Forum Polonii Strona Główna Forum Polonii
Polish Community Forum

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
Choose language:

Poprzedni temat «» Następny temat
clubbing
Autor Wiadomość
laska 
inna niz wszystkie

Wysłany: Sob Maj 02, 2009 7:08 pm   clubbing

strzaleczka :)

jestem od niedawna na wyspie , pozwiedzalam zameczki ,tunele i dziury...... no i nudno mi jakos , nie ma sie gdzie rozerwac ! gdzie warto sie wybrac ???? jak slysze hawana to jakis miejscowy lokal rozpusty , jerseyowska sodoma i gomora wiec moze mi ktos powie gdzie warto wyjsc w taki piekny wieczor ??????

:whistle: :dancing6:

BlackMamba 

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Wto Maj 05, 2009 9:22 pm   

Niestety muszę Cię rozczarować Jersey to nie Ibiza. I nie ma tutaj fajnych klubów, a mniemam, że o nie pytasz. Jestem tutaj 5 lat i nie słyszałam o świetnej imprezie. Nie ma też koncertów, nie zaprasza się znanych gwiazd muzyki. Szkoda, bo kiedyś Jersey była atrakcyjna turystycznie, a teraz jakby zamiera, mało się promuje. Nawet hotelowy wystrój jakby zatrzymał czas.
Poza stałymi corocznymi festiwalami kwiatów i pokazami lotniczymi nic się tu ogólnie nie dzieje. Aha są jeszcze festiwale jedzenia. Czasem zawita jakieś wesołe miasteczko. Co rok to samo i wszystko do przewidzenia.
Ta wyspa jest jak "Rejs" Barei - a jeszcze jak zacznie padać deszcz......
Można sobie jeszcze pojeżdzić autem dookoła wyspy, niektórzy uwielbiają takie rozrywki. Ale ile razy można jeżdzić wkoło tej samej ławki?
Najlepsze są chyba wieczory w gronie dobrych znajomych i kino.
Ostatnio zmieniony przez BlackMamba Wto Maj 05, 2009 9:23 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Wiedźma 

Wysłany: Wto Maj 05, 2009 11:35 pm   

Jersey to nie Ibiza, na szczęście! tam to dopiero Sodoma i Gomora!

mój punkt widzenia jest taki: najpopularniejszym, i takim ''cool'' klubem w tej chwili ciągle jest ''Drift'' w Royal Yachcie, czemu? bo najmłodszy to klub... a tak to już na tej wyspie, że wszyscy chodzą do najświeższego i jeśli otworzą coś nowego to na pewno tłumy opuszczą Royala...
niestety naprawdę ''busy'' to jest w klubach tylko w piątek i sobotę :-/ no i w niedzielę w Havanie :) a w Havanie też można się fajnie pobawić, tyle że najlepiej tam iść w gronie znajomków coby uniknąć natrętnych adoratorów (którzy zapewne też słyszeli tę opinię o tym miejscu jaka się tu na Forum przewija :-/) ...
jest jeszcze La Cala, ale nie byłam już dawno bo mam wrażenie że zaczynają się tam robić klimaty jak w Havanie.. jakieś polowanie się odbywa i mam wrażenie że faceci którzy tam chodzą nie idą się bawić...
poza tym małolaty chodzą do Liquid-a albo Platinum, mi już minęło ponad 25 wiosen to się tam nie pokazuję ;-)

reasumując: miejsce na topie to Royal z tego co obserwuję, a czy fajnie się tam można zabawić...pewnie to zależy od dnia i od twojego towarzystwa... , jeśli wychodzisz w małym gronie to zawsze się narażasz na nachalnych pacanów. tu punkty dla polskich chłopaków: prawie nigdy nie są głupio natrętni :-D Nie wiem czy już wychodziłaś do klubów ale tutaj podryw wygląda tak, że koleś (nie Polak ;) ) po prostu bezczenie zaczyna z tobą tańczyć nie pytając o zgodę, no w każdym razie w większości przypadków. dobrze jest sobie poćwiczyć surowe, odstraszające spojrzenie :D .

powodzenia! ;-)

