Forum Polonii Strona Główna Forum Polonii
Polish Community Forum

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
Choose language:

Poprzedni temat «» Następny temat
Duchy potwory, diably, zjawiska para nomalne
Autor Wiadomość
agneskrk 

Wysłany: Nie Lis 22, 2009 9:31 pm   Duchy potwory, diably, zjawiska para nomalne

:shock: Niedawno dotaralam na Jersey. Kazdego dnia dowiaduje informacji dotyczacych duchow jersey, wiele osob opowiada mi rozne historie czasami niewiem czy w to uwierzyc.. Spotkalo Was cos podobnego lub znalezlisie sie w sytuacji ze widzieliscie duchy lub niestworzone postacie! czekam na odpowiedz! :google2:

canicattinese 

Wysłany: Nie Lis 22, 2009 10:53 pm   

Hahaha,juz zycie samo w sobie mnie straszy,nie potrzebuje duchoew i horrorow,hehehe

tomjersey

Wysłany: Nie Lis 22, 2009 10:56 pm   

:ok: :ok: Niestety to prawda ale nie wszystkie duchy sa szkodliwe nawet w pewnej sytuacji pomocne ja widziałem na wlasne oczy w pubie jednego wchodzacego do kuchni bez kitu,takze ten temat jest bardzo obszerny i mozna o tym opowiadac w nieskonczonosc.pozdrawiam

canicattinese 

Wysłany: Nie Lis 22, 2009 11:13 pm   

A moge zapytac ile wtedy wypiles? :drinking66: ?,hahaha tez tyle spruboje, :laugh: Moze znajdzie sie jakis ktory za mnie kase bedzie zarabial :jawa: :bravo:

Marceli 

Wysłany: Sro Lis 25, 2009 11:41 pm   

Po zmroku nikt normalny nie wychodzi tu z domu...

matilda

Wysłany: Czw Lis 26, 2009 12:04 am   

:boisie:

BlackMamba 

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Czw Lis 26, 2009 7:09 am   

http://www.bbc.co.uk/jers...ost_bride.shtml więcej mrocznych historii na tej samej stronie w zakładce "see also" po prawej stronie, ciekawe :jawa: :boisie:
Ostatnio zmieniony przez BlackMamba Czw Lis 26, 2009 7:14 am, w całości zmieniany 1 raz  

matilda

Wysłany: Czw Lis 26, 2009 5:26 pm   

Ok, to sobie poopowiadajmy historyjki... Ja slyszalam od co najmniej 4 osob pracujacych w jednym duzym hotelu w St. Helier, ze po ich staff housie blaka sie duch malej dziewczynki. Jesli zapyta sie kogokolwiek ze starszych pracownikow, to nawet 2 z nich twierdzi ze ja widzialo na wlasne oczy. Nie wiem niestety czemu ona sie tam blaka. :mysli:

BlackMamba 

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Pią Lis 27, 2009 6:56 am   

No właśnie, na Jersey wszędzie coś się czai, od znajomej pielęgniarki słyszałam, że w szpitalu też coś się błąka, ona nawet sama podobno na nocnym dyżurze widziała....uuuuuuuu.
Zastanawia mnie też tan cały "Diabelski Hall" o co tam w ogóle chodzi?
A wiecie, że akcja filmu "Inni" z Nicole Kidman rozgrywa się na Jersey, w roku 1945? Ciekawe czy jakieś zdjęcia były tu kręcone?
p.s. szukałam, szukałam i znalazłam "Pomimo, że akcja filmu rozgrywa się na Jersey, Amenabar (reżyser) i jego producenci zdecydowali kręcić w staroangielskim dworze koło Santander - miasta na atlantyckim wybrzeżu Hiszpanii i w madryckich halach dźwiękowych"

zresztą gdyby kręcili to na Jersey, to zaraz chodziłyby pielgrzymki turystów do tego domu ;-) no i byłaby to jakaś atrakcja, a tak... nic, a szkoda
Ostatnio zmieniony przez BlackMamba Pią Lis 27, 2009 7:13 am, w całości zmieniany 1 raz  

