Forum Polonii Strona Główna Forum Polonii
Polish Community Forum

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
Choose language:

Poprzedni temat «» Następny temat
Duchy potwory, diably, zjawiska para nomalne
Autor Wiadomość
matilda

Wysłany: Czw Gru 31, 2009 1:51 pm   

Logika czesto ma sie nijak do zycia w ogole... Poza tym w logice istnieja paradoksy i takie tam, wiem bo ja studiowalam. :razz:
A duchy najczesciej nie maja na mysli nas straszyc, tylko tak niechcacy wychodzi. Sa po prostu uwiklane w ten nasz swiat dluzej niz by chcialy... A na pewno wolalyby istniec rownolegle i sie nie wtracac. :]

evita 

Pomogła: 5 razy
Wysłany: Czw Gru 31, 2009 2:51 pm   

podzielę sie swoimi informacjami w tej dziedzinie :D

od niedawna wprowadzilam sie do nowej kamienicy , fajna chata plesni BRAK , szczurow BRAK , no szok prawie idealnie ,az do pewnej nocy kiedy po tygodniu za sciana sypialni 2 potwory, ]:) diably wcielone , chodzacy za dnia zaczeli "towary" obracać :) i muzyczke sobie puszczać, co dziwne przejawiali najwyższą aktynosc tylko po godz 12am

swoja droga dzieki chlopaki za wyrozumialosc !!!!!!! ,pewnie przeczytacie po sylwestrowym kacu :)

wiec moim zdaniem te duchy zjawy czy jakkolwiek to wyssane z palca historie ludzi z delirium po licznych libacjach w lokalnych pubach :glupek:

pozdrawiam i udanego sylwestra :*

matilda

Wysłany: Czw Gru 31, 2009 4:15 pm   

Eh, 'wiecej jest rzeczy w niebie i na ziemi, niz sie snilo waszym filozofom' !!

evita 

Wysłany: Pią Sty 01, 2010 1:19 am   

bez obrazy matylda ,ale te czary mary, duchy, diably i potwory to nic innego jak wykreowane przed ludzka podswiadomosc leki przed czyms lub samym soba :) mowisz ze studiowalas cos tam o duchach to powiedz co to bylo ??? i na jakich studiach ucza wiary w buuuuu duchy ? w syminarium ? ja skonczylam psychologie gdzie byly elementy filozofii i u nas tego jakos nie wykladali ( tak coby sie studiami pochwalic ,a co ;D ) sledze forum polonijne prawie od samego poczatku i widze , ze latwo personalizujesz sie z dziwnymi swiatami nierzeczywistymi ktore pod obrone sie nie kwalifikuja ( dzis jest nowy rok i moze bez sensu slowa dobieram) ale o co mi chodzi , nie bierz tego personalnie moze to zdanie z drugiej strony barkady ale zauwazylam , ze lubisz wpadac w skrajnosci ! przyklad z forum o pork&cheese ? kobieto dlaczego ?

p.s. slyszalam juz mase opowiesci na ten temat ,ale dopiero jak sama na wlasne oczy to zobacze ,przyznam ci racje, taki ze mnie Tomasz niewierny ( przeciez moge )

happy new year :*

matilda

Wysłany: Pią Sty 01, 2010 9:20 pm   

Szczéliwego Nowego Roku przede wszystkim!!! :D

Nie mówiam, że studiowałam coś o duchach... tylko prywatnie ;) A oficjalnie - filozofię z elementami psychologii. A jak już filozof w duchy wierzy to coś znaczy! :) Ba! ostatnio czytałam o znanych fizykach, którzy twierdzili, że nie da się udowodnić, że śwaty równoległe nie istnieją! Fascynujące... A to z powodu istnienia antymaterii.
Owszem, utorzsamiam się z innymi światami, ludzmi, itp. bo sama jestem nie z tego świata ;D ! A ty jesteś jakaś przyziemna strasznie, bez obrazy. (może to dla ciebie komplement?)
Moje poglądy nie są skrajne, tylko mam bardziej otwarty umysł; dopuszczam istnienie rzeczy których nie widać oraz akceptuję ludzi, którzy na pierwszy rzut oka od nas 'odstają'. Wszyscy myślący inaczej od ciebie 'popadają w skrajności' ?

