|
Forum Polonii
Polish Community Forum
|
Choose language:
|
Duchy potwory, diably, zjawiska para nomalne |
| Autor |
Wiadomość |
matilda
Pomógł: 3 razy Dołączył: 08 Lut 2008 Posty: 284 Skąd: St. Helier obecnie
|
Wysłany: Czw Gru 31, 2009 1:51 pm
|
|
|
Logika czesto ma sie nijak do zycia w ogole... Poza tym w logice istnieja paradoksy i takie tam, wiem bo ja studiowalam.
A duchy najczesciej nie maja na mysli nas straszyc, tylko tak niechcacy wychodzi. Sa po prostu uwiklane w ten nasz swiat dluzej niz by chcialy... A na pewno wolalyby istniec rownolegle i sie nie wtracac. |
|
|
|
 |
|
|
evita

Pomogła: 5 razy Dołączyła: 26 Mar 2007 Posty: 150 Skąd: warszawa
|
Wysłany: Czw Gru 31, 2009 2:51 pm
|
|
|
podzielę sie swoimi informacjami w tej dziedzinie
od niedawna wprowadzilam sie do nowej kamienicy , fajna chata plesni BRAK , szczurow BRAK , no szok prawie idealnie ,az do pewnej nocy kiedy po tygodniu za sciana sypialni 2 potwory, diably wcielone , chodzacy za dnia zaczeli "towary" obracać i muzyczke sobie puszczać, co dziwne przejawiali najwyższą aktynosc tylko po godz 12am
swoja droga dzieki chlopaki za wyrozumialosc !!!!!!! ,pewnie przeczytacie po sylwestrowym kacu
wiec moim zdaniem te duchy zjawy czy jakkolwiek to wyssane z palca historie ludzi z delirium po licznych libacjach w lokalnych pubach
pozdrawiam i udanego sylwestra |
|
|
|
 |
matilda
|
Wysłany: Czw Gru 31, 2009 4:15 pm
|
|
|
| Eh, 'wiecej jest rzeczy w niebie i na ziemi, niz sie snilo waszym filozofom' !! |
|
|
|
 |
|
|
evita

|
Wysłany: Pią Sty 01, 2010 1:19 am
|
|
|
bez obrazy matylda ,ale te czary mary, duchy, diably i potwory to nic innego jak wykreowane przed ludzka podswiadomosc leki przed czyms lub samym soba mowisz ze studiowalas cos tam o duchach to powiedz co to bylo ??? i na jakich studiach ucza wiary w buuuuu duchy ? w syminarium ? ja skonczylam psychologie gdzie byly elementy filozofii i u nas tego jakos nie wykladali ( tak coby sie studiami pochwalic ,a co ) sledze forum polonijne prawie od samego poczatku i widze , ze latwo personalizujesz sie z dziwnymi swiatami nierzeczywistymi ktore pod obrone sie nie kwalifikuja ( dzis jest nowy rok i moze bez sensu slowa dobieram) ale o co mi chodzi , nie bierz tego personalnie moze to zdanie z drugiej strony barkady ale zauwazylam , ze lubisz wpadac w skrajnosci ! przyklad z forum o pork&cheese ? kobieto dlaczego ?
p.s. slyszalam juz mase opowiesci na ten temat ,ale dopiero jak sama na wlasne oczy to zobacze ,przyznam ci racje, taki ze mnie Tomasz niewierny ( przeciez moge )
happy new year |
|
|
|
 |
matilda
|
Wysłany: Pią Sty 01, 2010 9:20 pm
|
|
|
Szczéliwego Nowego Roku przede wszystkim!!!
Nie mówiam, że studiowałam coś o duchach... tylko prywatnie A oficjalnie - filozofię z elementami psychologii. A jak już filozof w duchy wierzy to coś znaczy! Ba! ostatnio czytałam o znanych fizykach, którzy twierdzili, że nie da się udowodnić, że śwaty równoległe nie istnieją! Fascynujące... A to z powodu istnienia antymaterii.
Owszem, utorzsamiam się z innymi światami, ludzmi, itp. bo sama jestem nie z tego świata ! A ty jesteś jakaś przyziemna strasznie, bez obrazy. (może to dla ciebie komplement?)
Moje poglądy nie są skrajne, tylko mam bardziej otwarty umysł; dopuszczam istnienie rzeczy których nie widać oraz akceptuję ludzi, którzy na pierwszy rzut oka od nas 'odstają'. Wszyscy myślący inaczej od ciebie 'popadają w skrajności' ? |
|
|
|
 |
evita

