Forum Polonii Strona Główna Forum Polonii
Polish Community Forum

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
Choose language:

Poprzedni temat «» Następny temat
Masakra na wyspie Jersey...
Autor Wiadomość
Rafal_D

Wysłany: Nie Sie 14, 2011 7:05 pm   Masakra na wyspie Jersey...

http://www.bbc.co.uk/news...jersey-14523741

Marceli 

Wysłany: Nie Sie 14, 2011 7:57 pm   

Polacy

coOLOser 

Wysłany: Nie Sie 14, 2011 8:47 pm   

Brak słów :sad: :sad:
Siedzi sobie człowiek na polskim festynie i pije piwko a tu .... taka informacja, pełno już o tym w polskiej telewizji.

Rafal_D

Wysłany: Nie Sie 14, 2011 9:40 pm   

Ciekawe kto to byl i co go zmusilo do takiego ruchu...

titanium 

Wysłany: Nie Sie 14, 2011 9:57 pm   

Ktos kto robi takie cos to zapewene jest niepoczytalny lub pod wplywem.......Szok dla nas wszystkich,tym bardziej jak faktycznie to byla Polska rodzina.Gorszego zakonczenia Poskich dni na wyspie nie mozna sie było spodziewac.

TW BOLEK 

Wysłany: Nie Sie 14, 2011 10:43 pm   

myśle że trzeba im hołd oddać ,tej biednej rodzinie. spodkajmy się tam z kwiatami ,chociaż tak bedziemy z nimi bo życia im już nikt nie przywróci. tak normalnie po ludzku

titanium 

Wysłany: Nie Sie 14, 2011 10:59 pm   

Krzeslo elektryczne dla kogos co zabija,tym bardziej male dzieci,jestem calkowicie zbulwersowany tym co sie tutaj stalo.Kondolencje dla rodziny co nie byla w tym momencie swiadkami tej masakry i uniknela tego psychopaty. :war3orc:

Anka 

Wysłany: Nie Sie 14, 2011 11:06 pm   

To jest STRASZNE!!!!!!!!mam nadzieję że nie będą nas trzymać długo w niepewności i najpóźniej jutro podadzą szczegóły tej MASAKRY.
Każdy teraz myśli o swoich znajomych z Jersey i prosi Boga by to nie był nikt z ich otoczenia.

canicattinese 

Wysłany: Nie Sie 14, 2011 11:37 pm   

Szok ,brak mi slow by powiedziec cos innego.

hoolidej 
hoolidej

Wysłany: Nie Sie 14, 2011 11:57 pm   

Mi się widzi że to była jakaś patologia. Dobre Alko i przemoc. Schemat zawsze taki sam. koleś bije żonę by odreagować własne niepowodzenia, ta odchodzi lub próbuje odejść, kolo skończony, życie mu się wali, rodzina, praca.Chleje i się awanturuje, w końcu nie ma nic do stracenia i sięga po nóż. Trafia do paki na resztę życia i ma spokój. Co najwyżej jakiś angol go posunie w tyłek. Za to ma gdzie spać i co jeść i nie musi myśleć. drugi motyw to że polki na wyspie często się puszczają i rozwalają małżeństwa, zabierają dzieciaki ojcu. ten wkurwiony najwyżej w pysk strzeli ale zawsze znajdzie się taki co sięgnie po"mocniejszy argument". ALE CZY TU ZASZEDŁ TEN SCHEMAT>> czy po prostu kolesiowi odbiło i zaszlachtował rodzinę nożem jak prosiaki ot tak bez powodu?? czas pokaże

canicattinese 

Wysłany: Pon Sie 15, 2011 12:17 am   

Nie wydaje mi sie zeby jakis zulik szlachtowal ludzi w ilosci hurtowej ,zazwyczaj do takich sytuacji dochodzi w czasie pijackich klotni i ofiara jest tylko jedna ,musialo stac sie cos innego ,zreszta to nie miejsce i czas na tego typu spekulacje ,wedlug oficjanego stanowiska prasy nie zyje trojka dzieci.Jedyna rzecza ktora teraz mozna zrobic to zachowac chwile ciszy ,anie targowac sie i spekulowac jak glupie przekupy na targu.

madzik

Wysłany: Pon Sie 15, 2011 10:24 am   Wieczne odpoczywanie :(:(

wieczne odpoczywanie:(
Straszna wiadomosc ....[******]

coOLOser 

Wysłany: Pon Sie 15, 2011 5:28 pm   

Również uważam, że to nie czas i miejsce aby spekulować i wymyślać scenariusze. To czas żeby się zastanowić jaką społecznością jesteśmy i w jakiej żyjemy, a mam na myśli tzw. znieczulicę społeczną, mimo że widzimy na własne oczy, że dzieje się komuś krzywda nie potrafimy (boimy się?nie wiem) nic zrobić, w żaden sposób zareagować. Motto, że dzieje się komuś źle to mi nie i mam to w nosie, wydaje się być widoczne na każdym kroku. Nie ma jedności, nie ma poczucia przynależności do grupy społecznej jaką stanowimy. Każdy sobie rzepkę skrobię i wszystko ma w du... do momentu, aż go samego nie spotka jakieś nieszczęście. Żal mi tych duszyczek, które nie były niczemu ani nikomu nic winne. Łza się kręci w oku......................

canicattinese 

Wysłany: Pon Sie 15, 2011 6:50 pm   

Dokladnie ,chm ,mieszkalem kupe czasu w karajach basenu morza srodziemnomorskiego i tam jest po prostu rzecza niemozliwa aby przejsc obok kogos obojetnie.Wiekszosc naszego kregu kulturowego ma niestety ta wredna ceche udawania ze niczego nie widzimy,wszystko musi byc piekne i ladnie poukladane ,ot tak taki reklamowy model zycia ,ale niestety zycie samo w sobie nie jest pieknie poukladane a miara naszego czlowieczenstwa jest to w jak duzym stopniu i z jakim zaangazowaniem potrafimy i chcemy pomoc drugiemu. Coz w coniektorych przypadkach to nie tylko puste wielkie slowa spowodowane przemysleniami o tym co sie stalo ale zwykla codzienna filozofia zyciowa niektorych ludzi. Jezeli kogos obchodzi tylko koniec wlasnego nosa i jest z tym szczessliwy to jego rzecz ,tylko ciekawe co stanie sie kiedy zycie postawi go w jakiejs trudniejszej sytuacji.
Ostatnio zmieniony przez canicattinese Pon Sie 15, 2011 6:51 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Marceli 

Wysłany: Pon Sie 15, 2011 9:39 pm   

"-I would like to shoot them all - lady sad, guy only nodded with his head - yes, you are right my love" - zdzisiaj u fryzjera. I to się nazywa odpowiedzialność zbiorowa.

Odpowiedz do tematu