|
Forum Polonii
Polish Community Forum
|
Choose language:
|
Co warto zobaczyć |
| Autor |
Wiadomość |
Zakręcona
|
Wysłany: Sro Lut 11, 2009 10:46 pm Co warto zobaczyć
|
|
|
| Za ok miesiąc przyjeżdżam na wyspę w związku z powyższym chciałam zapytać co warto zobaczyć, gdzie się wybrać? Będę miała tylko tydzień lub aż tydzień żeby zobaczyć najciekawsze , najpiękniejsze ogólnie NAJ miejsca na Jersey. Z góry dziekuję |
|
|
|
 |
|
|
radiaga

Dołączył: 13 Mar 2007 Posty: 196 Skąd: St. Helier (z Warszawy)
|
Wysłany: Pią Lut 13, 2009 4:23 pm
|
|
|
Przede wszystkim spacer dookola wyspy. To jest jakies 70km - wiec dobre obuwie, plecaczek - te sprawy Jezeli trafisz na dobre odplywy - to kilkanascie km spacerow po dnie morza.
Potem zameczki - Elizabeth i Gory.
Potem - War Tunnels, Living Legend jakies bunkry
Po drodze kilka mniejszych atracji sie znajdzie pewnie
Potrzebujesz 100-200f na wszelekie bilety wstepu
Powodzenia |
_________________ Pozdrawiam,
Radek
(w GG jestem w godzinach pracy - znaczy do 17) |
|
|
|
 |
Zakręcona
|
Wysłany: Pon Lut 16, 2009 11:13 am
|
|
|
Wielkie dzięki, postaram się znaleźć jeszcze kilka opisów na internecie ale z tego co piszesz to nudzić się na wyspie raczej nie będę, pozdrawiam i dziękuję
[ Dodano: Sro Lut 18, 2009 9:48 am ]
Mam jeszcze pytanie tym razem do osób które na Jersey są już dłużej niż rok, jakiej pogody mogę się spodziewać w połowie marca. Zastanawiam się jakie ubrania zabrać na wyspę?
[ Dodano: Pią Cze 05, 2009 11:11 am ]
Myślę że jestem winna króciutką relację z pobytu.
Wyspa faktycznie piękna i faktycznie mała. Trafiłam na dobrą pogodę więc miałam okazję zobaczyć większość ciekawych miejsc choć pewnie aby zobaczyć wszystko musiałabym spędzić tam jeszcze tydzień. Troszkę żałuję że nie mogłam zobaczyć kwitnącej wyspy to musi być dopiero widok. Mimo, iż wiedziałam, że na wyspie jest wielu Polaków nie spodziewałam się że aż w takim stopniu będzie to widoczne. Praktycznie wszędzie słyszałam język ojczysty (nie ukrywam ze pozytywnie mnie to zaskoczyło). Czy chciałabym tam jechać jeszcze raz, przyznam się szczerze że nie zachwyciła mnie aż do tego stopnia żeby zawładnąć moim sercem, jest tyle pięknych miejsc również w Polsce które warto zobaczyć. Ale kto wie być może jeszcze kiedyś się tam wybiorę. Pozdrawiam wszystkich Polaków na wyspie.
PS. Najgorsze wspomnienie z wyspy... smak piwa |
|
|
|
 |
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Szkolenia bhp Wrocław |
Szkolenia PPOŻ |
Audiobooki |
wyspa Jersey | Logo dla firmy
• USŁUGI KSIĘGOWE LUBLIN • fontanny • wypadki drogowe • drzwi ppoź • kosmetyki Barry M | |
|