Forum Polonii Strona Główna Forum Polonii
Polish Community Forum

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat
Choose language:

Poprzedni temat «» Następny temat
Ciaza
Autor Wiadomość
fiona.p

Wysłany: Pią Sty 04, 2008 9:59 am   

Przyznam, ze zdarzylo sie, ze lekarze tutaj rozpoznali u kobiety w ciazy chorobe, ktorej nie wykryto w POlsce ale wiecej razy nasluchalam sie takich glupot, ze glowa boli.

fiona.p

Wysłany: Pią Sty 04, 2008 11:33 am   

Nieuki zdarzaja sie wszedzie, w Polsce tez oczywiscie, ale tu jest wyjatkowy urodzaj na nich :? .

kasia025

Wysłany: Pią Sty 04, 2008 8:41 pm   

a skad ty mozesz wiedziec ile j aczasu spedzilam w szpitalu,moje male dziecko ma mala wadei lekarz w polsce tego nie wykryl i jak mnie nie znasz to nie komentuj ze ja moze to czy tamto...wiec najpierw doswiadcz a potem sie wypowiadaj<kropka>

Gierma 
Nikt Wazny

Wysłany: Sob Sty 05, 2008 12:12 am   

Kasiu, skad w Tobie tyle jadu?

fiona.p

Wysłany: Sob Sty 05, 2008 6:26 pm   

Nie chce zabrzmiec sarkastycznie bo to nie sa sprawy, z ktorych mozna zartowac, ale najpierw nie zajeto sie toba Kasiu podczs ciazy jak nalezy w Polsce ale potem jeszcze probowalas im dziecko powierzyc? Przeciez to tu sa ci wszyscy wspaniali lekarze! :-/
Nie chce sie tez licytowac co do czasu spedzonego w szpitalu, ale faktem jest ze ty przeszlas jedna ciaze, zas ja z 10 - razem z tymi dziewczynami, ktorym tlumaczylam. A potem nastepne dziesiatki wizyt z dziecmi, itd. itp. Mysle, ze wiecej widzialam i wiem o czym mowie.
Jak Gierma wspomial - nic, tylko pogratulowac szczescia, ze trafilas na tak wspanialych lekarzy.

mag

Wysłany: Pią Lut 08, 2008 8:27 pm   

*kasia025* to gdzie ty chodzilas do Ginekologa???na jakims pipidowie??? sorry ale za bardzo zjezdzasz naszych lekarzy....i zgadzam sie z tym ze jakby naszym placili tyle co tutejszym to by sie wiecej usmiechali! ....
ja rodzilam w Polsce(w styczniu 2007). Moja ciaze zaczeli prowadzic tutejsi lekarze...to byla moja pierwsza ciaza i ich: *jest ok!* mi nie wystarczalo. tu po diagnozie: jestes w ciazy=> czekasz na pierwsze badanie miesiac! w Polsce od razu robia Ci badanie krwi (czy nie ma konfliktu....itd)...a usg masz kiedy chcesz....
pozatym mialam rewelacyjna i usmiechnieta opieke w szpitalu [rada: co roku wychodza dodatki do gazet-rankingi szpitali, radze ciezarnym w Polsce sie z tym zapoznac przed dokonaniem decyzja, w ktorym szpitalu chce rodzic]....

kruszynka07

Wysłany: Pon Kwi 07, 2008 2:41 pm   

Witam!
mam kilka pytan dotyczacych ciazy, jak tutaj jest z opieka lekarzy/ginekologa przez cala ciaze? i jak jest z oplatami za wizyty? wlasnie planujemy dzidzie i chcialabym sobie z kims porozmawiac na ten temat, bardzo mi zalezy na tym.
Pozdrawiam wszystkie obecne mamusie i przyszle!!!
:laugh:

kasia025

Wysłany: Pon Kwi 07, 2008 6:33 pm   

ale zescie sie uparli u ginekologa wpolsce bylam w Krakowie racja pipidowa a to wy macie pecha ze trafiacie na zlych lekarzy tutaj moja siostra przy porodzie w Polsce nie mogla miec meza przy sobei on czekal na zewnatrz a tu nawet masz dziecko caly czas przy sobie przykro mi ze nie macie szcescia do lekarzy

matilda

Wysłany: Pon Kwi 07, 2008 8:08 pm   

kruszynka07 - sprawdz na glownej stronie w: Kategorie - Ostatnio dodane - ciaza na emigracji. Wszystko jest super wyjasnione! Bylam pod wrazeniem jak czytalam.

Leela

Wysłany: Pon Kwi 07, 2008 9:25 pm   

jesli ktoras z Was ma ochote na prywatna wizyte u ginekologa to jest mozliwe
polecam moja pania doktor w klinice Little Grove Clinic nr tel 618120 pani doktor nazywa sie Fiona Nelson
na pierwsza wizyte nalezy sie umowic przez swojego GP, wysle on do niej list a pozniej klinika z Wami sie skontaktuje

hkate

Wysłany: Czw Kwi 10, 2008 9:39 am   

czyli ta Fiona to ginekolog-tak? bo jesli kobiecie cos dolega np nadzerka itp to chyba GP nie bedzie jej badal...?!
Jeszcze nigdy nie bylam na Jersey u zadnego lekarza wiec nie wiem ktory GP jest godny odwiedzenia... jakies doswiadczenia?

podsumuwujac... pierwsze trzeba isc do GP a ten skieruje do ginekologa-tak?

Leela

Wysłany: Czw Kwi 10, 2008 5:38 pm   

tak, Fiona jest specjalista ginekologii, przyjmuje prywatnie, ma takze dyzury w szpitalu
mimo wszystko trzeba najpierw isc do GP a on skieruje Cie do kliniki
jesli nie chcesz placic za wizyte to moze Cie skierowac do specjalisty w szpitalu, ale na te wizyty zwykle dugo sie czeka

kruszynka07

Wysłany: Sro Kwi 16, 2008 2:55 pm   

Witajcie! Mam pytanie, czy ktoras z Was zaszla w ciaze majac prace? i czy pracodawca moze zwolnic z pracy w takiej sytuacji czy nie moze? bo szczerze to nie wiem jak to trzeba zalatwic a nie chcialabym stracic pracy. Pozdrawiam Was!!! :laugh:

Leela

Wysłany: Czw Kwi 17, 2008 12:43 pm   

wszystko zalezy od kontraktu jaki masz podpisany z pracodawca, powinnien byc paragraf mowiacy o urlopie macierzynskim, zawsze tez mozesz zwrocic sie z tym pytaniem do dzialu kadr w swojej firmie

Odpowiedz do tematu