|
Liberation Station :) |
| Autor |
Wiadomość |
radiaga

Dołączył: 13 Mar 2007 Posty: 196 Skąd: St. Helier (z Warszawy)
|
Wysłany: Pon Lis 05, 2007 10:21 pm Liberation Station :)
|
|
|
No szok jaki przeżyłem parę dni temu jak szukałem autobusu był tak wielki, że obiecałem sobie, że po powrocie muszę się podzielić refleksją na forum
Mam na myśli oczywiście nowy dworzec autobusowy.
O jak babcię kocham dosłownie
Jak wszedłem do środka to mi się buzia prze kilka minut nie chciała zamknąć, a jak otworzyły się drzwi do autobusu to mało się nie spóźniłem - tak długo szukałem szczęki
Przypomniała mi się duskusja sprzed kilku tygodni, jak to na Jersey nie ma żadnych inwestycji
No i faktycznie - nie jest to stadion na 120,000 miejsc, ani lotnisko wahadłowców kosmicznych, że o sztucznej wyspie dla o90 nie wspomnę
Ale ten dworzec - jest dosłownie rewelacyjny - BRAWO
I jeszcze jakby uwzględnili w budżecie uregulowanie tej śmierdzącej plaży - to by było miodzio Chociaż zimą śmierdzi zdecydowanie mniej |
_________________ Pozdrawiam,
Radek
(w GG jestem w godzinach pracy - znaczy do 17) |
|
|
|
 |
|
|
Rafal_D
Pomógł: 2 razy Dołączył: 20 Mar 2007 Posty: 234 Skąd: Najstarsze miasto w Polsce
|
Wysłany: Sro Lis 07, 2007 9:27 pm
|
|
|
Dworzec rzeczywiscie spoko:)
Wzorowany chyba troche na lotnisko jak dla mnie;)
A co do plazy... Jak zobaczysz zielony piasek to uciekaj... Wali jak gnojownik... Pewnie dlatego tez,Fasolki uzywaja tego do nawozenia pol.
Zdrowia |
|
|
|
 |
radiaga

|
Wysłany: Pon Lis 12, 2007 10:40 pm
|
|
|
aaaaa..... nie wiem czy się cieszyć, czy zgrzytać zębami...
Właśnie w TV usłyszałem, że ten duży parking przy Waterfront zniknie całkowicie przykryty biurowcem. A cała trasa - ta która teraz jest pod rondem pogrąży się jeszcze bardziej pod ziemię - i na znacznie dłuższym odcinku (ma siakiś podziemy pająk powstać).
A całość - bagatela - spowoduje zablokowanie tej arterii na ... 3 lata...
Maatko kochana... |
Radek
|
|
|
 |
|
|
o90
|
Wysłany: Wto Lis 13, 2007 6:57 am
|
|
|
przezylismy permity
przezyjemy i to |
|
|
|
 |
radiaga

|
Wysłany: Czw Lis 15, 2007 6:34 pm
|
|
|
No... we wczorajszej gazecie była ulotka na temat tego nowego projektu... ho-ho-ho-ho... strach się bać
A w dzisiejszej znowu jakiś generator / elektrownia pływowa, czy cuś (jednym okiem zobaczyłem tylko)...
Jak tak dalej pójdzie to i kosmodromu się dorobimy |
Radek
|
|
|
 |
guess_who...???

|
Wysłany: Pią Lis 16, 2007 11:27 pm
|
|
|
odpowiedz w temacie :arrow: nowy dworzec autobusowy rzeczywiscie piekny, moim zdaniem powinien zostac otwarty wczesniej w sezonie, poprzedni byl malo reprezentacyjny, rozumiem wiec zachwyty >>radiaga<< szczegolnie porownujac z realiami polskimi, naszymi czesto zimnymi, wietrznymi, z wyjetymi zywcem zPRL-u ''standardami'' :arrow: widze swoj rodzimy dworzec..brrr
aaaa i historia siedze w sobie w cieple pazdziernikowe popoludnie na laweczkach..na Placu Wolnosci (jak to ladnie brzmi ) podchodza do mnie dwie rodaczki z niezbyt rozgarnietymi minami
i cyt ''Sorry Liberation station???'' niby trzy proste slowa..pozbawione jednak uprzejmego zwrotu i takiegoz wydzwieku..niemowiac juz o sposobie w jakim zostaly one wypowiedziane..no coz..wskazalam grzecznie blyszczacy budynek znajdujacy sie w zasiegu wzroku..i malej odleglosci..no nestety teraz moj komunikat okazal sie niezbyt czytelny, nie wspomnajac o wielkim napisie=tytule, udzielilam wiec bardziej czytelnych wskazowek...po czym rozstalam sie z paniami, ktore widocznie bardzo sie spieszyly bo nie uslyszalam nawet dzieki lub tenkju
czy jestem zlosliwa |
_________________ wazne sa tylko te dni ....ktorych jeszcze nie znamy |
|
|
|
 |
|
|
Yankee

|
Wysłany: Sob Lis 17, 2007 2:29 am hahahaha
|
|
|
Ani zdna zlosliwosc ani co zwyklea prosba...tylko ze nie uslyszlas czirs hahahha
Takie juz jest zycie mimo tego pieknego gmachu wylanego zlotem pelnego cudow zwanego niebieskimi aniolami (dennis) ktore cie poniosa gdzie cie tylko mysli poniosa:):):) zyba sie uleje ze smiechu :D:D |
|
|
|
 |
guess_who...???

|
Wysłany: Sob Lis 17, 2007 10:50 pm Re: hahahaha
|
|
|
| Yankee napisał/a: | | ktore cie poniosa gdzie cie tylko mysli poniosa:):):) |
hmmm to moze byc interesujace
mysle ze jednak jestem zlosliwa bo przy okazji tego zdarzenia nasunely mi sie pewne skojarznia--refleksje dotyczace Polakow na wyspie, a ze popoludnie sprzyjalo reflekscjom..a takze czyjes spoznienie moglabym swoje dodac... |
_________________ wazne sa tylko te dni ....ktorych jeszcze nie znamy |
|
|
|
 |
matilda
Pomógł: 3 razy Dołączył: 08 Lut 2008 Posty: 284 Skąd: St. Helier obecnie
|
Wysłany: Sob Mar 08, 2008 5:55 pm
|
|
|
Liberation Station jest urocza, rzeczywiscie, ale bardzo na pokaz postawiona... Ostatnio korzystalam z autobusu ok. 2 mies.temu, dochodzila ledwie 7 (pm) godzina, ale na dworze ciemno, wieje i pada... Weszlam wiec do srodka cieszac sie, ze nareszcie nie trzeba marznac na wietrze.. Nie na dlugo jednak, bo pan ochroniarz uprzejmie mnie poinformowal, ze o 7 zamykaja budynek i musze sobie postac na zewnatrz! wiec zastanawiam sie po co to wszystko! Przeciez autobusy kursuja do 11.30 pm! (ze 2 w kazdym razie)
Mam nadzieje, ze to sie zmienilo bo jutro wybieram sie nocnym autobusem do St. Aubins..... (ale poprzednio to nie byla niedziela). |
|
|
|
 |
|
|
|
|