Forum Polonii Strona Główna Forum Polonii
Polish Community Forum

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
Choose language:

Poprzedni temat «» Następny temat
NIECODZIENNE WYDARZENIE NA JERSEY
Autor Wiadomość
ethnica-art 
Świat jest dźwiękiem

Wysłany: Czw Lis 18, 2010 10:56 pm   NIECODZIENNE WYDARZENIE NA JERSEY

Witam Polonię na Jersey:)

Ze względu że część mojego życia ( 2003-2006) spędziłem na tej wyspie, chciałbym na nią powrócić tym razem w nieco innym celu:)
Od 3 lat propaguję na moim rynku grę na bębnach afrykańskich typu djembe, oraz taniec afrykański. Prócz tego zajmuję się terapią i masażem dźwiękiem misami i gongami tybetańskimi. Powiem szczerze że ładnie rozwija się ten temat w Polsce, ze względu na bardzo ciekawe relaksujące doznania jakie daje gra na bębnach, oraz dźwięk mis i gongów tybetańskich.
Gry na bębnach uczyłem się w różnych krajach, przede wszystkim w Afryce w Senegalu, Natomiast w 2008 roku ukończyłem kursy masażu i terapii dźwiękiem wg.metody Petera Hess'a. Posiadam certyfikat 4-go stopnia wystawiony przez Instytut Terapii Dźwiękiem w Uenzen .

Tak więc planuję w wakacje 2011r. odwiedzić Jersey jako jedno z miejsc mojej trasy koncertowo-warsztatowej. wcześniej odbędą się w Holandii, Belgii, a po Was w Irlandii. Anglii i Szkocji.

Jak myślicie czy byłoby takie zainteresowanie na Waszej wyspie???

Gra na bębnach djembe W Europie Zachodniej i w Ameryce to obecnie jedna z najpopularniejszych form spędzania wolnego czasu.

Pismo Newsweek określiło zachodnio-afrykański bęben djembe mianem symbolu tak ważnego dla kultury obecnych czasów, jak ważna dla pokolenia lat 60-tych była gitara elektryczna.

Wpiszcie na you tube słowo djembe i zobaczcie co się dzieje w świecie w tym temacie:)

Filmik djembe Lednica pokazuje jaka nowa siła rośnie w Polsce:)

Zapraszam na moją skromną stronę gdzie otrzymacie więcej informacji na ten temat:

www.ethnica-art.pl

Pozdrawiam.Janusz

djembe wary.jpg
Plik ściągnięto 5 raz(y) 81,83 KB

Ostatnio zmieniony przez ethnica-art Czw Lis 18, 2010 10:58 pm, w całości zmieniany 1 raz  

LK 

Pomogła: 3 razy
Wysłany: Czw Lis 18, 2010 11:29 pm   

Hej, Jak dla mnie - bomba! :) )) Nie moge sie doczekac na moj pierwszy masaz dzwiekiem mis tybetanskich a gra na bebnach i tance afrykanskie to juz zupelny odlot! :D
Z moich znajomych tez kilka osob bedzie zainteresowanych.
A co dokladnie chcesz robic na Jersey? Koncertowac i dawac masaze? :) Trzeba by tylko pomyslec jak to rozreklamowac ...
Jesli bede mogla w czyms pomoc - to pomoge! :D

ethnica-art 
Świat jest dźwiękiem

Wysłany: Pią Lis 19, 2010 3:46 pm   

:)

Przede wszystkim chcę odwiedzić wszystkich znajomych, przyjaciół za którymi niewątpliwie się stęskniłem :) Jak długo będę tego nie wiem jeszcze, może tydzień, ponieważ będę w trasie i będę miał umówione terminy warsztatów w innych miejscach. Może jest na Jersey instytucja lub klub który będzie chciał to zorganizować? jak możesz to puść informację a ja będę szukał przez znajomych.

LK 

Wysłany: Sob Lis 20, 2010 9:16 am   

Hej, jasne, rozpuszcze wiesci przynajmniej wsrod znajomych :)
Mam nadzieje, ze to nie bedzie kiedy akurat wybiore sie na urlop! Bo na Jersey i tak nie dzieje sie wiele ciekawego ... :)

ethnica-art 
Świat jest dźwiękiem

Wysłany: Sob Lis 20, 2010 9:33 am   

Więc nic nie zmieniło się od ostatniego pobytu na wyspie. Dlatego pomyślałem że to dobry pomysł coś zrobić innego. Właśnie po wyjeździe z Jersey przeniosłem się do Irlandii gdzie poznałem afrykańskie bębny djembe, Tam w parku spotykają się grupy 20 osobowe i wpadają wspólnie w rytmy które przyciągają innych ciekawskich z okolicy i zabawa jest przednia. Nogi rwą się do tańca a przez ciało przechodzą dreszcze, co najmniej nie z zimna:) Wyobrażam sobie na plaży St.Helier po 17tej takie wydarzenie i serce się od razu uśmiecha:)

[ Dodano: Sob Lis 20, 2010 9:39 am ]
Fotka z grania

[ Dodano: Sob Lis 20, 2010 9:43 am ]
Koncert z gongiem tybetańskim w grocie solnej.

dscf3492_1522x1018.jpg
Plik ściągnięto 8 raz(y) 248,46 KB

DSC_0006_1286x854.jpg
Plik ściągnięto 4 raz(y) 278,06 KB

Ostatnio zmieniony przez ethnica-art Sob Lis 20, 2010 9:48 am, w całości zmieniany 2 razy  

LK 

Wysłany: Sob Lis 20, 2010 12:51 pm   

Latem tego roku, o zachodzie slonca, byl tu na wyspie taki band :) ) Grali na bebnach, fletach i jeszcze innych intrumentach detych, ktorych nazw nie znam... Bylo to polaczone z pokazem ogni. Niesamowite, niezpomniane wydarzenie! Ale bylo tylko 20 - 30 ogladajacych bo nikt tego nie oglaszal... zespol mial probe przed koncertem w klubie nastepnego dnia. :) )

ethnica-art 
Świat jest dźwiękiem

Wysłany: Sob Lis 20, 2010 1:06 pm   

O, a nie wiesz skąd byli? W którym klubie mieli koncert?

LK 

Wysłany: Sob Lis 20, 2010 6:28 pm   

Zapytam jeszcze kumpeli, ktora wdala sie z nimi w dluzsza konwersacje ale chyba z.. Guernsey. :) Byli tez wsrod ich Francuzi. Grali w Live Lounge - mysle ze to swietne miejsce na takie wystepy, albo moze Arts Centre...?

Odpowiedz do tematu