Forum Polonii Strona Główna Forum Polonii
Polish Community Forum

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
Choose language:

Poprzedni temat «» Następny temat
Pomocy!!!!
Autor Wiadomość
Agnieszka86

Wysłany: Sob Sty 05, 2008 7:10 pm   Pomocy!!!!

Hej!!Jestem na Jersey od pol roku razem z 10 miesieczna corka pracuje od 2 miesiecy na part time i chcialabym sie dowiedziec czy nalzey mi sie jakas pomoc na dziecko z sociala szczerze mowiac to nie mam o tym zielonego pojecia czy tutaj oferuja jakas pomoc matkom z dziecmi a moj angielski nie jest na tyle dobry zeby sie dogadac z tutejszymi urzednikami.Dodam tylko ze corka urodzila sie w polsce i jestem w zwiazku ale nie mamy slubu.Z gory dziekuje za jakiekolwiek odpowiedzi.Pozdrawiam.Agnieszka :D [/list][/list]

fiona.p

Wysłany: Sob Sty 05, 2008 7:30 pm   

Coz, tylko social ci na to odpowie... Moze moglabys poprosic kogos znajomego aby z toba poszedl albo zadzwonil do nich z tym pytaniem...?
? :?:

aniaS

Wysłany: Sob Sty 05, 2008 8:18 pm   

to prawda, koniecznie musisz sie przejsc do sociala. oni to weryfikuja na podstawie zeszlorocznych dochodow. to wazne czy mieszkacie z twoim partnerem razem czy osobno, bo wtedy zmienia sie prog, wg ktorego nalicza ci ewentualnie jakies pieniazki.powiem ci jedno, wieksze szanse na jakas pomoc maja osoby samotnie wychowujace dziecko. ale tak jak mowie, glownie chodzi o to ile zarabiacie. a, i trzeba byc na wyspie min 6 miesiecy.jesli dostaniesz jakies pieniadze, beda ci wyplacac miesiecznie. mozesz sie rowniez zapytac o dofinansowanie na mleko dla dziecka.jesli bedziesz miala jakies pytania to mozesz do mnie napisac badz zadzwonic, ja nabiegalam sie troche w tej sprawie to wiem jak to jest:) to moj nr 07700839883 pozdrawiam

Odpowiedz do tematu