Forum Polonii Strona Główna Forum Polonii
Polish Community Forum

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
Choose language:

Poprzedni temat «» Następny temat
Internet z SURE , jest dobry ?? ktos moze ma??
Autor Wiadomość
kamil s.

Wysłany: Sro Mar 12, 2008 6:36 am   Internet z SURE , jest dobry ?? ktos moze ma??

interesuje mnie przewaznie na komputerze stacjonarnym , mozna porownac SURE Z jersey telecom ??

matilda

Wysłany: Sro Mar 12, 2008 8:55 am   

Ja mam 'portable USB modem' z C&W ale podlaczony do laptopa. Mam od ponad 4 tygodni, nie narzekam, choc przyznam, ze co drugi wieczor 'naprawiam' polaczenie kilka razy w ciagu np. 3 godzin... Ale to zabiera pol minuty.. Poza tym jest OK! Polecam.

beat_ka

Wysłany: Sro Mar 12, 2008 1:23 pm   

Hej, a czy mozesz mi napisać matilda ile Cię ta przyjemność kosztowała bądz kosztuje i czy mozna to dostac w c&w na king street??? Dzięki za inf.

matilda

Wysłany: Sro Mar 12, 2008 11:25 pm   

Jesli masz kontrakt na komorke z C&W to bedzie cie to kosztowalo £25 miesiecznie, ale jesli nie - to £25 na miesiac + £30 za to male urzadzenie (portable USB modem). £30 placi sie oczywiscie jednorazowo. Dla mnie jest ok, bo mialam kontrakt a te £25 rozklada sie na 2 osoby (w moim 'gospodarstwie domowym :-) . Zapomnialam wspomniec, ze jest ograniczenie jesli chodzi o ilosc sciaganych z internetu rzeczy... I to ograniczenie jest wieksze niz np. w JT... No i oczywiscie mozna to cos podlaczyc tylko do jednego komputera na raz... Wiec jesli masz 2 w domu to jedna osoba moze korzystac 'na raz'...
Mimo wszystko mnie sie to podoba :-) ! Mozna to zabrac do innego kraju i korzystac tez, ale z roaming-iem to bedzie kosztowalo slono.
Tak - mozna to dostac na King Street, w sklepie Sure.

jack

Wysłany: Czw Mar 13, 2008 6:59 am   hej

a możesz jeszcze podać na jak długi okres masz kontrakt na ten internet?
pozdrawiam

matilda

Wysłany: Czw Mar 13, 2008 2:27 pm   

Na rok. :-)

beat_ka

Wysłany: Czw Mar 13, 2008 3:07 pm   

Dzięki za szczegółowe info;))) o to mi chodziło. Mam komorke na kontrakt ale konczy mi sie w maju więc muszę czym prędzej pomyslec co chcę zrobić.
Ale fajna sprawa z tym. Pozdrawiam :dancing6:

kamil s.

Wysłany: Czw Mar 13, 2008 9:28 pm   

dzieki za odpowiedzi , a moglabys napisac ile np filmow mozesz sciagnac miesiecznie i czy mozesz uzywac neta bez ograniczen?

matilda

Wysłany: Czw Mar 13, 2008 10:29 pm   

Te pytania sie nigdy nie skoncza!!? Zartuuuje! ;-) Moge sciagnac 10GB miesiecznie, nie wiem ile to filmow bo nigdy nie sciagalam filmow... mysle, ze niewiele... Na ulotce mam napisane, ze moge wyslac tysiace emaili :-) i sciagnac setki utworow muzycznych i 'krotkich filmow' - cokolwiek mieli na mysli...

matilda

Wysłany: Czw Mar 13, 2008 10:30 pm   

A na necie zdarza mi sie siedziec w porywach do 3 h, a i polskiego radia slucham pasjami... czasem 5-6 h sobie leci bez przeszkod.

matilda

Wysłany: Czw Mar 13, 2008 10:32 pm   

Oh, mozna sciagac wiecej niz 10GB ale za oplata extra. Nie wiem ile extra bo jeszcze nie zdarzylo mi sie przekroczyc.

matilda

Wysłany: Czw Mar 13, 2008 10:33 pm   

Oczywiscie trzeba miec naprawde dobry sygnal C&W w domu bo inaczej bedzie przerywac...

kamil s.

Wysłany: Pią Mar 14, 2008 1:18 am   

dziekuje bardzo za odpowiedz

matilda

Wysłany: Pią Mar 14, 2008 10:35 am   

Ależ proszę bardzo! :mrgreen:

bdamianus 

Wysłany: Czw Kwi 24, 2008 1:07 pm   

Wszystko ładnie pięknie :) Ale małą poprawkę dorzucę... Można cieszyć się internetem z 'wtyczki' usb na 2 komputerach na raz... Nic trudnego.

Również mam internet z C&W i używam go równocześnie na laptopie jak i desktop pc - bez problemowo.

Kruczek w tym, że połączenie dzielone jest wtedy pomiędzy 2 komputerami co może obniżyć transfer na każdym z kolei.

Ja na szczęście nie mam żadnych problemów i dzielę abonament na pół ;)

Pozdrawiam.

Odpowiedz do tematu