|
Forum Polonii
Polish Community Forum
|
Choose language:
|
Czy ktoś szukał mieszkania przez agencję????? |
| Autor |
Wiadomość |
Domi$
Domi
|
Wysłany: Sob Wrz 13, 2008 4:34 pm Czy ktoś szukał mieszkania przez agencję?????
|
|
|
| Czy ktoś szukał mieszkania przez agencję pośrednictwa? chciałam się dowiedzieć jak to wygląda, ile się płaci i jak długo trzeba czekać. |
|
|
|
 |
|
|
Slawek
Slawek
Pomógł: 1 raz Wiek: 42 Dołączył: 22 Cze 2008 Posty: 49 Skąd: Legionowo/St. Helier
|
Wysłany: Sob Wrz 27, 2008 10:15 pm
|
|
|
Cześć,
Opłaty zależą od agencji, a czasami od konkretnego ogłoszenia.
Np. w First Choice zawsze płaci wynajmujący, i jest to równowartość jedno tygodniowego czynszu. W dodatku chcą kasę przed obejrzeniem mieszkania (tak przynajmniej jest napisane w ich ogłoszeniach - pewnie potem zwracają jak mieszkania nie weźmiesz - nie wiem nie korzystałem)
W Connections jest też opłata płacona przez wynajmującego i też w wysokości tygodniowego czynszu, ale dopiero jak zdecydujesz się wziąć mieszkanie.
W Keysaccom widziałem ogłoszenia i takie gdzie opłaty płacił właściciel, i takie gdzie płaci wynajmujący, ale stawek nie znam.
Jak długo się czeka ? To zależy. Jak powiesz że chcesz 2 bed non-qual za 2000/mc to pewnie dostaniesz od ręki. Jak nie w jednej agencji to w innej. A jak będziesz chciał wynająć 3 bed non-qual za 1000/mc to się pewnie nie doczekasz nigdy niezależnie w której agencji poprosisz.
Pozdrawiam,
Sławek |
|
|
|
 |
sasi

|
Wysłany: Pon Wrz 29, 2008 5:17 pm
|
|
|
| Podobno ostatnio agencje mieszkanoiwe tak się rozleniwiły, że trzeba samemu do nich wydzwaniać i sprawdzać w internecie oferty. Koszmar zwłaszcza, że trzeba im płacić tygodnoiwą stawkę za mieszkanie prawie za nic... Osobiście agencji nie polecam. Zgadzam się z przedmówcą co do cen i dostępności drogich mieszkań. Tylko kogo stać na takie mieszkania??? |
|
|
|
 |
|
|
o90
|
Wysłany: Pon Wrz 29, 2008 6:01 pm
|
|
|
agencja musi zarobic taka ich praca.
ze trzeba samemu molestowac agencje to jasne - taki rynek
ale za ogladanie mozna czesto zaplacic czekiem i pozniej jak nie pasuje czek odebrac nie angazujac gotowki
wg mnie chyba najlepsza jest agencja przy kosciele 24 Victoria Street i przy zabie tam gdzie cafejka netowa
przeprowadzki nie sa zle zawsze to nowy widok z okna jesli sie ma okno |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Szkolenia bhp Wrocław |
Szkolenia PPOŻ |
Audiobooki |
wyspa Jersey | Logo dla firmy
• mozaika szklana • szkolenia bezrobotnych • krawęźniki • wypadki w pracy • oczyszczalnie ścieków | |
|