Forum Polonii Strona Główna Forum Polonii
Polish Community Forum

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
Choose language:

Poprzedni temat «» Następny temat
czek
Autor Wiadomość
M-G

Wysłany: Czw Wrz 13, 2007 7:49 am   czek

Mam pytanko. Dostalam czek - zwrot podatku - i nie moge go zrealizowac w Polsce. Czy ktos wie co i jak? bo mi juz rece opadaja.... :cry:

Gierma 
Nikt Wazny

Wysłany: Czw Wrz 13, 2007 1:27 pm   Re: czek

M-G napisał/a:
Mam pytanko. Dostalam czek - zwrot podatku - i nie moge go zrealizowac w Polsce. Czy ktos wie co i jak? bo mi juz rece opadaja.... :cry:

Z tego co wiem - mozesz. W NBP za niezla prowizje.
Najlepiej - na miejscu ;)

M-G

Wysłany: Pią Wrz 14, 2007 6:36 am   

dzięki będe probowac.. w moim banku chca ok. 60 % wartosci czeku prowizji;/ oby nbp byl lepszy:D

JakubW 

Wysłany: Pią Paź 30, 2009 5:44 pm   

Witam! mam pytanie: ile trzeba czekac na czek ze zwrotem nadplaconego podatku od zlozenia zarobkowej deklaracji wyjazdowej(rozowy dokument4stronnicowy,)i czy mozna sprawdzic kiedy dokladnie ten dokument doszedl do urzedu podatkowego na Jersey?? dziekuje z gory za odp pozdrawiam!!

[ Dodano: Pią Paź 30, 2009 5:45 pm ]
Witam! mam pytanie: ile trzeba czekac na czek ze zwrotem nadplaconego podatku od zlozenia zarobkowej deklaracji wyjazdowej(rozowy dokument4stronnicowy,)i czy mozna sprawdzic kiedy dokladnie ten dokument doszedl do urzedu podatkowego na Jersey?? dziekuje z gory za odp pozdrawiam!!!

Marceli 

Wysłany: Pią Paź 30, 2009 10:25 pm   

hola, hola, ty sie tak nie zapedzaj...

z tego co wiem to przypadkow j/w jest na dżersej jak na lekarstwo, przykro mi to mowic, ale zgaduje, ze dostaniesz notice o zaleglosci

jakby nie bylo, nie zapomna o tobie, albo notice albo czek, cos przyjdzie

pzpr
tawariszcz marceliejłowicz

JakubW 

Wysłany: Pon Lis 02, 2009 10:47 pm   

Marceli... hmm... z tego co wyliczalem, mam nadplate podatku poniewaz kwota ktora zarobilem w bierzacym roku podatkowym nie przekroczyla kwoty wolnej od podatku (12000Ł z drobnymi w tym roku) wiec podatek ktory byl odprowadzany przy kazdej wyplacie przez mojego pracodawce zostanie mi zwrocony, o to sie nie musze obawiac... jedynie martwi mnie (a raczej ciekawi) ile trzeba czekac na ten zwrot w postaci czeku oraz, czy ten czek jest wysylany odrazu po wprowadzeniu deklaracji podatkowej przez Urzad do systemu, czy dopiero po zakonczeniu roku podatkowego? pozdrawiam!! :alien59:

Marceli 

Wysłany: Czw Lis 05, 2009 9:28 pm   

moze to ja sie troche zapedzilem, ale wytlumacz mi to:

pierwszy rok, zarobione okolo 9 000, podatek chyba 2 %, do zaplacenia pozostalo 90 funtow

drugi rok, sytuacja prawie identyczna, podatek spada do zera, ale zarobki nie rosna, do zaplacenia 70 funtow

takie rzeczy to tylko na jersey, pani w tax office nie potrafla tego wytlumaczyc,

dobra, teraz do tematu, nie pamietam ile sie czeka, ale wiem ze przysylaja do polski

pzpr

JakubW 

Wysłany: Pią Lis 06, 2009 10:02 pm   

szczerze to nie mam pojecia dlaczego taka sytuacja(taki sposob naliczania podatku itd) mozliwe,ze wplyw na to maja koszty zakwaterowania oraz to czy zapewnia je pracodawca... to tylko moje domysly - nic pewnego, wiec nie sugeruj sie tym

P

Wysłany: Sob Lis 07, 2009 12:10 pm   

A czy byliscie na wyspie pelen rok.
Kwota zwolniona z opodatkowania jest proporcjonalna do czasu jaki byliscie na wyspie.
Jeliz byliscie 8 miesiecy w danymc roku kalendarzowym to ktwoa zwolniona bedzie okolo 8.5 tys

P

Odpowiedz do tematu