Forum Polonii Strona Główna Forum Polonii
Polish Community Forum

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
Choose language:

Poprzedni temat «» Następny temat
POLSKI FILM WYSWIETLANY W KINIE
Autor Wiadomość
Laguna_19 
LAGUNA_19

Wysłany: Wto Paź 25, 2011 7:28 pm   POLSKI FILM WYSWIETLANY W KINIE

w ten wekeend od piatku do niedzieli(28-30pazdziernik)w kinie bedzie wyswietlany polki film "bitwa warszwska". w piatek o godz 13.05 i 20.40 w sobote 13.00 i 20.40 a w niedziele o godz 13.00 i 21.20

ika 

Wysłany: Sro Paź 26, 2011 9:53 am   

super, nareszcie cos naszego- oby wiecej takich inicjatyw:)

Laguna_19 
LAGUNA_19

Wysłany: Sro Paź 26, 2011 10:25 am   

wlasnie to wszystko zalezy od frekwencji jesli bedzie duze zainteresowanie to w przyszlym roku beda wyswietlac wiecej polskich filmow:)

radiaga

Wysłany: Sro Paź 26, 2011 10:58 am   

a jak to będzie puszczane, wie kto?
Biotrąc pod uwagę fakt, że Bitwa jest dość popularna na zachodzie - zrobiono angielską wersję językową? Czy tylko angielskie napisy? Czy w ogóle całkiem po polsku będzie?

sasiadka 

Wysłany: Sro Paź 26, 2011 7:03 pm   

Wersja oryginalna - czyli po polsku. Napisy w jezyku angielskim. Na pewno. W piatek i sobote o 13.00 i 20.40 a w niedziele o 13.00 i 21.20. Fajna sprawa :-) na pewno bede !

Martinst 

Wysłany: Czw Paź 27, 2011 7:42 pm   

Wspierajmy takie wydarzenie, gdyż jeśli chodzi o rodzimą kulturę, to tutaj jest w zasadzie pustynia. Ten film to światełko w tunelu.
Pozdrawiam

radiaga

Wysłany: Sob Paź 29, 2011 4:07 pm   

Taaaak... w sobotę o 13:05 na seansie było jakieś 10 osób :elvis2:
To chyba tyle jeśli chodzi o jakieś następne follow-up'y odnosnie naszej rodzimej kinematografii... no chyba, że na innych seansach były tłumy?? :alien59:

Jesli chodzi o sam film - to w sumie było lepiej niż się spodziewałem - początek trochę drętwy, ale ogólnie - jak dla mnie - mocne 3+ :ok:

Z innej beczki...
Szedłem, troche spóźniony, na filmek... razem ze mną biegła indyjska rodzinka (na RA.One o 13:00 - więc oni byli trochę bardziej spóźnieni...). Biegła mama i starsza córka (c/a 12lat), biegł synek (c/a 5-7 lat) i próbował biec mały cosiek (płeć nieokreślone - ok. 3 lat) - dwoje ostatnich nadzorowanych przez tatusia (ani ułomek, ani klocek - normalny facet w sile wieku). Jako, że małemu coskowi sie nożki platały a tata nie potrafił przekonać, żeby sie pospieszył - synek (ten 5-7) wrócił się i wziął cośka na barana. Po czym próbował biec z nim na plecach/szybko iść... Tatuś zadowolony szedł sobie obok nich - nie musiał biec bo synek nie był w stanie zbyt szybko przebierać nogami mając na plecach niemal połowę swojego ciężaru ciała... Jakoś się jednak dokrośkał do kina... Ja wiem, że to inna kultura, ale szlag mnie mało nie trafił.... :shooting:

W kinie było jeszcze fajniej - ale to już z obsługą:
Podchodzę ci ja do kasy i proszę bilet (do zapłaty 1.50) daję 10f i mówię, że jeszcze M&M (2.80). Chłopak walczy z kasą - po czym pyta się mnie czy nie mam może 1.50 oddzielnie za bilet... No dobra - wyszperałem drobne i dałem mu.
Skasował bilet, dał mi M&Msy po czym... zawołał kolegę i poprosił go o pomoc, bo zapomniał wbić coś na kasę i nie wiedział ile reszty mi powinien wydać z tych 10 funciaków. Autentycznie - jak kolega podszedł powiedział do niego "przyjąłem 10f za MM w cenie 2.80 - możesz mi pomóc wydac resztę?" :donkey1:

Marceli 

Wysłany: Sob Paź 29, 2011 6:34 pm   

Widziałem w TV jakiegos managera z Cineworld i mowil, ze... no wlasnie, nie bardzo pamietam co mowił. Coś na temat tego polskiego filmu.
Ale nie do tego chciałem się odnieść, tylko do tego:
radiaga napisał/a:
przyjąłem 10f za MM w cenie 2.80 - możesz mi pomóc wydac resztę?

