010 11:00 am powrót z Jersey
|
|
|
Witam ,
potrzebuję informacji od Was na temat przesiadek podczas lotu z Jersey do Polski .
Chodzi mi o to , że mam zamiar wrócić z mamą samolotem po nowym roku , ale słyszałam
że z Jersey samolot leci do Gatwick i żeby polecieć tego samego dnia do Polski a nie nocować
bo kolejny samolot który odlatuje jest następnego dnia trzeba dostać się do lotniska Heathrow.
( lot do Warszawy )
Ponoć dojazd jest bezpośredni i trwa 40 min a na dojazd i odprawę jest około 4h .
No i tu mam pytanie , czy wracał ktoś już w ten sposób do Polski i mógłby udzielić jakichś informacji ? Nie powiem ja mam tylko 17 lat w Londynie nigdy nie byłam , mama liczy na mnie a ja odważna jestem i decyzja należy do mnie . Proszę o jakiekolwiek inf czy ciężko jest się przedostać , czy trzeba szukać " przystanku " gdzie zatrzymuje się ten autobus do Heathrow i z góry dziękuje . |
|
|
|
 |
|
|
o90
|
Wysłany: Sob Gru 18, 2010 3:10 pm
|
|
|
Zwróć uwagę na to że 4 h pomiędzy lotami to wbrew pozorom bardzo mało czasu, mała obsuwa czasu dolotu, kontroli celnej, obioru bagażu, zakupu biletów dojścia na autobus, korku na trasie ( ZIMA ! ) i leżysz i kwiczysz.
Odległość Gatwick - Heathrow to jakieś 72 km. Ale korek i ZIMA.
całe info jak i gdzie ( noclegi też )
http://www.londontoolkit....us_transfer.htm
Ja bym wrzucił na luz i na spokojnie przenocował na Gatwick lub w hotelu obok lotniska.
Raz miałem okazję spóźnić się 5 minut na odprawę albowiem kierowca busa był tak miły i czekał na innych pasażerów na jednym z przystanków, od tej pory wrzucam na luz i się nie spieszę. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Szkolenia bhp Wrocław |
Szkolenia PPOŻ |
Audiobooki |
wyspa Jersey | Logo dla firmy
• kurs księgowosci • konstrukcje stalowe • upominki reklamowe • agencje interaktywne gliwice • gadźety reklamowe | |
|