evita 

Wysłany: Pią Sty 01, 2010 11:45 pm   

A ja tam swoje wiem :D diabel istnieje - to moj szef w pracy , potwory na jersey to za dnia grasuja :) a reszta da sie logicznie wytlumaczyc ! dziekuje za komlement ( ktory mial nim nie byc ) a owszem jestem strasznie przyziemna ja to nazywam realizm konsumpcyjny , bo jakos mi z tej para wiary nic dobrego nie przydarzylo sie :D numerow totka nie podali , przyszlosci nie przypowiedzlieli , a jak oblok pary ze studzienki buchnie nie wpadam w panike i nie upatruje w nim sil nieczystych :) Moje gratulacje dla rezysera INNYCH bo namieszal w glowach - taka jego rola 8) zaraz pewnie pojawi sie temat ze za 2 lata koniec swiata :wysmiewacz: bo chora wiara w przepowiednie ;)

Moj umysl jest otwarty na rzeczy logiczne , namacalne(np w portfelu) i przede wszystkim ucze sie obserwujac i jakos dotychczasowe tezy sie potwierdzaja a 98%

nie oczekuje ze wszyscy beda mysleli podobnie jak ja bo bylo by strasznie nudno :unhappy: ale czasami trzeba WLASNIE ten umysl szerzej otworzyc , wzrok wyostrzyc i posluchac innych przedwczesnie wydajac opinie

Oczywiscie wszystkim ktorzy w realu widzieli diably ,demony , duchy i etc gratuluje , jednakze moim zdaniem to poczatki schizofrenii maniakalno -paranoidalnej ALE to moje PRYWATNE zdanie

pozdrawiam :*

matilda

Wysłany: Pią Sty 01, 2010 11:55 pm   

No tu się zgodzę, że byłoby nudno gdyby wszyscy myśleli podobnie. Nie rozumiem tylko tej części: ale czasami trzeba WLASNIE ten umysl szerzej otworzyc , wzrok wyostrzyc i posluchac innych przedwczesnie wydajac opinie ...? czy tu do mnie pijesz? jeśli tak to nie wiem o jaką opinię chodzi... :bezradny:

canicattinese 

Wysłany: Sob Sty 02, 2010 3:46 am   

A skad wiesz ze nie zakladaja sie o tezszse szlachetne(blelele) plazowe trunki na karaibach,ilu smiertelnym ludziom dadza nasrac w gacie,hehehe ;D :cfaniak:

matilda

Wysłany: Sob Sty 02, 2010 6:12 pm   

Tego nie wiem na pewno, ale podejrzewam ze duchy nie mysla w takich kategoriach jak my... :nie:
Ostatnio zmieniony przez matilda Sob Sty 02, 2010 6:13 pm, w całości zmieniany 1 raz  

evita 

Wysłany: Sob Sty 02, 2010 11:22 pm   

A czym mysli DUCH???? przeciez mu robale mozg wyjadly ???? anatomia czlowieka wskazuje na to ze po smierci cialo gnije :( to co niby mysli za ducha ?

A z tym szerszym otwieraniem glowki to chodzi mi o przesledzenie FAKTOW popartych dowodami - naukowymi raczej , a nie opieranie sie na slawnej gazecie "Skandale" czy tez programowi "Nie z tego swiata" :roll: im skacze naklad , czy ogladalnosc , a co niektorzy powielaja te brednie :,

Sorry ale jakos nie chce mi sie wierzyc ze jakis duch jerseyowczyka siedzi u mnie na kanapie i sie patrzy jak sie po tylku drapie :? masakra jakas :boisie:

Ale kazdy wierzy w to co chce . Przeciez to forum i kazdy moze sie wypowiedziec nawet taki niedowiarek jak ja ;D
Ostatnio zmieniony przez evita Sob Sty 02, 2010 11:23 pm, w całości zmieniany 1 raz  

matilda

Wysłany: Sob Sty 02, 2010 11:55 pm   

Duch jest najprawdopodobniej nie sklada sie z materii wiec brak mozgu nie przeszkadza mu w mysleniu. :mrgreen:
Nie czytuje Skandali i nie ogladam Nie z tego swiata. Po raz 3ci polecam naukowy program Atom - clash of the titans - np. ale nie tylko. Wiem ze swobodnie sobie tlumacze to co tam powiedziano, i troche z przymrozeniem oka, ale juz sam fakt ze my oraz caaaaly swiat skladamy sie bardziej z pustki niz z materii jest dziwaczny i zagadkowy.... A wy sobie dworujecie z powaznych tematow ! :nono:

Odpowiedz do tematu