Forum Polonii Strona Główna Forum Polonii
Polish Community Forum

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
Choose language:

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy ktoś szukał mieszkania przez agencję?????
Autor Wiadomość
Domi$ 
Domi

Wysłany: Sob Wrz 13, 2008 4:34 pm   Czy ktoś szukał mieszkania przez agencję?????

Czy ktoś szukał mieszkania przez agencję pośrednictwa? chciałam się dowiedzieć jak to wygląda, ile się płaci i jak długo trzeba czekać.

Slawek 
Slawek

Wysłany: Sob Wrz 27, 2008 10:15 pm   

Cześć,

Opłaty zależą od agencji, a czasami od konkretnego ogłoszenia.

Np. w First Choice zawsze płaci wynajmujący, i jest to równowartość jedno tygodniowego czynszu. W dodatku chcą kasę przed obejrzeniem mieszkania (tak przynajmniej jest napisane w ich ogłoszeniach - pewnie potem zwracają jak mieszkania nie weźmiesz - nie wiem nie korzystałem)

W Connections jest też opłata płacona przez wynajmującego i też w wysokości tygodniowego czynszu, ale dopiero jak zdecydujesz się wziąć mieszkanie.

W Keysaccom widziałem ogłoszenia i takie gdzie opłaty płacił właściciel, i takie gdzie płaci wynajmujący, ale stawek nie znam.

Jak długo się czeka ? To zależy. Jak powiesz że chcesz 2 bed non-qual za 2000/mc to pewnie dostaniesz od ręki. Jak nie w jednej agencji to w innej. A jak będziesz chciał wynająć 3 bed non-qual za 1000/mc to się pewnie nie doczekasz nigdy niezależnie w której agencji poprosisz.

Pozdrawiam,
Sławek

sasi 

Wysłany: Pon Wrz 29, 2008 5:17 pm   

Podobno ostatnio agencje mieszkanoiwe tak się rozleniwiły, że trzeba samemu do nich wydzwaniać i sprawdzać w internecie oferty. Koszmar zwłaszcza, że trzeba im płacić tygodnoiwą stawkę za mieszkanie prawie za nic... Osobiście agencji nie polecam. Zgadzam się z przedmówcą co do cen i dostępności drogich mieszkań. Tylko kogo stać na takie mieszkania???

o90

Wysłany: Pon Wrz 29, 2008 6:01 pm   

agencja musi zarobic taka ich praca.

ze trzeba samemu molestowac agencje to jasne - taki rynek

ale za ogladanie mozna czesto zaplacic czekiem i pozniej jak nie pasuje czek odebrac nie angazujac gotowki

wg mnie chyba najlepsza jest agencja przy kosciele 24 Victoria Street i przy zabie tam gdzie cafejka netowa

przeprowadzki nie sa zle zawsze to nowy widok z okna jesli sie ma okno :)

Odpowiedz do tematu