Forum Polonii Strona Główna Forum Polonii
Polish Community Forum

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
Choose language:

Poprzedni temat «» Następny temat
Podatki-WAZNE PYTANIE
Autor Wiadomość
marcinus 

Wysłany: Sro Sty 20, 2010 11:06 am   Podatki-WAZNE PYTANIE

Czy wie ktos moze lub slyszal o mozliwosci anulowania czesci podatku przez tax office w przypadku kiedy ktos musi wyjechac z wyspy w trybie natychmiastowym a wciaz ma do splaty poprzedni rok ???

gg 

Wysłany: Nie Sty 24, 2010 6:21 pm   

Hmm.... Takich rzeczy to chyba nawet w erze nie znajdziesz . Mozesz popytac ale o ile mi wiadomo to cały zaległy podatek musisz zaplacic ... chyba ze sie zmyjesz z wyspy ale tego nie polecam .

Marceli 

Wysłany: Wto Sty 26, 2010 10:10 pm   

gg prawde rzecze, kto pyta nie bladzi, podejdz do tax office i zapytaj, szanse raczej marne :zalamka: , ale jakby co daj nam znac, moze sam napisze o anulowanie :prosi:

sandra 

Wysłany: Pon Sty 03, 2011 9:07 pm   proszę o pomoc

Mam podobny problem -Sytuacja mnie zmusiła że musiałam wyjechać do UK byłam tam prawie 14 miesięcy.Pracowałam gdzie była angielska firma ale prowadzili to polacy.Wiedziałam że wracając do polski muszę wszystko pozamykać i tak zrobiłam,w kwietniu zgłosiłam w Revenue [sama ] że przekroczyło mi zarobek więc momentalnie zmiejszyli mi tax.Opuszczajac uk zgłosiłam w Revenue że jadę do polski na stałe i czy mam coś do uregulowania-odpowiedzieli mi że mam spokojnie jechać,pytali mi jaki jest powód że opuszczam ten kraj,czy będę miała w polsce pracę itd.Pozamykałam w bankach -ale jeszcze dostałam zwrot podatku 55 f i na ty koniec.Będąc w polsce około 2 miesiące dostałam czek że mam zwrucić im 433,35 f.Jestem w szoku nie mam za co zapłacić takiej sumy,gdyby powiedzieli mi to od razu zostałabym tam jeszcze 3 miesiace aby zaplacić taką sumę.Nie wiem czy to coś da aby opisać całą sytuację.Dziwi mnie to że pytałam czy wszystko jest w porządku czy mogę spokojnie jechać do polski bo sytuacja zdrowotna mnie zmusiła ,gdzie mam pisać,co mi grozi ,kto był w podobnej sytuacji .Chciałam powiedzieć proszę mnie nie oskarżać od razu że uchylam się od płacenia .Po prostu przekazali że wszystko jest dobrze,życząc mi spokojnej podróży .

Marceli 

Wysłany: Pon Sty 03, 2011 9:40 pm   

Her Majesty Revenue & Customs to instytucja UK, a to jest forum wysp Jersey i Guernsey;),

sandra napisał/a:
Po prostu przekazali że wszystko jest dobrze
- masz to na papierze? Wyślij im kopie poleconym.

Pzpr

Odpowiedz do tematu