|
Forum Polonii
Polish Community Forum
|
Choose language:
|
POLSKI FILM WYSWIETLANY W KINIE |
| Autor |
Wiadomość |
o90
|
Wysłany: Pon Paź 31, 2011 3:48 pm
|
|
|
jestem Polakiem i mam mentalność polską
jak cos jest gównem nazywam to gównem a nie inicjatywą
| Cytat: |
film był całkiem dobry |
chętnie poznam Twoją recenzję owego knota.
Był dobry bo co ? Co było takiego wybitnego w tym knocie ?
A Jackowi odpowiem że zarówno Hoffman jak i Idziak dali dupy. Hoffman bardziej bo reżyser nie powinien kręcić filmu pod taki słaby scenariusz szczególnie jak wcześniej zrobił Ogniem I Mieczem. A Idziakowe zdjęcia nie powaliły mnie na kolana. Albo 3D albo zdjęcia. Niektóre sceny były robione ściśle pod 3D. Pomijam że się powtarzały ( zrzuty flag , krew na obiektywie ). Ostatnia scena z łózkami szerszymi niż dłuższymi powala. Nie rozumiem jak można było to tak nakręcić. Scenariusz rozwala wszystko. A co najciekawsze grali tam dobrzy aktorzy. Lub wypada powiedzieć zostali zatrudnieni do filmu. Fakty historyczne podane : ruscy idą, nasi sie bronia, nagle cud na Wisłą jeb. I Witos z dupy wzięty oderwany od pługa. Premier. Jak skąd dlaczego ? O co chodziło ? Jak to wyglądało na mapie ? Taktyka strategia. Natasza pal cel i drzyj pysk.
W całym filmie znalazłem jedna ujęcie które mi sie podobało. Szarża z lancami.
Ale już szarżujący Szyc z szablą przypominał bardziej zabawy pijanego na byku. Urbańska przy ckm rozbawiła mnie łez, Lenin do dziś przeraca się w mauzoleum na wspomnienie jej krzyku.
przytoczę jeszcze opinie z neta :
Oglądałem swego czasu w telewizji jakiś "making of" o najnowszym filmie Hoffmana. Pokazano m.in. scenę, w której główna bohaterka idzie cała brudna przez okop. Mija masę ciał. W pewnej chwili podchodzi do jakiegoś człowieka. Chce mu pomóc. Gdy zbliża rękę do jego głowy, ta nagle... urywa się. Świetna scena. Minimalizm koszmaru wojennego. Ale w filmie jej nie ma...
też to zauważyłem
nie było tej sceny w filmie
wycięli, szkoda że pozostałych 110 minut nie
Knot pod komerchę i tyle. Ciszej nad tą trumną. |
| Ostatnio zmieniony przez o90 Pon Paź 31, 2011 3:52 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|
radiaga

Dołączył: 13 Mar 2007 Posty: 196 Skąd: St. Helier (z Warszawy)
|
Wysłany: Pon Paź 31, 2011 5:49 pm
|
|
|
| o90 napisał/a: | jestem Polakiem i mam mentalność polską
jak cos jest gównem nazywam to gównem a nie inicjatywą |
I pewnie wydaje Ci się, że ludzie, którzy nie chcą z Tobą dyskutować robia to bo uznają wyższość Twoich argumentów?
W każdym razie - okazuje się, że film odniósł kasowy sukces na wyspie - w przyszły weekend znowu będa puszczać - i to 3 seanse dziennie |
_________________ Pozdrawiam,
Radek
(w GG jestem w godzinach pracy - znaczy do 17) |
|
|
|
 |
o90
|
Wysłany: Pon Paź 31, 2011 9:44 pm
|
|
|
napisz mi jeszcze coś o mnie o czym nie wiem.
liczba Polaków którzy dadzą się nabrać na tego knota jest ograniczona
a kasowy sukces to jest 4 seanse ale dziennie |
|
|
|
 |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Szkolenia bhp Wrocław |
Szkolenia PPOŻ |
Audiobooki |
wyspa Jersey | Logo dla firmy
• ortokorekcja • maszyny do drewna • Narzędziownia • soczewki toryczne • sprzedaź w sklepie | |
|