|
Wysłany: Pią Sty 01, 2010 11:45 pm
|
|
|
A ja tam swoje wiem diabel istnieje - to moj szef w pracy , potwory na jersey to za dnia grasuja a reszta da sie logicznie wytlumaczyc ! dziekuje za komlement ( ktory mial nim nie byc ) a owszem jestem strasznie przyziemna ja to nazywam realizm konsumpcyjny , bo jakos mi z tej para wiary nic dobrego nie przydarzylo sie numerow totka nie podali , przyszlosci nie przypowiedzlieli , a jak oblok pary ze studzienki buchnie nie wpadam w panike i nie upatruje w nim sil nieczystych Moje gratulacje dla rezysera INNYCH bo namieszal w glowach - taka jego rola zaraz pewnie pojawi sie temat ze za 2 lata koniec swiata bo chora wiara w przepowiednie
Moj umysl jest otwarty na rzeczy logiczne , namacalne(np w portfelu) i przede wszystkim ucze sie obserwujac i jakos dotychczasowe tezy sie potwierdzaja a 98%
nie oczekuje ze wszyscy beda mysleli podobnie jak ja bo bylo by strasznie nudno ale czasami trzeba WLASNIE ten umysl szerzej otworzyc , wzrok wyostrzyc i posluchac innych przedwczesnie wydajac opinie
Oczywiscie wszystkim ktorzy w realu widzieli diably ,demony , duchy i etc gratuluje , jednakze moim zdaniem to poczatki schizofrenii maniakalno -paranoidalnej ALE to moje PRYWATNE zdanie
pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|
matilda
|
Wysłany: Pią Sty 01, 2010 11:55 pm
|
|
|
No tu się zgodzę, że byłoby nudno gdyby wszyscy myśleli podobnie. Nie rozumiem tylko tej części: ale czasami trzeba WLASNIE ten umysl szerzej otworzyc , wzrok wyostrzyc i posluchac innych przedwczesnie wydajac opinie ...? czy tu do mnie pijesz? jeśli tak to nie wiem o jaką opinię chodzi... |
|
|
|
 |
canicattinese
|
Wysłany: Sob Sty 02, 2010 3:46 am
|
|
|
A skad wiesz ze nie zakladaja sie o tezszse szlachetne(blelele) plazowe trunki na karaibach,ilu smiertelnym ludziom dadza nasrac w gacie,hehehe |
|
|
|
 |
matilda
|
Wysłany: Sob Sty 02, 2010 6:12 pm
|
|
|
Tego nie wiem na pewno, ale podejrzewam ze duchy nie mysla w takich kategoriach jak my... |
| Ostatnio zmieniony przez matilda Sob Sty 02, 2010 6:13 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|
evita

|
Wysłany: Sob Sty 02, 2010 11:22 pm
|
|
|
A czym mysli DUCH???? przeciez mu robale mozg wyjadly ???? anatomia czlowieka wskazuje na to ze po smierci cialo gnije to co niby mysli za ducha ?
A z tym szerszym otwieraniem glowki to chodzi mi o przesledzenie FAKTOW popartych dowodami - naukowymi raczej , a nie opieranie sie na slawnej gazecie "Skandale" czy tez programowi "Nie z tego swiata" im skacze naklad , czy ogladalnosc , a co niektorzy powielaja te brednie :,
Sorry ale jakos nie chce mi sie wierzyc ze jakis duch jerseyowczyka siedzi u mnie na kanapie i sie patrzy jak sie po tylku drapie masakra jakas
Ale kazdy wierzy w to co chce . Przeciez to forum i kazdy moze sie wypowiedziec nawet taki niedowiarek jak ja |
| Ostatnio zmieniony przez evita Sob Sty 02, 2010 11:23 pm, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
matilda
|
Wysłany: Sob Sty 02, 2010 11:55 pm
|
|
|
Duch jest najprawdopodobniej nie sklada sie z materii wiec brak mozgu nie przeszkadza mu w mysleniu.
Nie czytuje Skandali i nie ogladam Nie z tego swiata. Po raz 3ci polecam naukowy program Atom - clash of the titans - np. ale nie tylko. Wiem ze swobodnie sobie tlumacze to co tam powiedziano, i troche z przymrozeniem oka, ale juz sam fakt ze my oraz caaaaly swiat skladamy sie bardziej z pustki niz z materii jest dziwaczny i zagadkowy.... A wy sobie dworujecie z powaznych tematow ! |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Szkolenia bhp Wrocław |
Szkolenia PPOŻ |
Audiobooki |
wyspa Jersey | Logo dla firmy
• aranźacje wystrój wnętrz • szkolenia biznesowe • Toczenie CNC • klimatyzacja Poznań • biuro podróźy mikołów |