|
Forum Polonii
Polish Community Forum
|
Choose language:
|
pies na wyspie |
| Autor |
Wiadomość |
Viennaya
|
Wysłany: Nie Lis 01, 2009 2:42 pm pies na wyspie
|
|
|
Witam!
Zastanawiam się jak wyglada przewóz psa na wyspę? Wystarczy paszport i szczepienie czy trzeba sie bawić w kwarantannę jak do Anglii? Wybieram sie być może za jakieś pół roku i wychodzi na to że nie ma się kto moją suką zająć. Jak wyglada sytuacja z psem juz na miejscu? Dużo trudniej jest znaleźć lokum?
Pozdrawiam
Dorota |
|
|
|
 |
|
|
Marceli
Pomógł: 17 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 219 Skąd: z nikąd
|
Wysłany: Nie Lis 01, 2009 10:55 pm
|
|
|
| Viennaya napisał/a: | | Zastanawiam się jak wyglada przewóz psa na wyspę? Wystarczy paszport i szczepienie czy trzeba sie bawić w kwarantannę jak do Anglii? |
http://www.gov.je/NR/rdon...TSFactSheet.pdf
tutaj wsazystko jest wyjasnione, jezeli nie dopelnisz jednej zasady, np 6 month rule i w porcie we francji to przeocza, a na miejscu zorientuja sie o tym, zastrzela psa, i nie zartuje,
| Viennaya napisał/a: | | ak wyglada sytuacja z psem juz na miejscu? |
musisz miec dom z dostepen do ogrodu, inna sprawa ze nieraz takie domy sa licencjonowane, a landlordzi i tak nie zycza sobie zwierzat na swoich nieruchomosciach,
| Viennaya napisał/a: | | Dużo trudniej jest znaleźć lokum? |
troche trudniej, ale raczej duzo drozej |
_________________ Pomogłem? Nie krępuj się, wciśnij "Pomógł". |
|
|
|
 |
idgie
|
Wysłany: Pon Maj 31, 2010 7:26 am Re: pies na wyspie
|
|
|
| Viennaya napisał/a: | Witam!
Zastanawiam się jak wyglada przewóz psa na wyspę? Wystarczy paszport i szczepienie czy trzeba sie bawić w kwarantannę jak do Anglii? Wybieram sie być może za jakieś pół roku i wychodzi na to że nie ma się kto moją suką zająć. Jak wyglada sytuacja z psem juz na miejscu? Dużo trudniej jest znaleźć lokum?
Pozdrawiam
Dorota |
Na temat psa na wyspie.
Ja przywiozlam swojego, duzego psa. Samego zalatwiania papierow nie bylo sporo. Tylko 2 szczepienia,chip i paszport.Trzeba bylo to zrobic w odpowiedniej kolejnosci ( co Bardzo Wazne). A kwarantanna polega na tym ze czeka sie do 6 mies. na wyniki badan psa przeciwcial na wscieklizne i z tym papierem zalatwia sie wpisy w paszport i to tyle. Najwazniejsze by sprawdzic juz wyjezdzajac ile czasu wczesniej pies powinien byc odrobaczony dlatego ze Anglia a Jersey to roznica i mnie o tym nikt nie poinformowal i w zwiazku z tym moj prom w St.Malo odplynol beze mnie,poza tym musialam znalesc weterynaza o polnocy w st.Malo ( francuski-'0' oraz hotel na kolejne 24h+zaplacic za nowy prom-koszty koszty. samo odrobaczenie we francji kosztowalo (mala tabletka) 90euro.
Co do zycia tu z Psem-lekko nie jest gdyz tu panuje chore (no pets allowed) czyli Tenenci nie zycza sobie zwierzat czy dzieci w swoich mieszkaniach. Aczkolwiek gdy jest Was kilkoro mozna wynajac caly dom i wtedy b.czesto pies czy kot nie stanowia problemu. Zycie psa na wyspie jest piekne,plaze, brak bezpanskich ktore moglyby zaatakowac,zarazic jakims swinstwem,przestrzen. Wydaje mi sie ze moj to uwielbia. Szczerze-mialabym zaoszczedzona kase gdybym byla bez psa na wyspie ale nie zamienilabym nie wiem jakiej kasy na psa czekajacego w Polsce:)
pozdrawiam! |
|
|
|
 |
|
|
matilda
Pomógł: 3 razy Dołączył: 08 Lut 2008 Posty: 284 Skąd: St. Helier obecnie
|
Wysłany: Pon Maj 31, 2010 12:55 pm
|
|
|
| hej, to znaczy ze na urlop tez mozna tu sobie pieska przywiezc? a jesli taki zwierz ma juz paszport, czip i wszelkie badania robione regularnie to bedzie potrzebne cos jeszcze? |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Szkolenia bhp Wrocław |
Szkolenia PPOŻ |
Audiobooki |
wyspa Jersey | Logo dla firmy
• biuro rachunkowe • elektrownia jądrowa • szkolenia z księgowości • cięcie laserem • agencje interaktywne | |
|