|
Forum Polonii
Polish Community Forum
|
Choose language:
|
Cyfra + |
| Autor |
Wiadomość |
idgie
|
Wysłany: Sob Sty 01, 2011 7:22 pm Cyfra +
|
|
|
| Mam problem z ustawieniem taleza Cyfry +, szczerze..pojecia nie mam sporego o instalacji satelity. Moze rowniez trzeba zmieniac cos w dekoderze? Moze ktos zwas mialby ochote podac jakies wskazowki badz pomoc mi w instalacji? bylabym b.wdzieczna. |
|
|
|
 |
|
|
Marceli
Pomógł: 18 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 229 Skąd: z nikąd
|
Wysłany: Sob Sty 01, 2011 8:25 pm
|
|
|
Zamontuj uchwyt mocno i stabilnie. Jeżeli masz inne polskie talerze kolo siebie to skieruj swoj dokladnie w tym samym kierunku i kombinuj. Jezeli nie masz polskich a jest jakis portugalski, to nasz satelita znajduje się około 3-5 stopni w prawo od niego. Jak juz zlapiesz sygnal jako tako, to dokladne ustawienie wymaga troche precyzji. W menu dekodera znajdziesz moc i/lub jakosc sygnalu.
Pzpr |
_________________ Pomogłem? Nie krępuj się, wciśnij "Pomógł". |
|
|
|
 |
Prince Polo
|
Wysłany: Wto Sty 04, 2011 9:53 am
|
|
|
| Marceli napisał/a: | | Jezeli nie masz polskich a jest jakis portugalski, to nasz satelita znajduje się około 3-5 stopni w prawo od niego. |
Akurat portugalskie programy są nadawane z odległego o 43' na zachód satelity Hispasat, wyjątkiem jest kanał RTPI - odpowiednik TV Polonia nadawany na Astrze i "naszym" Hot Birdzie. Znacznie lepszym do ustawienia jest satelita Astra2 na 28.2' East, na którego zwrócone są anteny Sky Digital, od niego trzeba zjechać w prawo 15 stopni i opuścić antenę w dół kilka stopni. Jeśli to wydaje się skomplikowane, można skorzystać z pomocy kogoś kto już ustawiał anteny, lub drążyć temat samemu korzystając z internetu:
http://forum.satkurier.pl/
http://sci.pam.edu.pl/~pastupam/satel/index.html
http://www.satlex.de/pl/technology.html |
| Ostatnio zmieniony przez Prince Polo Wto Sty 04, 2011 9:55 am, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|
Marceli
Pomógł: 18 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 229 Skąd: z nikąd
|
Wysłany: Wto Sty 04, 2011 10:21 pm
|
|
|
Napisałem tak jak ja mam zrobione. Sam ustawiałem i działa. Ale zgadzam się, jezeli nie masz dośc kabla, złączek, wiertarki i temu podobnych innych gadżetów potrzebnych do ustawienia anteny poproś kogoś o pomoc.
PZPR |
_________________ Pomogłem? Nie krępuj się, wciśnij "Pomógł". |
|
|
|
 |
stefan
|
Wysłany: Pon Sty 31, 2011 8:52 pm
|
|
|
| czy juz zainstalowalas ta satelite?jesli nie to daj znac jest czlowiek ktory to zrobi |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Szkolenia bhp Wrocław |
Szkolenia PPOŻ |
Audiobooki |
wyspa Jersey | Logo dla firmy
• biologiczne oczyszczalnie ścieków • pieczątki warszawa • room renting cracow • leczenie stoźka rogówki • ladenbau | |
|