agneskrk 

Wysłany: Nie Gru 27, 2009 8:45 am   

Ja przesiedzialam troche w jednej z wiekszyk firm gdzie praowali ludzie ktorzy na codzien spotykali sie z dziwnymi zjawiskami.
1) znajomy pracuje w hotelu w nocy jako menager robi zestawienieitp. i widzial w lusteku 2 razy czarna postac bez twarzy zamknol oczy i potem zniknela.
2) kilka dziewczat opowiadalo mi ze w hotelu samo radio sie wlaczalo, napisy byly na scianach lub tupalo.
3) inna osoba opwiadala ze mieszkala w domu i na poczatku tupalo i szuralo cos na strychu, czasem jak szedl w nocy sie zalatwic sama spuszczala sie woda, lub widzial postacie w kapeluszu chodzace po ogrodzie wszystko z czasem sie nasilalo, nie wracala do domu bo poco wola pic z kolegami zostawial swoja dziewczyne w tym domu ona zeby realnie nie myslec opijala sie i szla spac wkancu wyprowadzili sie z tamtad, wprowadzily sie jakies dziewczyny tez dzialy sie dziwne rzeczy kiedy one tam mieszkaly czasem nie mogly dostac sie do domu bo kiedy ruszaly klamka lub kluczem tak jakby ktos z drugiej strony trzymal wiec spaly przed drzwiami... to tak kilka informacji ktorzy ludziska mii przekazali.

Moze w tym cos jest mysle ze czesc napewno jest prawda, moze ktos wierzyc lub nie.
Ci ktorzy sie smieja po jakims czasie kiedy ich to spotka bedzie inaczej. Ja mysle ze wierze te opowiadania umacniaja mnie w tym bo widzialam z jakim strachem opowiadaly mi te osoby wqiec czlowiek po czesci moz4e byc na to przygotowany choc zdaje sobie sprawe ze moze byc taka sytuacja z zaslkoczenia, a strach ma wiekie oczy!

o90

Wysłany: Wto Gru 29, 2009 1:14 am   

Nie chcialbym wybiegac przed szereg ale zarowno u mnie jak u mojego kolegi
pojawia sie na ramach okien dziwna pleśń ktora mowi
i co charakterystyczne zarowno moja jak i jego ciocia ma na imie Elzbieta
co dziwne mamy inne zainteresowania kulinarne, ja przepijam a on nigdy.
Pleśń w dni parzyste spiewa Międzynarodówkę co bywa nieco uziażliwe, szczegolnie w świeta kościelne
poza tym pleśń nie jest dokuczliwa i poslusznie odbija sie w lusterku, każdego pierwszego dnia miesiaca dostarcza odcinek renty.
Co gorsze, dziasła moje siąsiadki nie są podatne na ową pleśń
w sumie nic dziwnego
wyssała antykomunizm z mlekiem matki
Tu przerwał, lecz róg trzymał, wszystkim się zdawało :bath2:

matilda

Wysłany: Wto Gru 29, 2009 1:35 pm   

:rotfl:

w duchy nie wierzysz!?! kiedys sie przekonasz...

canicattinese 

Wysłany: Wto Gru 29, 2009 10:49 pm   

Hehehe,ta plesn tez widzialem,strasznie drze morde jak wodki brak :punk16: :punk16:

matilda

Wysłany: Wto Gru 29, 2009 10:58 pm   

I biale myszy ganiaja po scianach? :P

Ale ludzie, przeciez wszyscy sie uczylismy o teorii kwantowej, budowie atomu itp. a one jak nic sugeruja istnienie paralernych swiatow!
Nie trzeba sie upijac, zeby w duchy wierzyc...

Zeby nie byc goloslowna, przytocze co wlasnie czytam i o fizyce kwantowej: ''Czastki elementarne sa bezposrednio polaczone ze soba na poziomie, ktory wykracza poza czas i przestrzen''. Interesting..............

Polecam 'Atom, clash of the titans' , mozna ogladnac na Youtube w 5 czy 6 czesciach. :) I swaty rownolegle nie wydadza sie takie niedorzeczne... :okok:
Ostatnio zmieniony przez matilda Wto Gru 29, 2009 11:54 pm, w całości zmieniany 2 razy  

o90

Wysłany: Czw Gru 31, 2009 2:41 am   

sluszna uwaga TEORIA kwantowa i SUGERUJA istnienie

gdyby duchy istnialy
po jasna cholere straszylyby ludzi ?
po kiego grzyba wloczylyby sie smetnie po starych zamkach czy innych zasranych lokacjach
zamiast siedziec na plazy na Karaibach i grzmocic wesole trunki o innych wesolych rzeczach nie wspomne

logika niestety zabija bajke o duchach

z kazdym ze zmarlych czlonkow rodziny i znajomych mam uklad ze da cynk o liczbach na Totolotka

i co ? jajco :easter_bunny: :jawa:

Odpowiedz do tematu