|
Forum Polonii
Polish Community Forum
|
Choose language:
|
Masakra na wyspie Jersey... |
| Autor |
Wiadomość |
wiech
|
Wysłany: Czw Sie 25, 2011 8:31 pm
|
|
|
[cytat] "...a jeżeli Damian był torturowany psychicznie od dłuższego czasu ??? Przez żonę, przez teścia, przez otoczenie bliskie tej kobiety ???..." [cytat] - jak można coś takiego insynuować???
Teść tego szajbusa (mój jedyny brat zresztą) mieszkał kątem u tej rodziny i zginął prawdopodobnie, dlatego, że bronił swej ukochanej córeczki (...jaka by ona nie była...) lub swoich wnucząt. Do tej pory nie mogę się z tym pogodzić, no, bo jak wytłumaczyć fakt zarżnięcia własnych (podobno ukochanych) niewinnych dzieciaczków, albo zupełnie niewinnych, obcych osób (koleżankę z córką)...
Nie wiem, czy dobrze trafiłem z tym forum, ale za jego pośrednictwem chciałem podziękować za wszystkie słowa współczucia wszystkim naszym emigrantom na tej, zapomnianej przez Boga wyspie, za wszelką niematerialną i materialną pomoc, za uczestnictwo w uroczystej mszy (dokładnie tydzień temu).
Jeśli jesteście wierzący - pomódlcie się za spokój ich dusz lub choćby zapalcie świeczkę "ku pamięci".
Szukam młodego Polaka-mechanika samochodowego, który pomagał w utrzymaniu jako takiej kondycji auta mojego brata. Wiem, że w szczególny sposób zwracał się do niego... Może się odezwie do mnie...?
Kochani, jeszcze raz dziękuję za wszystko - mam tu na myśli naszych wszystkich rodaków, których los rzucił na tą wyspę, jak i rodzimych mieszkańców Jersey, przerażonych ogromem tej tragedii - czuję ten Wasz ból i współczucie, które choć trochę koi tą przeogromną dziurę w moim sercu. Na Skype'ie ciągle mam adres ".Marek G", ale wiem, że już nigdy po drugiej stronie nie usłyszę JEGO głosu... Pamiętajcie o tej tragedii i może pomyślcie czasem, że forsa (mamona) to nie wszystko, co liczy się w życiu... |
|
|
|
 |
|
|
shelby3001
|
Wysłany: Czw Sie 25, 2011 9:46 pm
|
|
|
oto co portal informacyjny "POLScott 24" opublikowal z dniem 25 sierpnia 2011:
Hipokryzja polskiej społeczności w Jersey sięgneła zenitu … potrzebna jest publiczna debata o stanie moralnym i etycznym polskich emigrantów !! O roli kościoła w rozwiązywaniu problemów i zapobieganiu kolejnym takim przypadkom ! Dziś jak też zaraz po tragedii , polacy pokazali jak bardzo się ”przejeli” losem zamordowanej rodziny , szkoda tylko że wcześniej robili całkiem coś innego ! Obłuda zapyta ktoś ? Nie da się ukryć , trwają dziennikarskie poszukiwania kochanka zamordowanej Izabeli Rzeszowskiej , internauci wygberali stosy wpisów erotycznych z netu , gdzie obie nieboszczki podawały się za ”panny do wzięcia” !
wedlug POLScott 24 Damian Rzeszowski zarejestrowany jest tutaj na forum jako SELEVEN |
| Ostatnio zmieniony przez shelby3001 Sro Sie 31, 2011 4:33 pm, w całości zmieniany 4 razy |
|
|
|
 |
kocislawa
|
Wysłany: Pią Sie 26, 2011 12:15 am
|
|
|
| Prosze sobie nie zawracac glowy wyzej zacytowanym artykulem. Jego autorem jest jakis kiepski sensata, ktory ewidentnie ma problem z poukladaniem swoich mysli, z wyciaganiem sensownych wnioskow i z kontrola emocji. Szkoda czasu na czytanie podobnych bredni. |
|
|
|
 |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Szkolenia bhp Wrocław |
Szkolenia PPOŻ |
Audiobooki |
wyspa Jersey | Logo dla firmy
• opał • oczyszczalnie ścieków • domy drewniane • dom weselny • sztolnie kowary |