[ Dodano: Sro Maj 06, 2009 12:39 am ]
BlackMamba a jeśli chodzi o hotelowy wystrój to zaglądnij do Royala (nowej części), The Clubu albo najlepiej do Granda! - wnętrza są świeże i nowoczesne :) )
Ostatnio zmieniony przez Wiedźma Wto Maj 05, 2009 11:40 pm, w całości zmieniany 1 raz  

donqaz 

Wysłany: Wto Maj 05, 2009 11:48 pm   

clubbing:) brawo dla autorki... no to cos mi sie wydaje ze znowu sie zacznie... Dam sobie reke uciac ze Poland juz zalozyl nowe konto, wiec napewno bedzie przednia zabawa<lol>
odemnie tylko tyle: jesli nie spodobaja Ci sie kluby na Jersey zapraszam do naszych jaskin rozpusty na Guernsey :P a ja juz niedlugo odwiedze wasze kluby i na forum zdam relacje ktora wyspa wygrala plebiscyt w kategorii ,,Wyspa zepsucia'' wyniku juz na poczatku czerwca:)
Ostatnio zmieniony przez donqaz Wto Maj 05, 2009 11:49 pm, w całości zmieniany 1 raz  

laska 
inna niz wszystkie

Wysłany: Pią Maj 08, 2009 5:04 pm   

bardzo wielkie dziekuja za propozycje :) bylam ostatnio w royalu i la cala i gdzies jeszcze ale nie pamietam nazwy :drinking66: i powiem ze royal to miejscowy number1 nad lokalami muza jest beznadziejna i towarzystwo kolorowe ale wystroj i powierzchnia spoko !!! la la la cala nie wiem ale ten club to w wiekszosci portugalsko-rumunski jest chyba albo tak trafilam ale muzyka o niebo lepsza od royala !!!!! moze przydalby sie dj :dancing6: co czuje nute .... PANOWIE moi mili specjalne podziekowania za prywatne opinie :-* do zobaczenia na parkietach !!!
Ostatnio zmieniony przez laska Pią Maj 08, 2009 5:05 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Vilfredo 

Wysłany: Sob Maj 16, 2009 2:07 pm   

Ja byłbym zainteresowany jakimiś imrezkami technicznymi. Są takie od czasu do czasu w Pure, ale tam jest niestety bardzo mało miejsca - i płatny wjazd. W porządku jest La Cala, ale muzyka jest tam niestety słaba, dla kogoś kto lubi szybsze uderzenia. Royal w miarę ok, ale takie tłumy, że ciężko się poruszać. Platyna może być, nikt ci nie przeszkadza jeśli chcesz poskakać. Teraz jeszcze zaczęły się imprezy w pianie w środy w Platynie. Poza tym latem nawet w środku tygodnia w klubach coś się dzieje, skończyła się zima. Ufff :)

Czesio 
Czesław

Wysłany: Sob Maj 16, 2009 3:34 pm   

BlackMamba napisał/a:
Niestety muszę Cię rozczarować Jersey to nie Ibiza. I nie ma tutaj fajnych klubów, a mniemam, że o nie pytasz. Jestem tutaj 5 lat i nie słyszałam o świetnej imprezie. Nie ma też koncertów, nie zaprasza się znanych gwiazd muzyki. Szkoda, bo kiedyś Jersey była atrakcyjna turystycznie, a teraz jakby zamiera, mało się promuje. Nawet hotelowy wystrój jakby zatrzymał czas.
Poza stałymi corocznymi festiwalami kwiatów i pokazami lotniczymi nic się tu ogólnie nie dzieje. Aha są jeszcze festiwale jedzenia. Czasem zawita jakieś wesołe miasteczko. Co rok to samo i wszystko do przewidzenia.
Ta wyspa jest jak "Rejs" Barei - a jeszcze jak zacznie padać deszcz......
Można sobie jeszcze pojeżdzić autem dookoła wyspy, niektórzy uwielbiają takie rozrywki. Ale ile razy można jeżdzić wkoło tej samej ławki?
Najlepsze są chyba wieczory w gronie dobrych znajomych i kino.

Piszesz , że się nie zaprasza znanych muzyków . ale nieprawda to, a James Morrison, Status Quo to niby nie sławni ?! ;P P .

BlackMamba 

Pomogła: 4 razy
Wysłany: Pon Maj 18, 2009 1:20 pm   

no faktycznie, zwracam honor, do tej pory były same podróby ;-)

aha, dwa lata temu była Dani Minogue, jak na brytyjską wysepkę, to powinni się bardziej postarać, zaprosić Madonne, Ricky Martina, hahaha, Lenny Kravitz gra w Krakowie za darmo, a na Jersey nic...
Ostatnio zmieniony przez BlackMamba Pon Maj 18, 2009 1:29 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu