|
Forum Polonii
Polish Community Forum
|
Choose language:
|
defraudacja PILNIE |
| Autor |
Wiadomość |
Szlonce
|
Wysłany: Pon Cze 09, 2008 1:06 pm defraudacja PILNIE
|
|
|
Mam pewien problem i licze na Waszą szybko pomoc.
Będąc w Polsce przelałem wszystkie pieniądze z konta w Barclays'ie na konto walutowe polskie. Wcześniej bez żadnego problemu mogłem się logować na konto. Jak dokonałem przelewu, wywaliło mi info że brak dostępu do konta. Napisałem meila do barclays'a, ale nic się nie odezwali. Aż do dziś. Napisali do banku, w którym mam konto w Polsce, że pieniądze które wpłynęły na konto mają zostać zwrócone,bo... pochodzą z defraudacji.
CZY KTOś JUż KIEDYś MIAł PODOBNY PROBLEM??
POMóżCIE |
|
|
|
 |
|
|
skaut
Site Admin

|
Wysłany: Pon Cze 09, 2008 7:31 pm
|
|
|
| No to łądnie się narobiło, jeszcze tego nam brakowało. |
|
|
|
 |
Szlonce
|
Wysłany: Wto Cze 10, 2008 11:49 am
|
|
|
| skaut napisał/a: | | No to łądnie się narobiło, jeszcze tego nam brakowało. |
nie za bardzo wiem o co Ci chodzi.
Dodam, że oczywiście wszystkie pieniądze były zarobione legalnie, na konto wpływały bezpośrednio od pracodawcy.
naprawdę nikt nic nie pomoże?? |
|
|
|
 |
|
|
majka
Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Sty 2008 Posty: 33 Skąd: łódź/guernsey
|
Wysłany: Sro Cze 11, 2008 5:42 pm
|
|
|
nie pierwszy ich numer
mnie jedna pani kasjerka nie chciała wypłacić moich własnych pieniędzy w gotówce tylko przelew wchodził w grę , a inna pani w innym okienku tego samego banku oczywiście się zgodziła przy okazji inkasując 1 % prowizji za wypłatę dużej ilości gotówki w sterlingach na którą oczywiscie nie dostałam żadnego potwierdzenia kasowego,
banda z... |
|
|
|
 |
Gierma
Nikt Wazny

|
Wysłany: Pią Lip 04, 2008 6:34 am
|
|
|
Napisz jak sie sprawa rozwiazala.
Jesli kase masz legalna to nie ma zadnej podstawy do sciagania jej spowrotem na Jersey. W razie czego postaram sie pomoc.
pzdr |
_________________ Gierma |
|
|
|
 |
colida
|
Wysłany: Nie Sty 18, 2009 6:56 pm
|
|
|
Kidys mialam rowniez niemile zdarzenie z pracownikami banku.
Przelalam dosc pokazna kwote z tutejszego banku na moje polskie konto a po kilku dniach zaskoczyl mnie telefon, dzwonila pracownica tego banku z pytaniem:"skad wzielam tak duza kwote na przelew?"
zatkalo mnie i poczulam sie winna ze mam pieniadze ale po chwili odzyskalam mowe i moglam odpowiedziec na jej pytania po czym ta pani sprawdzila cos w swoim systemie a po chwili przeprosila za ten telefon i zyczyla mi milego dnia.
Potem zastanawialam sie czy to glupota czy balagan zmusily ta pania do tego telefonu bo wszystkie te dane i informacje miala w komputerze, przeciez rejestruja kazda wplate a jesli sa to czeki to maja rownierz dane osoby wplacajacej czeki zwlaszcza ze posiada konto w tym samym banku A moze nie maja zaufania do komputerow i musza sie upewniac takimi telefonami |
|
|
|
 |
|
|
benek1981

Pomógł: 3 razy Dołączył: 16 Mar 2007 Posty: 112 Skąd: Mielec
|
Wysłany: Sob Sty 24, 2009 12:52 am
|
|
|
Oj ten Barclays ... coraz bardziej mnie zadziwia. Czasami sie ciesze, ze Lloyds jest taki jaki jest no ale takich "kabanosow" to nie mialem jeszcze
Pierwsze pytanie czy zamierzasz wracac na wyspe ?! Jezeli nie to ja bym wykonal jeden telefon do swojego branch'u i przedstawil szybko sytuacje i oczywiscie nie oddal moich zarobionych pieniedzy i wiecej sie tym nie przejmowal. Lecz jezeli zamierzasz jeszcze wrocic to niestety musisz dzwonic i wyjasniac do konca. Sam tak robilem jak mi zablokowali konto bedac w polandii i uzywajac wlasnych kart(niby ktos niepowolany lapal sie mojego konta) a przeciez to bylem ja. No coz zdarza sie. Czasem to dobrze jak jest taka nadopiekunczosc z ich strony bo konto to zawsze troche bezpieczniejsze.
Zycze powodzenia i daj znac jak sie wszystko wyjasni.
<piwko> |
_________________ .... Bog mi dal dwa kola bo wszystkie skrzydla byly juz zajete |
| Ostatnio zmieniony przez benek1981 Sob Sty 24, 2009 12:53 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Szkolenia bhp Wrocław |
Szkolenia PPOŻ |
Audiobooki |
wyspa Jersey | Logo dla firmy
• sprzedaź węgla • odzieź ochronna i robocza • zaproszenia • strugarka czterostronna • gadźety reklamowe | |
|