|
Forum Polonii
Polish Community Forum
|
Choose language:
|
Potrzebuje Informacji !!! |
| Autor |
Wiadomość |
SyriuszM
|
Wysłany: Pon Maj 03, 2010 10:42 am Potrzebuje Informacji !!!
|
|
|
Witam wszystkich forumowiczów.
Mam pytanie do osób zamieszkujących wyspę Jersey.
Otóż negocjuje wyjazd na 3 miesięczny kontrakt do pracy na tę właśnie wyspę. Firma ma nam płacić 15 euro dziennej diety na wyżywienie. Interesuje mnie czy te 15 euro wystarczy gdyż czytałem, że na wyspie obowiązuje waluta Funt.
Kwatera, dojazd to koszta firmy.15 euro ma być na WYŻYWIENIE.Czy wystarczy? |
| Ostatnio zmieniony przez SyriuszM Pon Maj 03, 2010 5:07 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
|
|
skaut
Site Admin

|
Wysłany: Pon Maj 03, 2010 12:52 pm
|
|
|
| Co masz na myśli pytając czy to wystarczy? Na co mam wystarczyć ? sprecyzuj pytanie. Faktem jet że na Jersey obowiązują płatności w funtach. Jeśli będziesz dostawał od firmy w euro to będziesz musiał je wymieniać co będzie wiązało się dla Ciebie z dodatkowymi kosztami. Przelicz to sobie dokładnie. |
|
|
|
 |
BlackMamba

Pomogła: 4 razy Dołączyła: 19 Mar 2007 Posty: 140 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Pon Maj 03, 2010 5:58 pm
|
|
|
no właśnie zależy co lubisz jeść , ale przy średnim kursie walut 15 euro to jakieś 12 funtów, obiad w restauracji przeciętnej to jakieś 10 funtów, chleb 1,5 funta, także chyba nie za duża ta DIETA, chyba że potraktowali ją dosłownie |
|
|
|
 |
|
|
matilda
Pomógł: 3 razy Dołączył: 08 Lut 2008 Posty: 284 Skąd: St. Helier obecnie
|
Wysłany: Pon Maj 03, 2010 7:34 pm
|
|
|
Rozsadny czlowiek przezyje za te 12 f na dzien. Jestem pewna. Ja bym pewnie nie przezyla ale mam niepoukladane w glowie :-/ .
[ Dodano: Pon Maj 03, 2010 10:17 pm ]
Na codzien wystarczy zjesc w kafejce albo barze, posilek nie kosztuje w takim miejscu wiecej jak 5 funtow plus te pozostale 7 bedzie na reszte dnia, tzn. cos do zjedzenia w domu, nie w retauracji. Na restauracje to pewnie ze nie wystarczy. |
|
|
|
 |
Turek
Wiek: 27 Dołączył: 28 Gru 2009 Posty: 29 Skąd: Chojnice/Szczecin/Jersey
|
Wysłany: Wto Maj 04, 2010 1:01 am
|
|
|
A tak a propos restauracji to kto na codzień mieszkający na wyspie chodzi każdego dnia do restauracji?? |
|
|
|
 |
SyriuszM
|
Wysłany: Sro Maj 05, 2010 5:17 pm
|
|
|
Dziękuje bardzo za odpowiedzi i informacje w nich zawarte. Teraz troszkę dokładniej wiem na "czym stoję"
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Szkolenia bhp Wrocław |
Szkolenia PPOŻ |
Audiobooki |
wyspa Jersey | Logo dla firmy
• domy drewniane • chemia gospodarcza ekologiczna • telebim • tworzenie stron sosnowiec • USŁUGI KSIĘGOWE LUBLIN | |
|