Zona kupowala kiedyś kwiatka w kwiaciarni. Tej przy krowach. Młoda dziewczyna na oko 16 lat tam była. Dostałą dychę, z zawstydzeniem obróciła się tyłem i moja zona podejrzała jak ta na palcach liczyła ile ma wydać. Kwiatek kosztował 4 funty.

Mój pseudonim 
Mój pseudonim

Wysłany: Nie Paź 30, 2011 12:41 am   Film Polski

Siema siema, dobrze że trafiłem na forum i łyknąłem pozytywną informacje, jutro wybieram się do kina! Lubie te nasze Polskie filmy.

Ale mam pytanko tu kolega pisał ze "do zapłaty 1,50" sprawdziłem ceny w kinie przy Waterfront Centre ( piszę w którym bo nie wiem czy jest ich więcej czy też nie, generalnie jestem świeżak na wyspie, Witam :) ) i są one wyższe. Moje pytanie jest czy to specjalna oferta dla ciebie czy ja o czymś nie wiem ?

Pozdro.

radiaga

Wysłany: Nie Paź 30, 2011 12:59 pm   

Karta Unlimited - poszukaj ulotek w kinie :)
Ja ma od lat i chodzę na wszystko co się da oglądać (ostatnio dostałem od nich maila, że w 2010 zaliczyłem 40 seansów :ok: )

Marceli 

Wysłany: Nie Paź 30, 2011 1:10 pm   

Świetna karta, naprawdę super sprawa, sami mieliśmy około 1,5 roku.

o90

Wysłany: Nie Paź 30, 2011 11:59 pm   

strata czasu i wyrzucone pieniądze

ten film to KNOT K N O T ! i nic aboslutnie nic go nie ratuje.

halo szpicbródka urbanska konie urbanska konie urbanska konie, zero akcji i jakiejkolwiek opowieści, film dla angoli i ludzi ktorzy o 1920 usłuyszeli 1 raz w życiu.

'wesole pielegniarki 8' przy tym knocie to arcydzieło !

zostań w domu olej tego knota !

SABA 

Wysłany: Pon Paź 31, 2011 1:22 am   

Nie ma jak konstruktywna krytyka...
Jak widać odezwała się kolejny raz typowa polska mentalność. Kolego, tu chodzi o inicjatywę! Pomysł zrobienia coś dla polskiej społeczności! Więc radzę docenić to, a jeśli nie potrafisz, spróbuj zorganizować coś lepszego.
Zamiast tego, doradzasz: warto czy nie warto... No, ale o gustach się nie dyskutuje.
Ja byłam na ostatnim seansie i uważam, że film był całkiem dobry.
Ciekawy początek fajnej inicjatywy.
Gratuluję pomysłu i mam nadzieje obejrzeć więcej rodzimych filmów.
Sądząc po frekwencji to całkiem możliwe.

jacek

Wysłany: Pon Paź 31, 2011 1:15 pm   

NIestety,potwierdzam opinię kolegi o9o. Film rozczarowuje mocno jako całość. Jest PO PROSTU SŁABY. Scenariusz się rozłazi w szwach,brak wyrazistych.krwistych postaci,no i również mam nieodparte wrażenie,że "Bitwa.." jest skrojona pod widza Zachodu nic prawie nie wiedzącego o tym znaczącym bardzo epizodzie międzywojnia.
Do SABY:
Należy rozgraniczyć dwie rzeczy. Kolega o9o tylko OCENIAŁ film jako produkt artystyczny,a nie fakt przybycia kopii na naszą lilipucią wysepkę. Twoje pretensje do kolegi są więc całkiem nieuzasadnione. Ja również byłem wczoraj (niedziela) na wieczornym seansie,ucieszywszy się bardzo z faktu zagrania po latach w tutejszym kinie polskiego filmu. Niestety,powtarzam,sam film jest miałki,rozmydlony,a ratują go JEDYNIE : 1.efekt 3D (widoczny przez znakomitą część filmu),2.świetne zdjęcia Idziaka,3. jak zwykle u Hoffmana - sceny batalistyczne. Reszta - powtarzam z głębokim żalem - to patriotyczny gniot rodem ze szkolnych akademii. A szkoda... Cóż,czekamy na następne,lepsze - miejmy nadzieję - polskie filmy na Jersey.

radiaga

Wysłany: Pon Paź 31, 2011 3:36 pm   

Prawdopodobnie mało filmów w kinach oglądacie (Jacek i o90) :tongue11:

Zgadzam się całkowicie, że się rozłazi w szwach, że brak wyrazistych postaci, że to, że tamto... ale jednocześnie są te dobre zdjęcia, 3D, sceny batalistyczne, bardzo ciekawie podane fakty historyczne (zupełnie nieznane dla 99.9% ludzkości).
Ogólnie - tak jak wpomniałem poprzednio - mocne 3+ się należy (w skali 1-6).

Chcecie zobaczyć prawdziwy gniot/knot??...
Zapraszam na Bollywoodzką produkcję "Ra.One" :alien59:

Odpowiedz do tematu